Nyheter och Resultat 2019

2018 års nyheter och resultat hittar ni här.

16 december Snart lägger vi ytterligare ett år till handlingarna...och vi går in i 2020!
Som jag skrev på framsidan så skickar jag inga julkort i år det har ju blivit uppemot 70 st utan väljer att skicka dom pengarna till cancerfonden istället. Har ju redan på julkortet bjudit in till kennelträffen som vi har i juli men ni får inbjudan här och nu.


Välkomna till kennel/sommarträff den 11 juli kl 10.00 alla ni som har eller har haft hund från är välkomna hem till oss på bullar och jordgubbstårta. Det blir också tipspromenad, hedringar och annat skoj.


16 december Fick SMS från Susanne i Canada med Mika. Startat en ny karriär denna gång inom Rallylydnad, även där finns det 4 klasser Novice,Advanced, Excellent och Master.
Mika har nu klarat Novice X 3 så nu har han en titel där och redo för nästa klass. GRATTIS!
28 november I dag ringde Susanne och berättade att Håkan ( Tollartrollets Appollon ) fått somna in, han skulle bli 14 år i februari. Så nu var det dags att ta farväl av en stor hund i litet format. Jag kommer så väl ihåg när familjen var här på besök för att titta på våra tollare och vi hade kooikervalpar och på den vägen är det.....Tack till Susanne, Leif och Anna som gett Håkan ett rikt liv in i det sista. Han var duktig inom Rally där han tog sin Mästartitel, Viltspår, agility och sen va han så himla snygg. På många SKK utst blev han BIR, på Världsutställningen blev han 4 bästa hane med Excellent listan kan göras hur lång som helst.....men nu får han springa och jaga hare i hundhimlen..Han lever vidare genom sina valpar han fick i Norge 7 hanar och 1 tik.
24 november Upp i ottan och iväg till Moheda på Labrador Smålands utställning 274 hundar anmälda så det bådade gott men vi va fyra försäljare att dela på dom :-(  vilket ju inte va så bra för affären. Jag passade på att träna Chessie och det var ju en auktoriserad domare på tollarna så en rättvis kritik Boo Lundström var domaren.
Tik av bra storlek, feminin,Bra hals utm framställ Bra bröstkorg lite tunn i ländpartiet ngt öppen hasvinkel Bra tassar utm pälskvalité lätta rörelser Bra lynne. 1 ÖKK HP 3 BTKL. Den som vann var en välbyggs unghund och tvåa blev en välbyggd junior. Hon behöver växa till sig ytterligare lilla Chessie. Men jag är nöjd över kritiken som va helt ok.Foto 25 nov 2019

23 november Nu kan vi lägga ytterligare en julmarknad till handlingarna och även detta år blev det SUCCÈ så roligt att så många trotsar det trista novembervädret och kommer till oss och det är många i området som har julmarknad så vi är så tacksamma att folket hinner även till oss.

27 oktober I dag var det lite mer allvar för idag var det KM på klubben i lydnad. 12 stycken var anmälda. Kul det är ju några år sen sist vi hade KM men nu hoppas vi på en fortsättning.
Jag och Chessie hade startnummer 4 perfekt.. Linf kunde varit bättre sen tabbade jag mig när jag skulle ta apporten och tappade den...men resten gick strålande 189,5 poäng av 200 möjliga så vi gick och VANN Jätteskoj!!!!
Jag fick ju också vara tävlingsledare för halva startfältet fick byta av Ewa för hon skulle tävla med Saga och dom kom 3:a GRATTIS!26 oktober I dag bar det iväg till Ekeryd i Vaggeryd för att Chessie skulle få göra en Funktionsbeskrivning-Retriver FB-R. Lite konstigt tyckte hon att hon skulle apportera utan att jag sa nåt, men ett steg fram och ja då fick man springa iväg. Stor söklust mattas ej utan jobbar utan att hitta något för inget var ju utlagt kom inte en enda gång och frågade. Jättenöjd. Det är ju tre passiviteter och svaga pip kom lite då och då men inte mycket. Skotten visar ingen berörd- helt alls viftade bara på svansen det här va skoj sa hon. De vanliga dummisarna gjorde hon regelrätt apportering på :-)
Det var också trevligt att jag fick träffa Muskot och hans syster och se båda beskrivas tack för det Maria Glaad.


12-13 oktober Tollingjaktprov för Saga och Elsebeth i öppen klass lördagen blev det ett 3:e pris och söndagens resultat är ytterligare ett 3:e pris.
12 oktober Dags igen för Mästarklass rally med Hallon i Forserum. Fina poäng och bara några småmissar så snart sitter allt hoppas jag 84 poäng för domare Susanne Klug och 88 poäng för Jan-Olof Andersson placering 18 på båda banorna och en go känsla. Nu blir det ett uppehåll inga fler tävlingar inom rimligt avstånd. Tack till Lotta som var med och pepprade och trevligt sällskap. Till våren får du komma igång med din Lyra..


6 oktober i dag har vi haft långväga gäster ifrån Ottsjön. Roligt att träffas blir ju en gång om året sisådär. Vi fick till lite träning också med Rubus och Lukke.


5 oktober Dalton har tävlat lydnad i startklass och idag var det sååååå nära fattades bara 2 poäng attans.....158 p blev det och godkänt på Västerviks BK. Påt igen...1 oktober en tung dag för Malou som mist sin Jazza idag, det var liksom dags.... tänker på er det är aldrig lätt att ta sådana beslut men man måste i första hand tänka på sin hund och det gjorde du. Tack för att du gett Jazza ett roligt liv, samt att du lärt dig en hel del av Jazza.


29 september Chessie gjorde debut i bruks spår idag på Nässjö Bk. Lottning kl 8 vi fick 9 av 10 tävlande. Direkt efter så ut och köra budföring. 3 av hundarna klarade detta moment tyvärr va inte Chessie med bland dom :-(  Efter ett bra stund utkörd till spåret. Vet var påsläppet är ser plötsligt en person gå uppe på kullen åh nej gå inte i mitt spår...... 10.15 påsläpp jag talar om vad jag sett för domarna. De säger bara kör så får vi se hur det går. Jag kan bara säga spåret gick klockrent snygga markeringar och tjusiga vinklar så 10 av båda domarna. Spår nr 10 låg bredvid och den hunden fick känning av personen som gått där så hon fick ett omspår. Vilken tur jag påtalade detta.
Lydnaden gick fint förutom framförgåendet en nolla. Platsliggningen va sist och hunden bredvid Chessie skällde och hon blev lite låg , men när vi väl lagt ner va hunden tyst och Chessie vek inte ett tum med blicken från mig så även där blev det full pott.
Vi fick 201,50 poäng ( för uppflytt krävs 175 p därav 63 p på specialen vi hade 131,5 p på lydnaden och 70 på specialen ) placering 4 av 10 tävlande.
Domare Gunnar Wandel och Eva Kurtsson29 september Britt-Marie och Dalton har tävlat Lägre spår fullt på spåret och upptaget! Det blev Godkänt resultat med 404,25 poäng och placering 4 av 6 tävlande på Västerviks Bk. Grattis till din duktiga spårhund!

28 september Rubus och Gunilla har tävlat mästarklass rally idag och de fick sitt första CERT på 96 poäng!!! Stort GRATTIS till det! Andra banan blev det 82 poäng inte illa det heller.28 september I dag vart det full träningsdag. Lina och Tillo kom först. Vi startade upp med en avanceradbana i rally, inte enkelt med högerhandling men jag tyckte dom gjorde det bra lite finslip sen är det bara att köra på. Vid två tiden kom Majvor och Staffan med fika så klart, därefter ner till Aspö. Vi började med Tillo han har vilat sig i form jätteduktig fina avlämningar på söket. Bra markeringar på land och vatten. Jätteduktiga.
Jag hade med mig en överlycklig Maya som med lite uppstyrhet fixade en del riktigt bra... Majvors Loke är en hetsporre hinner inte med att ta kort... han gör också bra arbete både land och vatten. Rappe fick stifta bekantskap med en gås och det gick bra att leverera in till husse. Söken går väldigt snabbt med dessa labbar. Hälften vore nog :-) Med andra ord en trevlig träningsdag. Solen lyste även på oss.


15 september Rally i Mästarklass med Hallon i Oskarshamn inga konstiga banor men det blev liiite missuppfattning mellan Hallon och mig när man ska sitta under gång och sitta kvar medans matte går runt....hon följde med...attans vi hade fått 97 poäng om inte om fanns....men nu blev det 87 och vi känner oss ändå nöjda för känslan va god...Domare "Nalle"
På andra banan vart det lite felsnurrar Hallon har fortfarande lite problem med dom men det kommer väl har inte tävlat så många gånger i mästarklass så vi har inte fått rutinen. Domare Lena Mattsson.


7 september Rallytävling på Njudungs Bk så full rulle på fredagskvällen och upp i ottan lördag morgon. Mycket ska fixas så allt flyter på och alla ska trivas på vår fina klubb. Jag tävlade i Mästarklass med Maya och Hallon.Bana A Maya får CERT på 94 poäng placering 5. Hallon slår i hindret men får 81 poäng och placering 9. Bana B Maya gör en krumelur där det inte ska va så 83 poäng och placering 3! Hallon slår i hindret igen :-(( får 5 minus och 85 poäng om inte om funnits hade hon haft cert på sin andra tävling men kapacitet finns...Placering 2 !!!!!
Så jag känner mig nöjd Domare Jannike.

7 september Zorro har landat........får hela 96 poäng på ena banan och 83 på andra. Så nu kan han titulera sig RLD N!!! Grattis!


5 september Grattis till varsitt 1:a pris i öppen klass Viltspår Lukke och Rubus med lite hjälp av hålla i linan Björn och Gunilla!

31 augusti Dags att premiärtävla med Hallon i Mästarklass. Med tanke på värmeböljan och värmepåverkad Hallon så är jag nöjd så småningom kommer nog allt att funka, lite småmissar från hennes sida lite här och var men ändå helt ok. Det blev 77 och 79 poäng. Vi hade snart nummer 1 på båda banorna inget bra alls...hoppas vi slipper det i fortsättningen :-)  Maya fick hänga med och tävla hon också hon fick retliga nära 89 poäng på ena banan och 85 på andra hon var också rejält påverkad av värmen. Men jag blev taggad av Hallons resultat så till helgen ska vi på´t igen..


25 augusti Om OSS är uppdaterad.


24 augusti Dags för den årliga utställningen i Skede. Så klart är jag där med butiken men också för att visa Chessie. Strålande kritik så det blev Hp, BIR och i finalen BIG 2! Kritiken här.

23 augusti I dag firar vi Hasse som fyllde 70 år i går den 22. Det blev en härlig tillställning med många goa vänner som hade trevligt tillsammans. Vi satt ute hela kvällen.


11 augusti  Efter ett litet uppehåll när det var som varmast så var det dags igen för tävling Maya stod på tur och det bar iväg till Åseda/Lenhovda BHK för Rallytävling i Mästarklass. Jag kom dit lagom för att se avanceradklassens prisutdelning och Lotta med Lyra överst på pallen GRATTIS till er!
Hade startnummer 15 på bana A " Nalle " dömde kändes jättebra när vi gjort vårt program, hon va med mig, men sen kan det ändå bli nåt islag på nån skylt så man vet aldrig. Bana B domare Lena Mattsson kändes också bra så oavsett va det blir för poäng va jag nöjd med vår insats..

Bana A 90 poäng CERT placering 14 av 35 kommentar: Snyggt jobbat! Trevligt ekipage !
Bana B 95 poäng CERT placering 3 av 35. Kommentar: Fin runda! Harmoniskt ekipage! Precis så kändes det också för mig.
2 cert och ett innan så nu är Maya SVENSK RALLYLYDNADSCHAMPION ! Så himla skoj trodde aldrig detta skulle ske det är svårt att komma över 90 poäng men vi gjorde det JIPPIE!!!
7-8 augusti Inga, hennes mor och Mikkel kommer på besök på hemväg från specialen och på väg till Tyskland. Vi hann med mycket prat och promenader innan de reste vidare. Så roligt att träffas tyvärr blir det för sällan. Hallon fick träffa sin bror vilket hon inte va speciellt glad över däremot Maya som löper ville gärna dejta snyggingen.


8 augusti 2019
7 augusti En ny stjärna i himlen har tänts Bella, Tollartrollets Malakit efter Älsa och Banjo har fått somna in därmed är hela den kullen borta. de var födda 5 april 2006. Våra tankar går till Daisy men även till Jenny som tävlade en hel del lydnad med Bella och hon har även Steppa, som är efter Bella.


4 augusti Tollarspecialen tillända denna gång var platsen Sälen. 4 Tollartroll anmälda Mika,Krusa, Saga och Mikkel. Dessa fyra inom jakten.
Mika i Elit fick en 3:a, Krusa i öppen klass en stark 2:a, Saga 0 i öppen klass och Mikkel i WT en fin 9 placering i Öppen klass. GRATTIS! Är så stolt över era prestationer. Det är tuff konkurrens på dessa specialer med många tollare anmälda.


27 juli En dag att minnas.....Susanne och Mika som numera bor med sin familj i Canada kommer till Sverige via Tyskland för att starta på ett tollingjaktprov i Ockelbo. Fanns ju heller inte så många att välja på under begränsad tid. Så lite tokig är hon allt Susanne. Men det gick hela vägen som det skulle och enda elitettan på provet var deras så nu är Mika SVENSK TOLLINGJAKTCHAMPION! Susanne stolt ägare som för fram honom till det han är idag och detta är hennes första tollare! Vi är också stolta så vi spricker snart, vår första jaktchampion i kenneln. Hilda är stolt i sin himmel över sina spår,agility,hopp, viltspår och nu jaktchampion. Vilka fantastiska avkommor och lika fantastiska förare och tränare en eloge till er som förvaltat arvet.
Domare Marie Kinder med Susanne och Mika

14 juli I dag iväg på rallytävling i Ulricehamn ihop med Lotta och Lyra. Hallon och Lyra behövde ett bra resultat till innan mästarklassen...
Bana A Domare Pia Sävner 81 poäng placering 5. Lilla Hallon hade glömt hur man gör snurren :-)  Kommentar: Snyggt sitt stå ligg, ursnygg bakdelskontroll, snyggt backande tydlig förare som visar hunden rätt. Bana B Domare: Eva Friis Hansen Omdöme härlig hund, men tänk på tempot.
Här var det frestelse X 3 men det gick och nu kunde hon både snurra och göra svängarna utåt vilket gjorde att vi båda blev jätteglada så sen tjyvade hon på inkallningen rackans så det blev 78 poäng men nu är vi uppflyttade till MÄSTARKLASS! Det blev även Lotta med Lyra grattis till er!
Det var 26 anmälda hundar i varje klass och på ena banan vart 8 godkända och andra banan vart 7 godkända så det va tufft ingen kom upp i 100 poäng
13 juli Kennelträff avklarad i solsken,störtregn och åska men vi var väl förberedda så vi löste detta bra ändå. TACK till er alla som kom i dessa semestertider.
Vi hedrade Margareta med Krusa, Lina med Tillo, Karin  med Smilla, Lotta med Zorro och Britt-Marie med Dalton.
Tipsrundan vanns av Johan Körge delad av Evelina Karlsson

I år fick Britt-Marie och Dalton Vandringspriset för sitt tävlande i Bruks, Lydnad och Rally.


 Lina och Tillo var ju inte med förra året så i  år fick de sin Championattavla i viltspår!

28-29-30 juni SM och Linn och Fox var med i denna värme som just nu råder. De skötte sig verkligen kanon och Fox tänder till när det är mästerskap men en liten disk och -10 på nåt gjorde att de inte kom till final i år men det är en enorm bedrift att kvala in till SM så det gjorde ni bra. Nu får vi se vad som händer i framtiden Fox är ju som sagt 10 år, lite blodspår kanske det skulle han nog tycka va skoj sen kanske Linn skaffar en liten kompis till honom så småningom :-)

28 och 29 juni Dalton och Britt-Marie har tävlat startklass lydnad i två dagar med 135,5 som bästa resultat så de nådde inte riktigt ända fram men godkända resultat blev det. Grattis!

27 juni Hurra Hurra till MC-kullen som idag fyller 10 år. Linn och Fox-Harley på väg ner till Klippan och Agility SM mellanlandar hos gammelmatte och blir uppvaktad på födelsedagen. Lycka till på SM!
Så pigg och fräsch 10 åring är verkligen roligt att se.
18 juni Idag fyller Kaysas sista kull hela 9 år vid namn GLASSKULLEN Grattis till er! Hoppas ni fick nåt lika smaskigt som Meja fick....
16 juni upp i ottan och iväg till SSRK utst i Gränna Chessie fick lite egentid med sin matte. En norsk domare vid namn Vidar Grundetjern gick igenom hundarna grundligt. Det va helt ok för Chessie hon var av mkt god typ och det andra var under utveckling så ett Very Good blev det och 2 UKK. Trevligt dag med en hel del snack med andra tollarägare. Vi fick också träffa förhoppningsvis Chessies tilltänkte. :-) Chessies kritik kan ni läsa här.

15 juni Linn och Fox i farten igen och med fina resultat eller vad sägs om 5:a med 0 fel och sen en 3:e placering i agility duktiga ni är! Stort lycka till på SM!


15 juni Jag tog med Hallon och Lotta hade med Lyra åkte till Forserum och skulle tävla Avancerad klass i Rally. Inga konstiga banor men Hallon va mycket påverkad av värmen så va verkligen het idag.... Lyra däremot va extra taggad lite för mycket...
Ingen av oss fick kvalificerat resultat idag så vi bryter ihop och kommer igen. Hallon fick 61 och 71 poäng så hon jobbade på bra med lock och pock.9 juni Idag har vi haft Rallytävling på klubben och Lina med Tillo kom för att tävla i fortsättningsklass och det gjorde de jättebra bana A 87 poäng och placering 2 och bana B 86 poäng och placering 4 och därmed är RLD F i hamn lycka till nu i Avancerad klass!

7 juni Hade anmält Chessie till ytterligare en startklass tävling i lydnad ifall att vi inte skulle klara diplomet på de tävlingar som jag anmält till, så nu kan jag åka och bara va trygg att vi redan fixat det, men självklart vill man bättra på poängen. Vilket vi också gjorde :-) 179 poäng blev det och placering 2 av 15 ekipage. Det bästa va att vi fick en 10 på följsamhet tror aldrig jag fått det tidigare med någon hund....
Följsamhet 10, Inkallning 9, Sitt 10, Apportering 8, Fjärr 8, Hopp 9, Helhet 8.
Nu sätter vi upp nya mål...
2 juni I dag var det Chessies tur att åka och tävla i lydnad. Mönsterås Bk var platsen vi skulle till och domare Thomas Nyström. Vi fick startnummer 2 perfekt. Följsamhet: 7,5 Inkallning 9,5 Sitt 8,5  Apportering 8,5 Fjärr 9 Hopp 10 Helhet 9 Bra samarbete! Vi fick ihop 174,5 poäng ett första pris och första placering av 12 anmälda ekipage bara en till fick uppflyttningspoäng. Så nu har vi titeln LD START!


30 maj iväg kl 7 till Tranås tävla både med Maya i Mästarklass och Hallon i Avancerad. Maya först ut på bana B domare Pia Sävner, Maya jättebusig och hellre det än att hon är loj och jag får locka hela tiden så poängen blev därefter 44 placering 25/33 st. Bana A gick mycket bättre domaren skrev Lugn och kontrollerad runda bra guidad av matte! 83 poäng placering 9 så ytterligare ett nära resultat. Domare Annelie Frejås.
Hallon skulle inte banvandra förrän kl 14 så lång väntan. Bana A för Annelie kändes så himla bra bara lite nos så det blev 93 poäng och vi vann den klassen av 17 ekipage!!!! Nästa runda för Pia går det jättebra fram till sista skylten sitt stå ligg vilket hon brukar kunna göra snyggt, idag sa jag stå två gånger och får felövning och -10 poäng där rök kvalificeringen vi fick 74 poäng och placering 11 men jag är nöjd för attityden var på topp även på högersidan vi är på gång....... F.ö var vi hemma kl 18 så lång dag...


24 maj Dags igen för lydnadstävling i Startklass för Chessie denna gång i Växjö. Tur att hon inte är skottberörd det sköts nämnligen hela kvällen, synd om de hundar som va berörda :-(  Hon va lite sprallig och olydig fria följet va hon inte med enligt mig men domaren gav 7,5 tack för det! 10 på inkallning, 10 sitt under marsch, 6 apportering kom i full speed springer förbi mig och jag säger FOT dk och tugg :-( 8 fjärr segt, 8 hopp vid återhoppet låg en pälstuss som hon bara måste nosa på, så vart det FOT och dk även där 8 på helheten så lite missar här och där men pigg och glad hund! vi fick 164 poäng uppflytt och placering 6 av 18 ekipage.

24 maj Britt-Marie och Dalton har varit i Linköping och tävlat i Startklass lydnad de fick 126 poäng och Godkänt resultat. GRATTIS!


24 maj Går inte så bra för valparna på Andrummets ytterligare 2 tikar har somnat in nu håller vi tummar och tassar för att det ska va lungt för de 6 tikar som är kvar i valplådan.
12 maj Tyvärr så klarade sig inte de två hanarna :-(

10 maj Rubus har blivit pappa till 2 hanar och 8 tikar på Andrummets kennelTiken heter Andrummets Sugga TP hon är champion i Viltspår, Rally och Utställning med parantes u,  samt jaktmeriterad.
5 maj Gunilla och Rubus har tävlat Mästarklass rally idag det blev 74 poäng! Grattis!

5 maj Ny dag ny tävling idag till Oskarshamn och rally i fortsättningsklass med Chessie. Hel del strul från både min och Chessies sida, vilket syntes i protokollet 64 och 76 poäng men vi klarade en runda godkänt och därmed RLD F! Mest glad över domarnas kommentarer Bana A Gynter Ortscheid dömde: Trevligt ekipage! Lungt och fint tempo! Bra kommandon!  Bana B Carina Ljungberg: En glad och pigg hund med attityd. Mycket fokuserad och följsam sin förare. Några missar i fokus på några skyltar. Härlig attityd på banan. Sånt blir man glad av att läsa!


4 maj I dag när man vaknade var det SNÖ och vi som ska till Hultsfred och tävla lydnad jag och Chessie. Men vi ger oss iväg inget bra väglag kör sakta och allt går bra till brukshundklubben. Trean hade startat och alla tre bröt man såg inga koner och allt var vitt och snön vräkte ner. Då bestämdes det att vi avvaktar och ser om det lugnar ner sig. Lång väntan till slut kör dom igång tävlingen igen, och till sist är det vår tur, Chessie gör som på träning och allt känns bra. Det visar sig att vi får 175,5 poäng vinner klassen och vi är enda ekipaget på hela tävlingen som klarar uppflytt så himla gött.1 maj Margareta startade Krusa i öppen klass tolling i Åtvidaberg, gjorde ett jättefint arbete fram till gåsen på söket den ville i Krusa bära in till matte så en nolla var ett faktum lite surt när allt annat va så bra....
Katrin och Redo ( pappan till vår sista kull här ihop med Hallon ) lyckades få allt att funka så de belönades med ett 1:a pris GRATTIS!

Jag hade anmält Chessie till Nybörjarklasssen, men på träning har jag inte fått till söket som jag önskar, det andra funkar bra som tolling och vattenmarkeringar. Så jag avstod min plats till en reserv i stället. Chessie är ung så hennes tid kommer när hon vuxit till sig lite mer.


28 april Vi skulle med butiken till Labrador Smålands inoff utställning i Moheda passade på att ställa ut Chessie det var 4 tollare anmälda och hon blev BIR och sen BIG 4 ! Kritiken finns här.

21 april Ja jag vet inte vad jag ska säga om Chessies jaktträning, ett steg fram och två steg bakåt......Sånt som hon har kunnat är bortblåst, anmält till jaktprov men ska det va på detta vis så lämnar jag återbud hon kanske inte är riktigt mogen för detta ännu..Men ibland blir det riktigt bra Gunilla fotade den 21 april -19

14 april Ny tävling idag i Skillingaryd men idag med annan hund nämnligen Chessie skulle premiärtävlas i fortsättningsklass. Bana A domare Sofie Remgren. Hade givetvis med frestelsen med roliga leksaker och den skulle gås igenom två gånger, men med lock och pock gick det. Vi fick 87 poäng på den rundan. Omdöme: Trevligt ekipage med fint samarbete. Mycket glad och positiv förare. Följsam hund, skylt 9 & 15 perfekta! Snygg hund :-)
 Bana B domare Filip Ertzinger. Tror ni inte ytterligare frestelse som skulle passeras två gånger men i denna var det en dummies!!! Men hon tog ingen men en del nosande blev det vi kom upp i 80 poäng på denna runda så vi fick med oss två godkända resultat idag GRATTIS till oss ! Omdöme: Trevlig runda, bra tempo och samarbete.
Jag är så glad över att hon höll ihop hela dagen,  hon är ju inte så gammal.
13 april Idag skulle jag och Lotta åka till Skillingaryd och testa på avancerad klass i Rally. Första rundan gick riktigt bra förutom att jag tabbade mig och gick inte i mitten på åttan så -10 men vi fick 83 p och omdöme av Lena Mattsson Trevligt ekipage! Fint samarbete och kontakt.
Bana B gick bra fram till skylt 11 efter hoppet tyckte Hallon att man ska hälsa på domaren hmmmm -10 efterföljande skylt var vi inte i balans så även där -10 så vi slutade på 66 poäng med omdömet Mycket fin första halva! Fin följsamhet och kontakt. Även denna bana dömdes av Lena Mattsson.
För Lotta med sin Lyra gick det jättebra 83 och 93 p så det är bara att buga och gratulera.


10 april Ögonlysning av Chessie idag på Vetlanda Djurklinik och Eva Gustavsson. Ögonen var så fina, så inget mer fanns att önska och Chessie skötte sig exemplariskt hoppade själv upp på bordet och inget konstigt alls när det blev mörkt hon är så himla bra mentalt i dessa situationer. Så nu är ytterligare en kontroll gjord inför en ev. parning som jag hoppas på kanske i januari 2020. Även en hane finns redan i mina tankar men även han ska ju kollas upp.


7 april I dag gjorde både jag och Chessie debut i startklass lydnad. Har inte tävlat lydnad sedan regeländringen.Nässjö Bk och Ulf Tillström dömde. Lite nosande på fria följet, tveksamt tagande på apporten och tempoväxling gjorde att vi inte klarade ett första pris idag men så nära. Godkänd med 158,5 poäng placering 4 av 10 tävlande.


7 april Stort Grattis till Britt-Marie och Dalton som idag klarat uppflyttning till lägre spår på Västerviks Bk 192,5 poäng placering 3 av 4 ekipage.

29 och 30 mars Linn och Fox är på stor agilitävling Swedish Open 2019 Tånga Hed. De gör succé och blir 4 av 50 ekipage därmed kvalat in till finalen, där va Fox lite för snabb, benen hann inte med så han hoppade av för tidigt och missade kontaktfältet annars var allt annat tipp topp GRATTIS till er båda!


30 mars Ny dag och nya träningskamrater. Idag kom Karin med Smilla och Mats som inbjuden med sin Jack, en Digby Tollersavkomma.
Även i dag började vi träffen med våfflor och kaka, uppskattat! Därefter ut i skogen jag hade kvällen innan lagt ett öppenklass spår till Smilla vilket då hade legat i 18 timmar. Det visade sig vara ett litet väl klurigt upplägg för lilla fröken så det blir till att träna vidare men vi kom till slutet och den fina belöningen i en rådjursklöv.
Därefter ner till Emån ett sök med dummies till Smilla, Jack och Lima. Dom jobbade verkligen på mycket bra alla tre. Sen iväg för lite tolling nu fick Chessie vara med. Mats studerade och godkände tollingen han vet ju hur det ska vara :-)  Sen fick hon enkelmarkeringar på land och där hämtar hon men lägger ner och tar omtag så vi jobbar på det. Därefter fick både Smilla och Jack testa på fåglarna och även tollingen.Tack alla för en trevlig dag i skogen!29 mars Hallons pojkar inbjudna på träningsträff. De dyker upp vid 11 och vi startar förståss med fika....Därefter åker vi ner till Emån. Jag visar med Chessie hur det kan gå till på ett tollingjaktprov, lääääänge sen jag startade och då startade jag bara i öppen klass, men på ett ungefär vet jag ju efter vad jag läst mig till. Dessa två unghundar så olika och fick jobbas med på totalt olika sätt. Men jag hoppas att både Lotta och Britt-Marie fick med sig lite tips hur de ska vidare med träningen. Men roligt hade vi och hundarna. Fler bilder på deras sida.


24 mars I dag säger vi GRATTIS till Hallons pojkar som fyller 2 år!!
16 mars Dags igen för träning i Rosenfors hallen. Satte upp en fortsättningsbana i rally till Saga och Chessie, det var en bra träning med mycket stöning. Därefter körde Ewa igenom mig och Chessie i Startklass vilket också funkade hyfsat och jag körde igenom Ewa och Saga i class 1.
Söndagen var det dags igen för Chessie att tränas i skogen. Ett gäng med träningssugna retrivers och förare på plats. I 6 timmar höll vi på mycket trevligt och Chessie skötte sig även här. Hon fick bara apportera fågel dummies vet vi ju att där har vi inga problem det är ju när fåglar kommer fram då triggar det igång viltbegäret... Med på träningen var 3 labbar, 3 golden och Chessie.
17 mars Hurra Hurra för Bärkullen som idag fyller 5 år!


8 mars Dessa små godingar fyller 10 år idag det är Äppelkullen efter Kaysa och Enzo GRATTIS!

3 mars Dags igen att ge sig av till Moheda bollhall och SSRK utställning Chessie skulle visas och vi skulle sälja grejer så butiken va med.
39 tollare anmälda för domare Kerstin Henriksson. Chessie fick fin kritik läs här.
Hon fick Very Good och 4 Ukk. Behöver växa till sig tack och lov för det för då finns det hopp. T.Dalton var  också med i unghundsklass och även han behövde växa till sig han fick Good i protokollet. TACK för du kom Britt-Marie alltid trevligt att träffas.

25 februari Nu har den sista i Väderlekskullen vandrat över Regnbågsbron nämnligen Solsken " Milla "det fattades 5 dagar till hon skulle fyllt 14 år. Hög ålder även för ett litet solsken...TACK till hela familjen Andersson som gett Milla ett långt och härligt liv. Hoppas ni snart hittar en ny liten tollarvalp att ödsla kärlek på

Bilden från i somras när vi hade kennelträff.23 februari Rubus och Gunilla har idag debuterat i Mästarklass Rally De fick till det riktigt bra med 79 poäng placering 12/13 och bana två blev det 66 poäng och placering 11/13. GRATTIS!17 februari Årsmöte i Njudungs Bk, jag sitter kvar som revisor och styrelsen ser ut som den gjorde även förra året så det flyter ju på. Det delades även ut priser till dom som placerat sig 1-3 på barometern vi hade inte mycket att hämta men det får vi ta igen detta året förhoppningsvis, Chessie hade ju blivit champion men det räknas inte i brukshundklubbens barometrar. Däremot fick hon en liten pokal för genomfört BPH. Håkan vann Bruksbarometern vilket han gjort 3 år i rad så nu får han behålla bucklan. Tråkigt nog finns ju inte Tusker kvar merän i våra minnen nu får han i stället satsa på Vildandens Donut men det dröjer väl ett tag...


9 februari I dag säger vi GRATTIS till tonåringarna i Underverkskullen de fyller nämnligen 13 år! Det var Kaysas första kull ihop med Chip, som enligt vetrinären skulle vara steril han var då 8 år och ingen kull innan. Men vi provade hade inget att förlora och se det blev 7 valpar därav namnet Underverk!

8 februari I dag har Kaysa fått vandra över Regnbågsbron ett långt härligt liv är nu till ända 14 år och 10 månader då är man gammal och åldern tar ut sin rätt. Hon fick 3 kullar hos oss och efter sista kullen fick hon flytta ner till Mariette och Ingmar i Järnforsen, att hon fick flytta berodde till stor del på att hon inte kunde tolerera Tollar-Älsa så bäst för alla var att hon flyttade och fick leva som en liten prinsessa lungt och skönt. Så TACK till Mariette och Ingmar som gett Kaysa ett härligt pensionärsliv.


3 februari Man är väl inte riktigt klok att ge sig ut på dessa vägar när det kom 3 dm snö i natt :-) Men iväg kom vi till Mjölby och SSRK utställning 34 tollare anmälda. Nina Karlsdotter dömde. Hon är bra och nogrann en fullskriven kritiklapp som ni kan läsa här.. Det blev Very good och 3 ukk helt ok för det är så hon ser ut lilla skruttfia 19 månader och behöver utvecklas mer. Roligt var det att få se 5 st av Molles avkommer i valpklass de är nu 8 månader och skoj också att träffa uppfödarWeronica och Malin som har Chessies syster som fick CK, samt alla andra som man kan tjöta med. Hem kom vi också utan problem och då var det snöskottning som gällde...


28 januari Ännu en Ädelsten har vandrat över bron till de sälla jaktmarkerna nämnligen Rubin till vardags kallad för Gino. Han fick 3 fina valpkullar så han lever vidare genom dom. Tack till Peter och Anette som gett Gino ett rikt liv med mycket skoj.


Rubus ögonlyst och ögonen var jättefina inga anmärkningar

19 januari Gunilla och Rubus har varit på Strömsunds Bk och tävlat rally och det gick finfint 90 och 91 poäng på avanceradbanan och därmed RLD A. Lycka till nu i Mästarklass!!


GRATTIS till 11 åringarna som fyller idag den 18 januari det är Musikkullen efter Älsa-Chili. Soul, Rock´n Roll, Rock á Billy, Jazz och Disco! Hoppas det serveras nåt smaskigt. En tanke går till Dixie och Blues som inte fick uppleva denna födelsedagen.


18 januari  T.RaTaTa  ZORRO röntgades i onsdags och svar idag snabba ryck på SKK Resultat HD B och AD (0) UA strålande nu är hela kullen Hallon-Redo friröntgade. Tack för att ni röntgar era hundar!

12 januari Linn och Fox har varit i Söderköping och tävlat och det gick så himla bra det blev en andra placering och SM-pinne! Så nu är de klara för SM 2019 i både laget och individuellt. Lycka till!!

7 januari Inget roligt besked idag Norton har fått somna in idag. I somras fick han svullna lymfkörtlar och det konstaterades Lymfom, han behandlades med cellgift och mot slutet även cortison men nu  hjälpte inte heller det och beslutet togs att han fick vandra över Regnbågsbron och träffa mamma och bröderna igen. TACK till hela familjen Williamsson för ni tagit så god hand om Norton känner med er i denna stund som det är när man mister en kompis. Norton blev 9,5 år.


1 Januari GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!