Nyheter och Resultat 2020
2019 hittar du här.Kennelmatte Anette och kennelhusse Hasse.27 november Chessie började löpa lite tidigare än planerat drogs väl igång av Maya antar jag. På dygn 14 togs blodprov på henne visade drygt 4 , så än var det inte dags. Dygn 17 nytt prov som visade 37,4. Kontakt togs med hanhundsägaren så det var ok att vi kom framåt eftermiddagen. Parning blev det 20 november, så nu är det bara att hoppas....
Jag har aldrig herpes vaccinerat tidigare och då har jag ändå haft 21 kullar men idag den 27 nov va jag inne med Chessie och gjorde det på Vetlanda djurklinik. Nu har jag gjort allt jag kunnat för att det ska bli så bra som möjligt.


15 november I dag fick jag ett långt mejl som va en enda lång hyllning till en fantastisk Trollunge som nu gjort sista resan till de sälla jaktmarkerna. 13,5 år blev han lille Bill. I stamtavlan heter han Kattfot det var ju vårblommekullen efter Otto och Sindy. Vi tänker på familjen Jansson som nu mist sin kompis och trotjänare men minnen finns kvar i alla fotografier. TACK för ni gav Bill ett fantastiskt liv.
F. 070603-200911.


Tollartrollets Kattfot " Bill "

11 oktober. I dag har jag och Hallon varit iväg till Ulricehamns Bk, det var så många anmälda så det blev en tävling på fm och en på em. Jag kom med på em, vilket gjorde att jag inte behövde stiga upp i ottan. Jag fick starta på bana B Eva Friis-Hansen dömde. Ingen konstig bana ovanligt med två apporteringar MEN mååånga hundar och förare hade traskat på både lördagen och söndagen så snacka om lervälling det plaskade om kängorna så Hallon gjorde inte många rätt lock och pock var det som gällde men vi gick igenom rundan och fick hela 48 poäng. Av 20 hundar så var det 8 diskningar.
Bana A för Pia Sävner lite klurig bana långt fram till starten mitt i banan, som bedömdes. Men banan va torrare inget gegg....Fick i kommentaren snyggt ställande och snyggt läggande mycket trevligt ekipage och snygg runda! Så det blev 90 poäng CERT och placering 3! De delades bara ut 3 cert på em och då fick Hallon ett av dom. Ingen fick cert på bana b fullt förståligt med dom förutsättningarna.
Så nu är årets mål även uppfyllt på Hallon som nu är RALLYLYDNADSCHAMPION.
10 oktober Fick ett trevligt meddelande från Lotta med Zorro ( T. Ra-Ta-Ta ) de hade varit och tävlat startklass lydnad med strålande resultat 174 poäng och placering 3. Så nu har de två inteckningar i startklassen lycka till med resten!


29 september Efter lååång väntan skulle vi ikväll få priser som vi kämpat oss till under 2019 i Njudungs Bk.
Maya fick sin Championtavla och vann Rallylydnadsbarometern.
Hallon fick pris för sin tredjeplacering på Rallylydnadsbarometern
Chessie vann Lydnadsbarometern, kom 2:a på Bruksbarometern, tallrik för uppflyttning till Lägre spår, vinnare av KM lydnad 201927 september Hade anmält Chessie till Forserums lydnadstävling klass 1 gånger 2. Var på plats 10.15 första start skulle va kl 11 efter att startklassen var klar. Vi fick startnummer 1 inget bra alls. Det var ofokuserat men här gäller att göra det bästa efter situationen. Men tyvärr nollade vi läggandet slängde in ett dk men hon gick för långt så en nolla annars gick det hyfsat 237,5 poäng ett andra pris och klassvinnare domare Kjell Svensson.
Därefter lång väntan nästa tävling skulle va kl 16 men vi kom väl igång något tidigare. Nu gick det betydligt bättre poäng på alla momenten lite dåligt på fjärren hon låste sig på apporterna som låg bredvid men en 5:a räckte till att vi fick enda första priset den dagen på 274 poäng och klassvinst igen!!! Domare Åke Karlsson. Så nu kan hon titulera sig med LD 1.
På 7 tävlingar har hon 3 första pris stått på pallen alla 7 tävlingarna plac 1 tre gånger plac 2  tre gånger plac 3 en gång får väl va rätt nöjd :-)))

Hon är allt rätt söt ändå


27 september Brittmarie och Dalton har tävlat Lägre spår i Västervik det blev ett GODKÄNT resultat på 385,5 poäng  Fullt på spår och upptag!


26 september Två Trollungar har varit i farten idag, nämligen Zorro och Rubus. Lydnad resp rally.
Lotta och Zorro på Rödeby Bk i Startklass. Det började hur bra som helst med 8,5 på följsamhet, 9,5 på inkallning, 9 på sitt under marsch. Sen flög det i nåt i Zorro det lilla busfröet så poäng uteblev han tänkte lite mycket själv men en 7:a på helheten gjorde att de fick 110,5 poäng. Vi vet ju att han kan så på´t igen.
Rubus tävlade Mästarklass på Strömsunds Bk på bana A blev det 70 och bana B 62 poäng. Sista certet är inte lätt att få det går liksom troll i det :-)


19 september Idag har vi haft tävling på hemmaplan Njudungs Bk. Startklassen gick först och Britt-Marie med Dalton fick startnummer 1 så jag var på klubben vid 9. De gjorde ett fint program med bra kontakt de fick 155,5 poäng och Godkänt placering 5.
Jag och Chessie skulle va på plats kl 13 så jag åkte hem emellan och rastade hundarna och drack kaffe. tillbaka på klubben får startnummer 2 jättebra! Idag höll hon ihop hela vägen fast det blev strul med apporterna jag hade valt en stor och de kommer fram med den lilla så det tog en stund att få fram rätt :-)
Fritt följ 7 Dk start, lite luft,ls, ss. Ställande 8 nosar ngt dk avslut. Inkallning 9,5 dk kropp. Läggande 8 Dk start tempo dk upp. Rutan 7 extra k nosar. Apportering 9 Pos avslut. Fjärr 8,5 tempo ner dk upp. Hopp 9 luft avslut. Sänd runt kon 9 luft avslut. Sitt i grupp 10. Helhet 10 !!!!
Jag får mycket dk tror jag nickar med huvudet :-)
276 poäng 1:a pris och placering 2. Domare Karl-Olge Gustavsson Krafft.

12 september I dag har jag och Lotta varit i Ljungby och tävlat rally. 100 starter 4 domare, tyvärr fick vi inte samma banor och tidiga starter gjorde att vi inte hann se varann.
På bana A såg jag att Hallon inte tänkte hoppa så jag gick nära henne och motade in henne över hoppet så där drog vi på oss en disk f.ö gick banan bra :-)
Bana B gick betydligt bättre rent papper fram till sista skylten där gör hon en snurr vilket det naturligtvis inte skulle va så himla onödigt...-10 poäng men vi fick 90 så CERT blev det!!!! På kritiken står det Kanonrunda! Så snyggt! och en liten stjärna ...
Min lilla stumpa som nu har 2 cert :-)6 september Tävling på hemmaklubben samtidigt som man är funktionär....Var på plats kl 8 in och tävla kl 12 på A banan gick jättebra 93 poäng och CERT! Bana B tävla 15.30 gick sisådär nån hade gjort ifrån sig på det ställe där det var ståendet och Hallon bestämde sig för att va lite känslig så där kan man inte stå...så det blev omtag både före och efter den skylten gör hon det bra men det blev 71 och jag som trodde vi var diskade.... Hemma kl 18.45 nu är vi trötta...
Brorsan Rubus har tävlat i mästarklass i Östersund det blev 43 poäng på bana A och lite bättre på B 76 poäng. Bara påt igen....


4 september Zorro ( T. RaTaTa efter Hallon och Redo ) har debuterat i Lydnad på Växjö Bk Det gick alldeles förträffligt bra 179,5 poäng och placering 2!
Strålande höga poäng stort GRATTIS!

16 augusti Ny tävling idag i Mönsterås lika varmt 30-35 gader varmt puhhhh Hallon i Mästarklass och hon är inte värmetålig om jag säger så...
Bana A för Jannika Tilly 5! Felövningar ja då har vi klarat av alla dom nu på en gång :-) Halva banan var i SPRING. Vi fick 43 poäng med helhet : Glatt och trevligt. Fin kontakt. Det var väldigt varmt idag! Bra kämpat.

Bana B Carina Ljungberg En felövning bara så lite bättre med 78 poäng med kommentar bra jobbat!
Grattis till kompisen Lotta med Lyra som startat i mästar för första gången och får med sig 2 cert hem jätteroligt. Men vi kommer igen Hallon kan om hon vill.


15 augusti Lydnadstävling i Oskarshamn med Chessie varmt som bara den men jag tyckte ändå hon fixade värmen rätt bra. Inga nollor denna gången men tuff domare. 234 poäng ett andra pris och en andra placering av 7 st.
Fritt följ 5,5 ss,ssn,släpar,luft ej parallell. Ställande 8, steg, framföring. Inkallning 8,5 avslut. Läggande 5 sakta ned dk. Rutan 8,5 nosar,tempo in. apport 6 lätt tugg,avslut,slarvigt gripande. ( undrar hur han tänkte där slarvigt gripande efter avslut hmmm ) Fjärr 5,5 extra kommando läggandet,tempo skiftningar,extra kommando sitt. Hopp 8 avslut, tempo. ( undrar hur fort det ska kunna gå? ) Runda kon 8 avslut. Sittande 10 :-) Helhet 8 ja så illa kan det ju inte ha sett ut då .....Domare Bo Carlsson
8 augusti I dag är det 29 år sedan första kullen av tollarvalpar föddes här. A kullen. Genom åren har det blivit 112 valpar av rasen tollare och 18 kooiker.
I dag lever 23 tollare det är ju långt mellan kullarna hoppas på vårvalpar efter Chessie och då har det varit uppehåll på 4 år. Har haft lite otur men så är det att vara uppfödare och man har med djur att göra det är inte alltid de vill som vi har planerat. :-)


31 augusti Efter ett långt tävlingsuppehåll med Hallon ( hon har inte tävlat sen oktober -19 ) var det dags att testa formen i Mästarklass i Jönköping bara en bana och kvällstävling. Hon är fortfarande obekväm på högersidan och det var start på höger. Men det gick helt ok! Skylt 11 var skicka över hinder Hallon på vänster sida direkt efter ska  båda vända åt vänster dåligt focus från Hallons sida efter hoppet kom för tätt inpå nästa skylt, så det blir strul, felövning -10 men då tänkte jag där rök certet så då gör jag så att det blir rätt och då fick jag -10 igen ack ack ack. Det va igentligen det största problemet på banan för Hallon, så vi fick 70 poäng. Känner mig ändå rätt nöjd
med tanke på ringrostigheten och jag hoppas vi kommer med på fler tävlingar i år. Det är hårt tryck på dom tävlingar som finns inom 2 timmars gränsen som många klubbar har.


29 juli Margaretha har semester och tillbringar en del tid i Åtvidaberg och då är det inte så långt att hälsa på oss, så idag var det dags för en heldag i Alseda, med träning hundprat och givetvis fika och mat. Så roligt!Här går det undan Krusa in med gås och and i flygande flängPassivitet och tolling,   Chessie


Fina avlämningar :-)
11 juli Fick mejl idag från Malin hon berättade att Asterix/ Basco fått somna in i en ålder av 16 år 10 mån och 10 dagar han hade lymfcancer. Tänk vilken hög ålder för en tollare har inte haft någon som blivit sååå gammal. Va härligt att få ha dom kvar så länge. Tack Malin för ni gett honom ett långt liv och mycket kärlek!
Dessa båda bilder togs nån vecka innan han fick somna in den 30 juni 20206 juli Kvällstävling med Chessie i Nybro på deras nya plats i Kristvallabrunn. Jättefina stora planer klubbstugan fick vi inte gå in i vi håller avstånd och spritar händer.... Det blixtrade och mullrade, regn öste ner och blåste rejält men tävlingen genomfördes.
Vi var 9 st i ettan och vi gick ut som nummer 2. Fritt följ 7 snett backande,ssn,släpper i språngm. Ställande 7,5 steg nosar ( oj va goa harpluttar det va här då ) ss. Inkalln 9 nosar. liggg under m 7,5 segt läggande nosar. rutan 0 lägger sig innanför precis vid rutbandet när jag är på väg så reser hon sig och lägger sig mitt i rutan lilla sötnosen :-) Apprtering 9 Snyggt gripande!! :-) avslut. Fjärr 7 Dk ofokuserad regn i ögonen klättrar ner och upp. Hopp 10 SNYGGT!!  sänd runt kon 8,5 Avslut, tempo sitt i grupp 10 Helhet 8 Trevligt ekipage.
Vi fick ihop 242 poäng ett andra pris och en andra placering blev det. Domare Susanne Gustavsson.
På hela tävlingen vart det 29 tävlande och endast 6 fick uppflyttning och Elinor stod för två första placeringar i 1:an och 3:an Imponerande!
Men vi kämpar på det blir fler tävlingar och nån gång får vi väl ordning även på dumrutan :-))


27 juni I dag säger vi GRATTIS till MC-kullen efter Hilda och Bruno. Av 6 valpar lever idag bara 2 och det är Harley och Triumph hoppas ni får ett skönt bad i värmen och tänk att det var lika varmt då för 11 år sedan när ni föddes, som det är idag.Fox-Harley  när han besökte oss i april -2025 juni Hurra, hurra för dotter Linda och Chessie som fyller år idag!Chessie 3 år den 25 juni

Ny bild på Meja ( Gripa-Rillo )

19 juni Vi har efter funderande beslutat oss för att ställa in sommarträffen i år. Dumt att bjuda in från olika delar av landet nu när vi ska undvika att träffa människor som man inte brukar umgås med med tanke på pandemin. Det blir fler kennelträffar.
Om ni vill komma och träna eller bara ta en fika så är ni välkomna lättare att hålla avstånd i mindre grupper. Hör av er!

Ha en härlig Midsommarhelg på er alla!!

18 juni  Grattis till alla i Glasskullen som fyller 10 år hoppas ni fick ett härligt bad i värmen och nåt extra gott i matskålen.

13 juni Dags igen för lydnadstävling med Chessie denna gång i Oskarshamn. En del moment gjorde hon bättre en del blev sämre som rutan...där skulle den nyfikna fröken in och kolla i skjulet bredvid... jag skickade ytterligare en gång och då gör hon det klockrent, attans men så är det när vi har med djur att göra. De är ju inga maskiner. Vi fick 233 poäng ett andra pris och tredje placering med fina priser !1:a med 256 poäng Tina från Nybro med Viggo
2:a med 248 poäng Ann-Charlotte med Max
3:a med 233 poäng jag med Chessie


9 juni I dag fyller den Tecknade kullen 9 år Molle, Scooby Doo, Pluto och Lufsen. En särskild tanke går till Håkans Snobben-Tusker som inte fick uppleva denna dag.


Här är dom små godingarna 5 veckor. Mamma är Hilda och pappa är Rillo.


9 juni I dag har hundhimlen fått en ny stjärna nämnligen kooikerpojken Hugo från Underverkskullen han hette  SV -07 SE UCH Faros i stamtavlan han blev 14 år och 4 månader. Tack till Jessica som ägde honom i 6 år och till Annika som därefter tog över honom och  gett honom ett långt och härligt liv.5 juni Regn hela dagen, kvällstävling i Sävsjö första för året p.g.a pandemi som fortfarande finns förståss så det gäller att vara försiktig. Jag skulle hämta upp Lotta som skulle följa med mig som stöd. Ösregn på väg in till Vetlanda men som genom ett under så klarnar det upp på väg till Sävsjö. Inget regn på hela kvällen. Vi  var 5 från Njudungs Bk som skulle tävla 3 i Start och 2 i 1:an. Jag fick startnummer 1 i ettan det drog ut på tiden så vi startade väl vid 19.30 nånting. (Var hemma 22.45)
Klassen var ju ny både för mig och Chessie har ju inte tävlat med de "nya" reglerna, spännande. Först koppla loss lämna kopplet utanför planen, sen in för fritt följ. Lite ofokuserat där kan hon bättre betyg 7. Ställande under marsch ett balanssteg 9. Inkallning domaren inte nöjd med avslut så 9,5. Läggande under gång där följer hon med men jag lägger henne med handtecken så en klar 0. Rutan går in från sidan nosar lite när jag är på väg fram till henne 8,5
Apportering Tempoväxling ( varför just idag när hon inte gör det annars ) sitter snett 7,5. Fjärr extra kommando tempot på ligg 7. Hopp 10. Sänd runt kon 9,5. Sitt i grupp 10. Helhet 9. Lugnt och fint som kommentar. Domare Jonny Petersson.
1:a pris 1:a placering och uppflytt till nästa klass med 258,5 poäng. Tjohoooo känns himla gott.
Inte en enda tendens till tjyvstart på något moment :-) Har ju fått träna en del på det eftersom hon är rätt het, vilket jag också tror har gjort henne osäker på fjärren för i tisdags ville hon inte sätta sig upp så vi har fått träna en del på det i veckan men det gick ju bra, tyvärr då inte läggandet men jag har en plan....
Tyvärr gick det inte så bra för övriga Njudungarna men det är bara påt igen och träna på!
3 juni Hurra hurra för Vårblommekullen som idag fyller tonåring 13 år.....Kattfot- Bill ,Mandelblom- Tindra , Gullviva- Sally och Blå Viol- Isa. De är efter Sindy och Otto.På bilden är det Sindy med Tindra
30 maj En härlig Pingsthelg på er alla !!

29 maj I dag skulle jag och Gunilla få till lite vattenträning nere i Aspödammen. Har inte kört med änder på ett tag men nu hade jag tinat upp några stycken. Jätteskoj tyckte båda jyckarna äntligen....9 maj Nu när det inte blir några valpar här i sommar får man träna på istället så idag skulle vi utforska ett nytt ställe med Gunilla och Tess. Det visade sig vara ok. Tess började med vattenapportering inga problem stor passion och simmar perfekt, därefter när vi gick tillbaka till bilarna lade jag ut ett dolt linjetag till henne, gick också strålande. Dubbelmarkeringarna ja där får de träna lite mer på stadgan men till slut satt hon. Sen fick hon in i bilen och vila sig lite det vart ju jättevarmt helt plötsligt.
Nu var det Chessies tur vi gjorde likadant till henne inga problem med vatten, simning och avlämning i hand strålande!. Linjetaget gjorde hon också klockrent. Två enkelmarkeringar fick hon och dom spikade hon.
Därefter fick hon gå till bilen medan vi lade ut söket 8 dummies, vi skickade dom växelvis och det gick bra det också. Himla bra träning och en fin dag. Kan tillägga idag använde vi bara dummies ska vänta lite med viltet så hon inte får för sig några dumheter nu efter löpet.

7 maj Om jag skulle försöka sammanfatta det hela med Chessie och kommande valpplaner så har vi försökt att para henne, hon är en sån tik som ställer upp hela tiden, snäll och står still. Därför tog vi ett prog.prov på dygn 17 vilket visade på 30,2 vilket är perfekt för parning. Vi försökte både dygn 17,18 och 19 men icke om det nu inte visar sig att det blev parning utan hängning. Men den turen tror jag inte att jag har... Men än har jag inte gett upp hon får väl en chans till på nästa löp om sisådär 7-8 månader.

25 april Tollartrollets Rock a Billy till vardags hette han Casper har nu fått springa i de sälla jaktmarkerna ihop med sin mamma och ett par syskon. Ett långt bra liv är till ända han fyllde 12 i januari. Casper var efter Älsa och Chili.
Tack till familjen Gröön!13 april På väg hem från Kalmar till Örebro så stannar dom till och hälsar på hos oss så roligt att få se Fox ( Tollartrollets Harley ) han är verkligen i perfekt kondition tack Linn för du håller honom fräsch och fin. Linn hade ju även med sin nya blivande stjärna en underbar liten tik vid namn Yra.Bjuder på en härlig bild på Zorro och en på en vårbadad Chessie ( luktar inte så gott Emåvatten )

10 april GLAD PÅSK ! Denna påsken blir ju verkligen inte som vanligt vi har tur som bor på landet kan ut i skogen och röra på oss. Hasse följer inte med och handlar han är 70+ och jag  tänker väl lite extra på att hålla avstånd till andra. Tvätta händerna jag har väl alltid varit noga med det men nu tänker man till lite och tvättar en gång extra. Hoppas snart detta elände snart är över och vi kan återgå till som det var innan riktigt normalt tar det nog lång tid innan det blir. Men håll ut det kan bara bli bättre nu...


7 april Igår fick jag sms från Vetlanda djurklinik att ögonlysningen som vi anmält till var inställd har full förståelse för att Eva inte ville komma så vad gör jag...Annika tipsade om Anicura i Jönköping. Jag ringer ( som det känns hela eftermiddagen ) 10 i kö nästa gång var kön 6 tredje gången var jag först i kön YES efter ytterligare ett tag så svarar en sköterska man blir nästan förvånad. Jag frågar om de har nån tid för ögonlysning inom det närmaste hon svarar du har tur kan du komma i morgon 15.45? Självklart svarar jag !
Allt var jättebra med Chessies ögon så nu känns det bra att vi gör rätt ifråga om Tollarklubbens avelspolicy att ögonlysningen inte får vara äldre än ett år vid parning, så nu kan hon börja löpa när hon vill allt är klart.
Stora pupiller...Visar inga tecken på ärftlig ögonsjukdom, heller inga felväxande ögonfranshår

Träning med Chessie den 29 mars strålande upptag fina grepp och inlevereringar...

29 mars Alla tävlingar och utställningar inställda till 31 maj, det är bara att gilla läget och va försiktig med dom man umgås med. Men vi mår bra! Då får man passa på och träna så vi är redo när Corona har gett sig iväg från Sverige, och allt blir som vanligt igen om det nån gång blir som vanligt. Jag är tacksam för att vi bor som vi gör kan gå långa rundor i skogen och träna på allt möjligt. Ser också fram emot att Chessie ska börja löpa så att det förhoppningsvis blir lite valpar här att glädjas åt...
Va nu rädda om varann så rer vi ut den här virusen.24 mars I dag fyller Hallon och Redos 3 killar 3 år! GRATTIS till er hoppas det serveras nåt riktigt smaskens idag på tallriken :-)17 mars GRATTIS till alla valpar i Bärkullen som nu har blivit 6 år! Här representerad av mitt Hallon8 mars Hipp hipp hurra för idag fyller Äppelkullen 11 år!!!

Aroma, Queen,  Signe, Katja och den enda hanen Lobo!    Mamma Kaysa och pappa Enzo.


4 mars Uppdaterat Valpplaner, Om oss, 30 år med tollare och Gårdsbutiken.


1 mars Så var det då dags igen att åka med affären till Moheda SSRK utställning närmare 400 hundar anmälda till 6 ringar, inte illa.
Jag hade ju bestämt att inte anmäla någon trodde inte mina tikar skulle passa den domaren, men tror ni inte det blev domarbyte attans men så är det inget att göra åt. Däremot var ju Dalton anmäld i öppen klass, jättefin kritik enda var att han behövde sträcka ut mer, lite bunden, domaren frågade om hon tränade mycket lydnad och det gör ju Britt-Marie. Så det blev Very Good de var 4 i klassen endast ettan fick excellent därefter kom Dalton!!!! 2:a i ÖKK.
Domare Lena Rollmar.
24 februari fick sms från Linn med Fox ( T. Harley ) att de varit och tävlat igen och kvalat in till Lag SM i agility 2020 ! Fox blir ju 11 år till sommaren men verkar hänga med ett tag till så roligt!


15 februari Gunilla har tävlat rally med Rubus ( T.Björnbär ) i Mästarklass på Strömsunds Bk det blev 77p på bana A sen slår dom till med 98 poäng på nästa bana klassvinst och CERT! GRATTIS! Bara ett cert kvar till championatet.
Gammal bild från i höstas när de var på besök hos oss.15 februari Susanne och tollarna Mika (Tollartrollets Molle ) och sonen Indy fortsätter att imponera i Canada och nu i Rallylydnad. Mika fick en 1 a placering i Avancerad klass och Indy en 3 placering i Novice klass båda på 98/100 poäng GRATTIS!!!
9 februari GRATTIS till Hugo ( Tollartrollets Faros ) som här representerar Underverkskullen, bara det att få uppleva sin 14 års dag är ju ett underverk i sig eller hur ?!


7 februari Valpplaner uppdaterat med info om kommande kull

23 januari Idag kom besked från Optigen, om det vi redan visste att Chessies tilltänktes pappa är A på ögonen nu ska det bara in på SKK och registreras så att kavaljeren blir heredetiärt fri, sen kan Chessie börja löpa när som helst :-)

 18 januari GRATTIS till Musikkullen som fyller 12 år idag ! Hoppas ni får nåt riktigt smaskigt att gnaga på.

4 januari Årets första riktiga träning gjorde vi idag hade tinat upp 4 änder och Gunilla med Tess hängde med. Chessie är den som drillas mest nu när det gäller apporteringen. Jag måste säga att det gick jättebra, de flesta änderna kom in snyggt och prydligt avlämnade i hand. Det tar sig och kan bli riktigt bra till slut hoppas jag så nu tränar jag på efter denna metoden.


Gunilla tog foto4 januari TACK alla för julhälsningar både genom kort, facebook och mejl!!
Det blev lite kort att sätta upp alltid roligt att titta på dom för de sitter ju i köket så det blir ofta.


1 Januari
nytt år nytt oskrivet blad som snart ska fyllas av allt möjligt, det ser vi fram emot. Några mål är uppsatta för hundarna och mig vi får se hur långt det räcker.