NYHETER OCH RESULTAT 2018
2017 Hittar du här

20 maj Nästan ångest i dag för idag var det dags för Trippeltävling i Rally i Jönköping varmt som sjutton och ingen skugga på planen. Vi började med bana C ingen konstig bana alls utom ett av hopphindren som va en svart pinne konstigt sa Maya, check måste träna på olika hinder :-) Men  jag får jobba som sjutton för att få med henne runt måste hitta nån super belöningsgrej hmmm. På den banan dömde Anna Kryger och vi fick  55 poäng, inget hjärnsläpp på mig.
Nästa bana va A banan domare Lena Mattsson lite missar här och där Maya gjorde ett par felövningar 45 poäng. Jag hade banan i huvudet även här.

Bana B Domare Mona Bratt när jag gick banvandring tänkte jag det här går aldrig och tänkte avstå den va klurig och lurig gällde att plugga på men vi startade som nummer 2 ja ja vi kör väl då .....Bästa rundan med 73 poäng!!!! med mycket lock och pock höll jag ihop även den runda:-)
Mycket träning och erfarenhet men det känns inte helt omöjligt men det kommer inte att va lätt och antagligen gå åt en del tävlingar till.


13 maj I dag har vi haft besök av 2 kennelkonsulenter och vi fick med beröm GODKÄNT!


10 maj Maya har debuterat i Rallyns Mästarklass i Tranås... Ja vad ska man säga en del var mitt fel och en del va Mayas fel att det gick tokigt. Första banan vi gick ut som nummer 21 eftersom hon löper och känslan när vi gick av banan var att det kändes helt ok inte att vi skulle få 90 poäng men 70 kanske men se det tyckte inte domaren vi fick 59 med kommentaren Bra kämpat! Matte får tänka på fötterna speciellt vid sidbyte. Hmm jag som inte vet om att jag rör på fötterna så mycket.
Andra rundan varmt och lång väntan.. skylt 8 då var det inåtsnurr på vänster sida och det hade Maya glömt hur man gör så även denna runda fick bli som en träningsrunda för det va ju redan kört så att säga. Mycket strulande så det bidde bara 35 poäng. Kommentar från domaren: Bra kämpat i värmen!
Ja ja det blir väl nya tävlingar nån gång kanske..

 
5-6 maj Susanne har varit i Sverige och startat tollingjaktprov med sina båda hundar i Sjöbo. På lördagen fick Mika en nolla men sonen Indy fick 1:a pris i öppen klass på söndagen gick det bättre för Mika ett 2:a pris i öppen klass och Indy tog även en 1:a denna dag så nu är de klara för ELITKLASS Snyggt jobbat!
6 Maj Fox och Linn har tävlat ihop med sitt lag i agility Fox levererar som vanligt 5 nollade lopp av 6 ! Fox lag tog hem vinsten i 3 av helgens klasser i Örebro.
5 maj Håkan och Tusker ytterligare ett Godkänt resultat i Elit-spår nu på Sommenbygdens bk 511,5 p blev det och en 6:e placering.

1 Maj Grattis till Maya som fyller 6 år idag, inget blev riktigt som jag hade tänkt med denna lilla fröken. Nytt blod tänkte jag när jag importerade henne från Belgien. Men se det ville sig inte.....nu är hon för gammal för att få sin första kull. Men det är en snäll och go hund som kommer att få träna och tävla precis som vanligt fast inga valpar efter henne kommer det att bli .....

1 maj Idag har bären Hallon och Jordgubbe Smilla haft en träningsdag det blev vattenträning, sök och rally en härlig dag.

29 april Håkan och Tusker har varit i Mönsterås och tävlat elitspår. Det blev Godkänt resultat även denna gång 493,5 poäng placering 5. Skallet sätter käppar i hjulet det blir inget bra :-(

29 april städning på klubben roligt att så många kunde komma och hjälpa till.


22 april Upp i ottan och iväg till Labrador smålands utställning i Moheda vi var inbjudna med affären vi passar också på att ställa ut Chessie för tränings skull. Alltid lika trevlig utställning det gör ni bra Labradorklubben!
Chessie fick fin kritik och HP sen blev hon slagen av öppenklass tiken domare Martin Adner tyckte att Chessie behövde utvecklas mer ....ja det hoppas jag också hon behöver ju inte vara färdig redan i kroppen som knappt 10 månader gammal.
 

22 april nu är Håkan och Tusker i Jönköping och tävlar men det vill sig inte riktigt så Håkan väljer att bryta tävlingen.
21 april tävlar Håkan och Tusker i Oskarshamn det blir en Godkänd tävling 526 poäng och placering 4.
15 april Årets första Elitspår för Håkan och Tusker det blev Godkänt resultat med 469,5 poäng och en placering 6 av 10 tävlande. Växjö Bk.
11 april Än en gång kom min bild med i SmÖkks almanacka alltid roligt när mina bilder uppskattas denna gång på en ung Chessie.
 6 april I dag kom Margareta med Krusa för lite träning och hundprat m.m Både Krusa och Hallon fick ett tufft träningspass ( vi också, inget lätt att gå i skogen ) det blev markeringar linjetag och sök på duva och and. På bilden en fin avlämning av duvan till Margareta.
5 april Idag fyller Ädelstenarna 12 år GRATTIS till Malakit-Bella, Topas-Gibson, Granat-Guinness och Rubin-Gino! En tanke till Änglahundarna som springer i hundhimlen.

2 april I dag var det dags igen för en liten tollarträff vi startade upp som vanligt med fika..sen bar det iväg till skogen vilt var upptinat.
Först fick Dalton och Zorro ett dummiesök, därefter lade jag ut 6 vilt, förflyttade oss och skickade ut Hallon hon plockade in allt. Sen blev det riktade linje tag till Smilla och Tillo på vilt. Även Hallon fick det förståss. Zorro och Dalton fick känna på viltet och vilket sug dom grabbarna har här gäller det att tygla dom i rätt riktning för viltbegäret är det banne mig inget fel på.
När alla åkt hem så fick även Maya och Chessie lite träning på viltet.
Tack för idag.
Nya bilder på Smilla, Tillo, Dalton och Zorro samt Chessie
25 mars nya bilder på Zorro, Lukke och Chessie.

24 mars Tänka sig ett år har gått sedan Dalton, Lucky Loke och RaTaTa kom till världen GRATTIS på er och hoppas det vankas både bus och godis!
Snart träffas vi igen nämnligen på Annandag påsk för lite träning ska bli kul att ses igen!

18 mars Vi hade en prisutdelningsfest på Njudungs BK Maya fick en pokal för sin tredjeplacering på Rallylydnadsbarometern 2017
Håkan och Tusker tog hem Bruksbarometern även detta år GRATTIS! Nu hoppas vi på att dom kommer med på lite spårtävlingar även i år och inte blir bortlottade.


Det minskar med Väderlekskullen efter Älsa och Molle nu har även Dimma vandrat vidare tumörer i magen satte stopp. Den 16 mars.

 17 mars Idag firar vi Bärkullen som fyller 4 år hoppas ni gjort nåt kul och fått nåt extra gott i matskålen, det har i alla fall Hallon fått.8 mars Hipp Hipp Hurra till Äppelkullen som idag fyller 9 år hoppas ni fick nåt riktigt smaskigt att gnaga på. Kaysa är mamma och Enzo är pappa till denna kooikerkull.


4 mars Då är SSRK utställningen i Moheda avklarad. Chessie för sista gången i valpklass. Det blev placering 2 utan HP denna gången läs kritiken här.
Vi hade ju även butiken med oss förena nytta med nöje tack och lov för bra väglag både dit och hem.

2 mars Tollartrollets Safir till vardags kallad för Calle har vandrat över Regnbågsbron han skulle bli 12 år i april. Mina tankar går till Lotta och Tapio som nu mist sin kompis Tack för allt ni gjort för honom !     Ädelstenskullen efter Älsa och Banjo.


Bilden tagen av Tapio den 2 mars -18Nya bilder på det renoverade sovrummet i sommarstugan.

 I dag kom ett mejl från Challe på SmÖkk s kansli hon skrev att min bild hade kommit med i årets almanacka kul! Det är ju inte första gången dom väljer ut min bild :-)

 2 mars GRATTIS till tonåringarna i Väderlekskullen, Solsken ( Milla ) och Dimma som idag fyller 13 år! En tanke sänder vi till dom som inte fick uppleva den här dagen.

17 februari Gunilla är först ut att tävla i år. Lukke som knappt är 11 månader startade i Nybörjarklass Rally första rundan blev det 51 poäng placering 14 den andra rundan gick mycket bättre 84 poäng kvalresultat och placering 7. Jättebra att han höll ihop hela förmiddagen. Rubus tävlade i avancerad klass han gjorde på första rundan 51 poäng placering 10, även han bättrade upp sig på bana 2 då blev det 86 poäng kvalresultat och placering 4. Strömsunds BK stod som arrangör.

14 februari Idag kom svaret på Joys röntgen och det som brev från SKK på avelsdata står det fortfarande inte...Resultat A höfter och (0) UA på armbågarna.Skönt nu kanske jag och Birgitta kan planera lite om framtiden Hon ska även DNA testas när det gäller PRA. Joy heter i stamtavlan River Fox Mavi By Lefi  SE42826/2016

9 Februari GRATTIS till Kaysa och Chips Underverkskull som idag fyller 12 år!!!!

7 februari Idag har Birgitta varit nere hos oss och till Vetlanda Djurklinik för att röntga höfter och armbågar på Joy så nu håller vi tummarna för att de ska vara godkända men de såg fina ut runt om...


2 februari Nya bilder på Zorro och Dalton från den 28 januari när vi hade valpträff här och tränade rallylydnad . Ny bild även på Hallon. Bra reportage i Brukshunden om Linn och Fox läs den!


Nya bilder på Maya, Hallon och Chessie

18 januari Idag säger vi GRATTIS till Musikkullen som fyller 10 år! Disco-Ella, Jazz-Jazza, Rock a Billy-Casper, Rock n Roll-Rocco och Soul. Sänder en tanke även till de båda som springer i hundhimlen Dixie och Blues-Ville.


Fick detta foto av Disco-Ella idag TACK Bo för det.Nu blickar vi framåt mot 2018 och ser vad detta året har att erbjuda. Min förhoppning är att komma ut på tävlingsbanan igen. Målet med Maya är att starta i Mästarklass Rally ev nån lydnadstävling i class 2. Hallon är ju fortfarande lite ovisst med, men funkar allt som det ska så blir det rally och lydnad. Givetvis tränar vi apportering också för skojs skull....
Chessie är fortfarande ung och valpig för hon är ju en valp....vi tränar lite av varje så får vi se vart det bär hän..

Lycka till alla nu med era hundar och med hopp om att vi får hålla oss friska både två och fyrbenta


Hallon, Maya och Chessie har koll åt alla håll.