Nyheter och Resultat 2019

2018 års nyheter och resultat hittar ni här.

16 mars Dags igen för träning i Rosenfors hallen. Satte upp en fortsättningsbana i rally till Saga och Chessie, det var en bra träning med mycket stöning. Därefter körde Ewa igenom mig och Chessie i Startklass vilket också funkade hyfsat och jag körde igenom Ewa och Saga i class 1.
Söndagen var det dags igen för Chessie att tränas i skogen. Ett gäng med träningssugna retrivers och förare på plats. I 6 timmar höll vi på mycket trevligt och Chessie skötte sig även här. Hon fick bara apportera fågel dummies vet vi ju att där har vi inga problem det är ju när fåglar kommer fram då triggar det igång viltbegäret... Med på träningen var 3 labbar, 3 golden och Chessie.
17 mars Hurra Hurra för Bärkullen som idag fyller 5 år!


8 mars Dessa små godingar fyller 10 år idag det är Äppelkullen efter Kaysa och Enzo GRATTIS!

3 mars Dags igen att ge sig av till Moheda bollhall och SSRK utställning Chessie skulle visas och vi skulle sälja grejer så butiken va med.
39 tollare anmälda för domare Kerstin Henriksson. Chessie fick fin kritik läs här.
Hon fick Very Good och 4 Ukk. Behöver växa till sig tack och lov för det för då finns det hopp. T.Dalton var  också med i unghundsklass och även han behövde växa till sig han fick Good i protokollet. TACK för du kom Britt-Marie alltid trevligt att träffas.

25 februari Nu har den sista i Väderlekskullen vandrat över Regnbågsbron nämnligen Solsken " Milla "det fattades 5 dagar till hon skulle fyllt 14 år. Hög ålder även för ett litet solsken...TACK till hela familjen Andersson som gett Milla ett långt och härligt liv. Hoppas ni snart hittar en ny liten tollarvalp att ödsla kärlek på

Bilden från i somras när vi hade kennelträff.23 februari Rubus och Gunilla har idag debuterat i Mästarklass Rally De fick till det riktigt bra med 79 poäng placering 12/13 och bana två blev det 66 poäng och placering 11/13. GRATTIS!17 februari Årsmöte i Njudungs Bk, jag sitter kvar som revisor och styrelsen ser ut som den gjorde även förra året så det flyter ju på. Det delades även ut priser till dom som placerat sig 1-3 på barometern vi hade inte mycket att hämta men det får vi ta igen detta året förhoppningsvis, Chessie hade ju blivit champion men det räknas inte i brukshundklubbens barometrar. Däremot fick hon en liten pokal för genomfört BPH. Håkan vann Bruksbarometern vilket han gjort 3 år i rad så nu får han behålla bucklan. Tråkigt nog finns ju inte Tusker kvar merän i våra minnen nu får han i stället satsa på Vildandens Donut men det dröjer väl ett tag...


9 februari I dag säger vi GRATTIS till tonåringarna i Underverkskullen de fyller nämnligen 13 år! Det var Kaysas första kull ihop med Chip, som enligt vetrinären skulle vara steril han var då 8 år och ingen kull innan. Men vi provade hade inget att förlora och se det blev 7 valpar därav namnet Underverk!

8 februari I dag har Kaysa fått vandra över Regnbågsbron ett långt härligt liv är nu till ända 14 år och 10 månader då är man gammal och åldern tar ut sin rätt. Hon fick 3 kullar hos oss och efter sista kullen fick hon flytta ner till Mariette och Ingmar i Järnforsen, att hon fick flytta berodde till stor del på att hon inte kunde tolerera Tollar-Älsa så bäst för alla var att hon flyttade och fick leva som en liten prinsessa lungt och skönt. Så TACK till Mariette och Ingmar som gett Kaysa ett härligt pensionärsliv.


3 februari Man är väl inte riktigt klok att ge sig ut på dessa vägar när det kom 3 dm snö i natt :-) Men iväg kom vi till Mjölby och SSRK utställning 34 tollare anmälda. Nina Karlsdotter dömde. Hon är bra och nogrann en fullskriven kritiklapp som ni kan läsa här.. Det blev Very good och 3 ukk helt ok för det är så hon ser ut lilla skruttfia 19 månader och behöver utvecklas mer. Roligt var det att få se 5 st av Molles avkommer i valpklass de är nu 8 månader och skoj också att träffa uppfödarWeronica och Malin som har Chessies syster som fick CK, samt alla andra som man kan tjöta med. Hem kom vi också utan problem och då var det snöskottning som gällde...


28 januari Ännu en Ädelsten har vandrat över bron till de sälla jaktmarkerna nämnligen Rubin till vardags kallad för Gino. Han fick 3 fina valpkullar så han lever vidare genom dom. Tack till Peter och Anette som gett Gino ett rikt liv med mycket skoj.


Rubus ögonlyst och ögonen var jättefina inga anmärkningar

19 januari Gunilla och Rubus har varit på Strömsunds Bk och tävlat rally och det gick finfint 90 och 91 poäng på avanceradbanan och därmed RLD A. Lycka till nu i Mästarklass!!


GRATTIS till 11 åringarna som fyller idag den 18 januari det är Musikkullen efter Älsa-Chili. Soul, Rock´n Roll, Rock á Billy, Jazz och Disco! Hoppas det serveras nåt smaskigt. En tanke går till Dixie och Blues som inte fick uppleva denna födelsedagen.


18 januari  T.RaTaTa  ZORRO röntgades i onsdags och svar idag snabba ryck på SKK Resultat HD B och AD (0) UA strålande nu är hela kullen Hallon-Redo friröntgade. Tack för att ni röntgar era hundar!

12 januari Linn och Fox har varit i Söderköping och tävlat och det gick så himla bra det blev en andra placering och SM-pinne! Så nu är de klara för SM 2019 i både laget och individuellt. Lycka till!!

7 januari Inget roligt besked idag Norton har fått somna in idag. I somras fick han svullna lymfkörtlar och det konstaterades Lymfom, han behandlades med cellgift och mot slutet även cortison men nu  hjälpte inte heller det och beslutet togs att han fick vandra över Regnbågsbron och träffa mamma och bröderna igen. TACK till hela familjen Williamsson för ni tagit så god hand om Norton känner med er i denna stund som det är när man mister en kompis. Norton blev 9,5 år.


1 Januari GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!