Lite grann om oss......

 

Här är vårt hus byggt på mitten av 1800-talet i liggande timmer till vänster den lilla röda byggnaden från början Brygghuset men nu tillbyggd och min Gårdsbutik.

Här är vår "Sommarstuga" den ligger på gångavstånd tomterna gränsar till varann :-)


2017 finns bara dessa två tollare på kenneln, nämnligen Hallon och Maya 

och den nyinköpta Chessie hon är född den 25 juni 2017 på Fågelsjöns kennel i Finspång och heter i stamtavlan Fågelsjöns Schack 

Hilda, Hallon och Maya så som det såg ut 2016

Anette: Har alltid varit "hundtokig", ser som en utmaning vad man kan få in i huvudet på en hund:) Har väl genom åren fått en del erfarenhet av både det ena och andra. Genom att jag själv har kurser så utvecklas man hela tiden. Har kurser inom lydnad,bruks, spår och jakt gärna ihop med Ewa Kroona och Gunilla Olsson.

I Rallylydnad har jag och Lotta kurser i, en rolig sport som kommer stort för alla kan vara med ung som gammal och nästan alla hundar gillar det.

Tillhör Njudungs BK sedan den startade 1983, har där gått åtskilliga utbildningar med mina hundar även på Roghöjdens Hundcenter har jag fått utbildning.
Uppfödarutbildning i Tollarklubbens regi har jag också.
Att tävla med mina hundar tycker jag är roligt för då får man liksom ett kvitto på om man tränat rätt. Har själv fått fram 14 champion. 2 lydnadch, 9 viltspårch 1 Mästare i Rally och 3 utställningsch.
Har blivit invald i styrelsen för NBK 2008. Satt då  som vice ordförande i ett år  är också utställningsansvarig, nästan varje år har jag och Ewa Kroona nån kurs ihop. 2011 kom jag även in i Tävlingssektorn 2014 kom jag in i styrelsen igen nu som sekreterare.2016 har jag avsagt mig styrelsearbetet. Har i omgångar varit revisor och nu är det dags igen 2018 blev jag revisor i NBK:

Här är Hilda och jag på en lydnadstävling i Elitklass samt diplomet jag fick efter avslutad uppfödarutbildning i Tollarklubben
 

Hasse:Är igentligen från Stockholm jobbat som verktygstekniker på SAPA i många år men sen 1 maj -14 så är han hemma på heltid som en glad pensionär, största intresset är amerikanska bilar. Många är dom som han har förvandlat från skrotbilar till utställningsobjekt. Ett nytt intresse som blomstrar är nu även mopeder av gammalt snitt. Från den 22 augusti 2014 är Hasse pensionär och kan välja fritt vad han vill göra ( nästan) Mopperallyn och Hot Rod träffar är nåt som står högt på listan. Sen får han ju också göra nytta genom att han hjälper mig när vi är ute med butiken på utställningar och säljer grejer.

Vi har även två barn tillsammans Krister och Linda.

Krister född 1981 bor tillsammans med sin fru Malin i ett hus i Skirö som dom båda ständigt förbättar och renoverar själva hela tiden,  han jobbar på T-Emballage i Vetlanda. Familjen består också av 6 katter och en hund samt 2 hästar. 2 killar har dom tillsammans, Zacharias föddes den 6 juli 2008, Zamson föddes den 1 mars 2011.
 
 
 
 
 


 

Här har Zackarias och Zamson fått medaljer när dom gick på skidskolan i Kettilsås. 2015        och här får farmor och farfar hjälp med veden
 

   Bröderna Z ute på fisketur i Skirösjön Zamson tycker det är lite läskigt och då är det skönt när storebror håller om en.

  På strandpromenad i Thailand
Nu har även fam. Löfqvist skaffat vovve den kom till dom när han var 10 veckor den 14 maj 2016 han ska heta Chop och det är en blandning mellan Rottis och Boerboel.
 
 

Linda född 1984 bor i Hulta utanför Vetlanda med sin man Daniel,  Eddie, ( 5 november 2002 ), Wilma ( 7 juli 2008 ) och Mio ( 27 oktober 2010) . Linda jobbar som undersköterska  inom Äldrevården.    Dom har två  hundar,  Irländsk setter vid namn Dobby och Alfons, båda är från kennel Brilliant Bronze. En katt finns också i familjen samt ett par kaniner.

" Syskonkärlek " Alfons