Nyheter och Resultat 2019

2018 års nyheter och resultat hittar ni här.12 maj Tyvärr så klarade sig inte de två hanarna :-(

10 maj Rubus har blivit pappa till 2 hanar och 8 tikar på Andrummets kennelTiken heter Andrummets Sugga TP hon är champion i Viltspår, Rally och Utställning med parantes u,  samt jaktmeriterad.
5 maj Gunilla och Rubus har tävlat Mästarklass rally idag det blev 74 poäng! Grattis!

5 maj Ny dag ny tävling idag till Oskarshamn och rally i fortsättningsklass med Chessie. Hel del strul från både min och Chessies sida, vilket syntes i protokollet 64 och 76 poäng men vi klarade en runda godkänt och därmed RLD F! Mest glad över domarnas kommentarer Bana A Gynter Ortscheid dömde: Trevligt ekipage! Lungt och fint tempo! Bra kommandon!  Bana B Carina Ljungberg: En glad och pigg hund med attityd. Mycket fokuserad och följsam sin förare. Några missar i fokus på några skyltar. Härlig attityd på banan. Sånt blir man glad av att läsa!


4 maj I dag när man vaknade var det SNÖ och vi som ska till Hultsfred och tävla lydnad jag och Chessie. Men vi ger oss iväg inget bra väglag kör sakta och allt går bra till brukshundklubben. Trean hade startat och alla tre bröt man såg inga koner och allt var vitt och snön vräkte ner. Då bestämdes det att vi avvaktar och ser om det lugnar ner sig. Lång väntan till slut kör dom igång tävlingen igen, och till sist är det vår tur, Chessie gör som på träning och allt känns bra. Det visar sig att vi får 175,5 poäng vinner klassen och vi är enda ekipaget på hela tävlingen som klarar uppflytt så himla gött.1 maj Margareta startade Krusa i öppen klass tolling i Åtvidaberg, gjorde ett jättefint arbete fram till gåsen på söket den ville i Krusa bära in till matte så en nolla var ett faktum lite surt när allt annat va så bra....
Katrin och Redo ( pappan till vår sista kull här ihop med Hallon ) lyckades få allt att funka så de belönades med ett 1:a pris GRATTIS!

Jag hade anmält Chessie till Nybörjarklasssen, men på träning har jag inte fått till söket som jag önskar, det andra funkar bra som tolling och vattenmarkeringar. Så jag avstod min plats till en reserv i stället. Chessie är ung så hennes tid kommer när hon vuxit till sig lite mer.


28 april Vi skulle med butiken till Labrador Smålands inoff utställning i Moheda passade på att ställa ut Chessie det var 4 tollare anmälda och hon blev BIR och sen BIG 4 ! Kritiken finns här.

21 april Ja jag vet inte vad jag ska säga om Chessies jaktträning, ett steg fram och två steg bakåt......Sånt som hon har kunnat är bortblåst, anmält till jaktprov men ska det va på detta vis så lämnar jag återbud hon kanske inte är riktigt mogen för detta ännu..Men ibland blir det riktigt bra Gunilla fotade den 21 april -19

14 april Ny tävling idag i Skillingaryd men idag med annan hund nämnligen Chessie skulle premiärtävlas i fortsättningsklass. Bana A domare Sofie Remgren. Hade givetvis med frestelsen med roliga leksaker och den skulle gås igenom två gånger, men med lock och pock gick det. Vi fick 87 poäng på den rundan. Omdöme: Trevligt ekipage med fint samarbete. Mycket glad och positiv förare. Följsam hund, skylt 9 & 15 perfekta! Snygg hund :-)
 Bana B domare Filip Ertzinger. Tror ni inte ytterligare frestelse som skulle passeras två gånger men i denna var det en dummies!!! Men hon tog ingen men en del nosande blev det vi kom upp i 80 poäng på denna runda så vi fick med oss två godkända resultat idag GRATTIS till oss ! Omdöme: Trevlig runda, bra tempo och samarbete.
Jag är så glad över att hon höll ihop hela dagen,  hon är ju inte så gammal.
13 april Idag skulle jag och Lotta åka till Skillingaryd och testa på avancerad klass i Rally. Första rundan gick riktigt bra förutom att jag tabbade mig och gick inte i mitten på åttan så -10 men vi fick 83 p och omdöme av Lena Mattsson Trevligt ekipage! Fint samarbete och kontakt.
Bana B gick bra fram till skylt 11 efter hoppet tyckte Hallon att man ska hälsa på domaren hmmmm -10 efterföljande skylt var vi inte i balans så även där -10 så vi slutade på 66 poäng med omdömet Mycket fin första halva! Fin följsamhet och kontakt. Även denna bana dömdes av Lena Mattsson.
För Lotta med sin Lyra gick det jättebra 83 och 93 p så det är bara att buga och gratulera.


10 april Ögonlysning av Chessie idag på Vetlanda Djurklinik och Eva Gustavsson. Ögonen var så fina, så inget mer fanns att önska och Chessie skötte sig exemplariskt hoppade själv upp på bordet och inget konstigt alls när det blev mörkt hon är så himla bra mentalt i dessa situationer. Så nu är ytterligare en kontroll gjord inför en ev. parning som jag hoppas på kanske i januari 2020. Även en hane finns redan i mina tankar men även han ska ju kollas upp.


7 april I dag gjorde både jag och Chessie debut i startklass lydnad. Har inte tävlat lydnad sedan regeländringen.Nässjö Bk och Ulf Tillström dömde. Lite nosande på fria följet, tveksamt tagande på apporten och tempoväxling gjorde att vi inte klarade ett första pris idag men så nära. Godkänd med 158,5 poäng placering 4 av 10 tävlande.


7 april Stort Grattis till Britt-Marie och Dalton som idag klarat uppflyttning till lägre spår på Västerviks Bk 192,5 poäng placering 3 av 4 ekipage.

29 och 30 mars Linn och Fox är på stor agilitävling Swedish Open 2019 Tånga Hed. De gör succé och blir 4 av 50 ekipage därmed kvalat in till finalen, där va Fox lite för snabb, benen hann inte med så han hoppade av för tidigt och missade kontaktfältet annars var allt annat tipp topp GRATTIS till er båda!


30 mars Ny dag och nya träningskamrater. Idag kom Karin med Smilla och Mats som inbjuden med sin Jack, en Digby Tollersavkomma.
Även i dag började vi träffen med våfflor och kaka, uppskattat! Därefter ut i skogen jag hade kvällen innan lagt ett öppenklass spår till Smilla vilket då hade legat i 18 timmar. Det visade sig vara ett litet väl klurigt upplägg för lilla fröken så det blir till att träna vidare men vi kom till slutet och den fina belöningen i en rådjursklöv.
Därefter ner till Emån ett sök med dummies till Smilla, Jack och Lima. Dom jobbade verkligen på mycket bra alla tre. Sen iväg för lite tolling nu fick Chessie vara med. Mats studerade och godkände tollingen han vet ju hur det ska vara :-)  Sen fick hon enkelmarkeringar på land och där hämtar hon men lägger ner och tar omtag så vi jobbar på det. Därefter fick både Smilla och Jack testa på fåglarna och även tollingen.Tack alla för en trevlig dag i skogen!29 mars Hallons pojkar inbjudna på träningsträff. De dyker upp vid 11 och vi startar förståss med fika....Därefter åker vi ner till Emån. Jag visar med Chessie hur det kan gå till på ett tollingjaktprov, lääääänge sen jag startade och då startade jag bara i öppen klass, men på ett ungefär vet jag ju efter vad jag läst mig till. Dessa två unghundar så olika och fick jobbas med på totalt olika sätt. Men jag hoppas att både Lotta och Britt-Marie fick med sig lite tips hur de ska vidare med träningen. Men roligt hade vi och hundarna. Fler bilder på deras sida.


24 mars I dag säger vi GRATTIS till Hallons pojkar som fyller 2 år!!
16 mars Dags igen för träning i Rosenfors hallen. Satte upp en fortsättningsbana i rally till Saga och Chessie, det var en bra träning med mycket stöning. Därefter körde Ewa igenom mig och Chessie i Startklass vilket också funkade hyfsat och jag körde igenom Ewa och Saga i class 1.
Söndagen var det dags igen för Chessie att tränas i skogen. Ett gäng med träningssugna retrivers och förare på plats. I 6 timmar höll vi på mycket trevligt och Chessie skötte sig även här. Hon fick bara apportera fågel dummies vet vi ju att där har vi inga problem det är ju när fåglar kommer fram då triggar det igång viltbegäret... Med på träningen var 3 labbar, 3 golden och Chessie.
17 mars Hurra Hurra för Bärkullen som idag fyller 5 år!


8 mars Dessa små godingar fyller 10 år idag det är Äppelkullen efter Kaysa och Enzo GRATTIS!

3 mars Dags igen att ge sig av till Moheda bollhall och SSRK utställning Chessie skulle visas och vi skulle sälja grejer så butiken va med.
39 tollare anmälda för domare Kerstin Henriksson. Chessie fick fin kritik läs här.
Hon fick Very Good och 4 Ukk. Behöver växa till sig tack och lov för det för då finns det hopp. T.Dalton var  också med i unghundsklass och även han behövde växa till sig han fick Good i protokollet. TACK för du kom Britt-Marie alltid trevligt att träffas.

25 februari Nu har den sista i Väderlekskullen vandrat över Regnbågsbron nämnligen Solsken " Milla "det fattades 5 dagar till hon skulle fyllt 14 år. Hög ålder även för ett litet solsken...TACK till hela familjen Andersson som gett Milla ett långt och härligt liv. Hoppas ni snart hittar en ny liten tollarvalp att ödsla kärlek på

Bilden från i somras när vi hade kennelträff.23 februari Rubus och Gunilla har idag debuterat i Mästarklass Rally De fick till det riktigt bra med 79 poäng placering 12/13 och bana två blev det 66 poäng och placering 11/13. GRATTIS!17 februari Årsmöte i Njudungs Bk, jag sitter kvar som revisor och styrelsen ser ut som den gjorde även förra året så det flyter ju på. Det delades även ut priser till dom som placerat sig 1-3 på barometern vi hade inte mycket att hämta men det får vi ta igen detta året förhoppningsvis, Chessie hade ju blivit champion men det räknas inte i brukshundklubbens barometrar. Däremot fick hon en liten pokal för genomfört BPH. Håkan vann Bruksbarometern vilket han gjort 3 år i rad så nu får han behålla bucklan. Tråkigt nog finns ju inte Tusker kvar merän i våra minnen nu får han i stället satsa på Vildandens Donut men det dröjer väl ett tag...


9 februari I dag säger vi GRATTIS till tonåringarna i Underverkskullen de fyller nämnligen 13 år! Det var Kaysas första kull ihop med Chip, som enligt vetrinären skulle vara steril han var då 8 år och ingen kull innan. Men vi provade hade inget att förlora och se det blev 7 valpar därav namnet Underverk!

8 februari I dag har Kaysa fått vandra över Regnbågsbron ett långt härligt liv är nu till ända 14 år och 10 månader då är man gammal och åldern tar ut sin rätt. Hon fick 3 kullar hos oss och efter sista kullen fick hon flytta ner till Mariette och Ingmar i Järnforsen, att hon fick flytta berodde till stor del på att hon inte kunde tolerera Tollar-Älsa så bäst för alla var att hon flyttade och fick leva som en liten prinsessa lungt och skönt. Så TACK till Mariette och Ingmar som gett Kaysa ett härligt pensionärsliv.


3 februari Man är väl inte riktigt klok att ge sig ut på dessa vägar när det kom 3 dm snö i natt :-) Men iväg kom vi till Mjölby och SSRK utställning 34 tollare anmälda. Nina Karlsdotter dömde. Hon är bra och nogrann en fullskriven kritiklapp som ni kan läsa här.. Det blev Very good och 3 ukk helt ok för det är så hon ser ut lilla skruttfia 19 månader och behöver utvecklas mer. Roligt var det att få se 5 st av Molles avkommer i valpklass de är nu 8 månader och skoj också att träffa uppfödarWeronica och Malin som har Chessies syster som fick CK, samt alla andra som man kan tjöta med. Hem kom vi också utan problem och då var det snöskottning som gällde...


28 januari Ännu en Ädelsten har vandrat över bron till de sälla jaktmarkerna nämnligen Rubin till vardags kallad för Gino. Han fick 3 fina valpkullar så han lever vidare genom dom. Tack till Peter och Anette som gett Gino ett rikt liv med mycket skoj.


Rubus ögonlyst och ögonen var jättefina inga anmärkningar

19 januari Gunilla och Rubus har varit på Strömsunds Bk och tävlat rally och det gick finfint 90 och 91 poäng på avanceradbanan och därmed RLD A. Lycka till nu i Mästarklass!!


GRATTIS till 11 åringarna som fyller idag den 18 januari det är Musikkullen efter Älsa-Chili. Soul, Rock´n Roll, Rock á Billy, Jazz och Disco! Hoppas det serveras nåt smaskigt. En tanke går till Dixie och Blues som inte fick uppleva denna födelsedagen.


18 januari  T.RaTaTa  ZORRO röntgades i onsdags och svar idag snabba ryck på SKK Resultat HD B och AD (0) UA strålande nu är hela kullen Hallon-Redo friröntgade. Tack för att ni röntgar era hundar!

12 januari Linn och Fox har varit i Söderköping och tävlat och det gick så himla bra det blev en andra placering och SM-pinne! Så nu är de klara för SM 2019 i både laget och individuellt. Lycka till!!

7 januari Inget roligt besked idag Norton har fått somna in idag. I somras fick han svullna lymfkörtlar och det konstaterades Lymfom, han behandlades med cellgift och mot slutet även cortison men nu  hjälpte inte heller det och beslutet togs att han fick vandra över Regnbågsbron och träffa mamma och bröderna igen. TACK till hela familjen Williamsson för ni tagit så god hand om Norton känner med er i denna stund som det är när man mister en kompis. Norton blev 9,5 år.


1 Januari GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!