Nyheter och Resultat 2020
2019 hittar du här.

7 april Igår fick jag sms från Vetlanda djurklinik att ögonlysningen som vi anmält till var inställd har full förståelse för att Eva inte ville komma så vad gör jag...Annika tipsade om Anicura i Jönköping. Jag ringer ( som det känns hela eftermiddagen ) 10 i kö nästa gång var kön 6 tredje gången var jag först i kön YES efter ytterligare ett tag så svarar en sköterska man blir nästan förvånad. Jag frågar om de har nån tid för ögonlysning inom det närmaste hon svarar du har tur kan du komma i morgon 15.45? Självklart svarar jag !
Allt var jättebra med Chessies ögon så nu känns det bra att vi gör rätt ifråga om Tollarklubbens avelspolicy att ögonlysningen inte får vara äldre än ett år vid parning, så nu kan hon börja löpa när hon vill allt är klart.
Stora pupiller...Visar inga tecken på ärftlig ögonsjukdom, heller inga felväxande ögonfranshår

Träning med Chessie den 29 mars strålande upptag fina grepp och inlevereringar...

29 mars Alla tävlingar och utställningar inställda till 31 maj, det är bara att gilla läget och va försiktig med dom man umgås med. Men vi mår bra! Då får man passa på och träna så vi är redo när Corona har gett sig iväg från Sverige, och allt blir som vanligt igen om det nån gång blir som vanligt. Jag är tacksam för att vi bor som vi gör kan gå långa rundor i skogen och träna på allt möjligt. Ser också fram emot att Chessie ska börja löpa så att det förhoppningsvis blir lite valpar här att glädjas åt...
Va nu rädda om varann så rer vi ut den här virusen.24 mars I dag fyller Hallon och Redos 3 killar 3 år! GRATTIS till er hoppas det serveras nåt riktigt smaskens idag på tallriken :-)17 mars GRATTIS till alla valpar i Bärkullen som nu har blivit 6 år! Här representerad av mitt Hallon8 mars Hipp hipp hurra för idag fyller Äppelkullen 11 år!!!

Aroma, Queen,  Signe, Katja och den enda hanen Lobo!    Mamma Kaysa och pappa Enzo.


4 mars Uppdaterat Valpplaner, Om oss, 30 år med tollare och Gårdsbutiken.


1 mars Så var det då dags igen att åka med affären till Moheda SSRK utställning närmare 400 hundar anmälda till 6 ringar, inte illa.
Jag hade ju bestämt att inte anmäla någon trodde inte mina tikar skulle passa den domaren, men tror ni inte det blev domarbyte attans men så är det inget att göra åt. Däremot var ju Dalton anmäld i öppen klass, jättefin kritik enda var att han behövde sträcka ut mer, lite bunden, domaren frågade om hon tränade mycket lydnad och det gör ju Britt-Marie. Så det blev Very Good de var 4 i klassen endast ettan fick excellent därefter kom Dalton!!!! 2:a i ÖKK.
Domare Lena Rollmar.
24 februari fick sms från Linn med Fox ( T. Harley ) att de varit och tävlat igen och kvalat in till Lag SM i agility 2020 ! Fox blir ju 11 år till sommaren men verkar hänga med ett tag till så roligt!


15 februari Gunilla har tävlat rally med Rubus ( T.Björnbär ) i Mästarklass på Strömsunds Bk det blev 77p på bana A sen slår dom till med 98 poäng på nästa bana klassvinst och CERT! GRATTIS! Bara ett cert kvar till championatet.
Gammal bild från i höstas när de var på besök hos oss.15 februari Susanne och tollarna Mika (Tollartrollets Molle ) och sonen Indy fortsätter att imponera i Canada och nu i Rallylydnad. Mika fick en 1 a placering i Avancerad klass och Indy en 3 placering i Novice klass båda på 98/100 poäng GRATTIS!!!
9 februari GRATTIS till Hugo ( Tollartrollets Faros ) som här representerar Underverkskullen, bara det att få uppleva sin 14 års dag är ju ett underverk i sig eller hur ?!


7 februari Valpplaner uppdaterat med info om kommande kull

23 januari Idag kom besked från Optigen, om det vi redan visste att Chessies tilltänktes pappa är A på ögonen nu ska det bara in på SKK och registreras så att kavaljeren blir heredetiärt fri, sen kan Chessie börja löpa när som helst :-)

 18 januari GRATTIS till Musikkullen som fyller 12 år idag ! Hoppas ni får nåt riktigt smaskigt att gnaga på.

4 januari Årets första riktiga träning gjorde vi idag hade tinat upp 4 änder och Gunilla med Tess hängde med. Chessie är den som drillas mest nu när det gäller apporteringen. Jag måste säga att det gick jättebra, de flesta änderna kom in snyggt och prydligt avlämnade i hand. Det tar sig och kan bli riktigt bra till slut hoppas jag så nu tränar jag på efter denna metoden.


Gunilla tog foto4 januari TACK alla för julhälsningar både genom kort, facebook och mejl!!
Det blev lite kort att sätta upp alltid roligt att titta på dom för de sitter ju i köket så det blir ofta.


1 Januari
nytt år nytt oskrivet blad som snart ska fyllas av allt möjligt, det ser vi fram emot. Några mål är uppsatta för hundarna och mig vi får se hur långt det räcker.