NYHETER OCH RESULTAT 2018
2017 Hittar du här

GOTT NYTT ÅR!
Nu blickar vi framåt mot 2019!29-30 december Linn och Fox imponerar igen och igen..... Denna helg i Kinnaredshallen ihop med laget Dream Team de tar 6 SM pinnar av 6 och nu klara för SM 2019 GRATTIS!!!!
Så himla skoj lycka till alla! En tollare och 3 BC.


26 december Sista utställningen för i år SBHK har ju alltid på annandagen och vi är inbjudna :-) Passar på att träna Chessie i miljön och visade henne för Jan Herngren, 5 tollare var med 3 i valpklass Chessie i unghund och en öppenklass tik. Han gillade Chessie så hon fick HP och blev BIR!
Kritiken hittar du på hennes sida.


25 december Linn och Fox har inte så lång julledighet ut och tävla i Fagersta det blev två nollade lopp i Hoppklass GRATTIS!Till er alla från oss alla en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR !


En hälsning kom också från Caspers matte Helene och husse Håkan , Casper efter Älsa och Chili blir 11 nu i januari.
 


Casper

21 december Tack för alla små hälsningar som dimper ner både här och där. Ett nytt foto på Norton och Milla.
Norton är efter Bruno-Hilda dom fyller ju 10 nästa år och Milla är ju syster med Hilda och den enda som är kvar i den kullen efter Molle och Älsa och äldst på kenneln blir 14 i mars :-)


Norton                                                                             Milla
25 november Upp i ottan och iväg till Moheda, Labrador Småland har sin årliga höstutställning där och vi skulle dit med lilla butiken. Passade på att träna Chessie och visade henne för domare Ann Gistedt som tyckte hon va söt :-) Fin kritik blev det och hon blev BIR. I gruppfinalen blev hon utplockad femma.


24 november Ett skojigt  telefonsamtal från Linn idag. Hon och Fox va i Kinnared och tävlade agility och de tar sista certet i Hoppklass och är därmed dubbelchampion i både agility och hopp!! Så tjusigt! GRATTIS!!! Dessutom har de 6 SM pinnar ett par stycken till sen väntar SM och revanch.......


20 november I dag kom svaret från Optigen på Chessies PRA test. Hon visade sig vara anlagsbärare av PRA ingen katastrof hon kan ju själv inte bli sjuk i den sjukdomen men det begränsar urvalet av partner vid framtida avel. Men jag är glad över hennes perfekta höfter och armbågar och att hon är frisk och en pigg rackare helt enkelt en rolig hund att jobba med.

 

15 november Ytterligare en Hildavalp har vandrat över Regnbågsbron nämnligen Indian till vardags kallad för Sture 9,5 år gammal. Tappade bakstället och det gick snabbt inte så länge sen han var ute och sprang med matte....Tack till Ingrid med familj för ni tagit väl hand om Sture.

10 november. Upp i ottan åka redan 5.30 till Ulricehamn och Rallytävling med Chessie. En liten utmaning och samtidigt erfarenhet det va ju inomhus med konstgräs, när vi kom in i hallen tyckte hon det va lite konstigt att gå på men vande sig supersnabbt, skönt! Första gången hon skulle ligga i en bur inne men fann sig snabbt till ro även där, cool tös! Men gu va det luktar gott i konstgräs :-) Första banan blev det mycket nos med påföljd sträckt koppel men vi får 79 poäng placering 14 av 44 anmälda jag jättenöjd nu hade vi nått vårt mål RLD N! På bana två gick det lite bättre inte så mycket nosande så det blev 87 poäng och placering 8 av 43 anmälda. En himla bra tävlingsdag med facit i hand.


1 november En dag när det inte är roligt att vara uppfödare.... Håkan säger att nu har Tusker ( T. Snobben ) vandrat över bron till hundhimlen. Det är alltid så ledsamt när dagen kommer när man inte orkar mer, men ser ingen annan utväg utan ser till hundens bästa, vår skyldighet. Men så tufft och alldeles för tidigt. Tack Håkan och Inger för ni tagit väl hand om Tusker, Hildas pojk en alldeles speciell pojk..
 

En alldeles speciell dag vid Emån när Tusker flyger fram och nu har han  tagit skuttet in i hundhimlen för gott R.I.P


31 oktober Zorro och Lotta har tävlat rally och denna gång inomhus vilket var en erfarenhet för både hund och matte några retliga felövningar gör att de hamnar på 59 poäng det fattas inte mycket för godkänt resultat så snart sitter allt som en smäck.

27 oktober Idag på morgonen kom resultat på SKK Hunddata Lukke hade liksom sin bror B på höfter och UA på armbågarna
Chessie röntgades även hon i onsdags och resultatet blev A-höfter och UA fram känns mycket skönt det är alltid en nålsöga som man ska ta sig igenom.
Nu väntar vi på svar från Optigen vad DNA testet visar.

24 oktober en veckas väntan är över den 17 oktober kom nämnligen Britt-Marie och Dalton hit för vi skulle åka in till Vetlanda Djurklinik och röntga höfterna och idag kom svaret B på höfterna och UA (0) på armbågarna Puh så skönt nu inväntar vi Lukke som röntgades igår och framöver även Zorro.
Tack för ni ställer upp och röntgar era hundar!


21 oktober I dag bar det iväg till Tranås Bk för att tävla Rally med Chessie debut i Nybörjarklass och det gick riktigt bra med denna lilla virrpanna. Bana A fick vi 78 poäng på en retfull -10 på sträckt koppel på ett moment :-(  Ida Wessberg dömde. Nästa bana dömde Lena Mattsson och där fick vi 85 poäng så två kvalrundor idag. Vi var 6 st från Njudungs Bk som tävlade och samtliga gjorde fina resultat en riktigt bra dag!

16 oktober Lukke har genomfört BPH med skott. Grattis till en trygg, nyfiken och lekfull hund!


13 oktober Ytterligare ett 1:a pris till Mika och Håkan i Elit Tolling Imponerande!!!! GRATTIS!7 oktober Britt-Marie och Dalton har tävlat lydnad i Startklass det blev 134,5 poäng och Godkänd, placering 5 i Västervik Bk GRATTIS!


30 september Vilket fint avslut på september ... Håkan Linde som nu har Mika tillfälligt boende hos sig startar Mika på Tollingjaktprovet i Ånnaboda i Elit och dom presterar stort och tar ett 1:a pris så imponerande Håkan har ju bara tränat honom sedan augusti men vilket team dom är !!!! GRATTIS!
22 september Margareta och Krusa har startat tollingjaktprov i Kuså lite strul här och var gjorde att de fick en nolla men bra kämpat. Bättre upp för Katrins Redo som fick ett andra pris idag i öppen klass Grattis.

Jag och Maya åkte till Växjö hade ju anmält till rally, men denna dag vill vi helst radera ut helt. Bana A helt okomplicerad bana, när det är våran tur så skiner solen upp och de börjar skjuta på banan bredvid klubben.... med påföljd Maya blir rädd och tappar helt focus så en disk blir resultatet, jag väljer att inte starta på bana B utan vi går omkring och löser upp blockeringen. Ja ja så kan det gå...Nu har vi inget mer inbokat.


16 september Upp i ottan och åka till Oskarshamn med Maya och Rallytävling...Carina fick döma alla klasser idag för Lena Mattsson hade brutit foten så det vart lite segt.. Första banan tyckte många var knepig för den var så ihopsatt inte mycket att röra sig på men den passade Maya och vi fick några småmissar men 86 poäng andra banan gjorde Maya en felövning backade ut från sidan plus lite annat så det blev bara 67 poäng. Va inte hemma förraän 16.30 så det vart en lång dag...


14 september Kl 14 skulle vi infinna oss på Mönsterås Bk för att göra BPH. Spännande med Chessie men även Dalton och Zorro som skulle vara med. Chessie är som hon är en livlig, nyfiken unghund som reagerade i stort sett som jag förväntat mig av henne. Inga skall, hon är inte arg övervinner sin rädsla snabbt. Inget skottberörd.
Dalton va väl ungefär likadan som Chessie fast ljudligare lite skall här och var, Zorro var försiktigare lite mattig men va han växte under beskrivningens gång så härligt att se..
Tack för ni ställde upp och kom med era tollartroll. Nu väntar vi på att Lukke ska göra sitt BPH och det blir denna månaden.
Stefan Larsson Beskrivare, Mikael Tegnemo Testledare och Bibbi Reffel samt Maja Johansson Funktionärer.


9 september Linn och Fox är tillbaka på banan igen! Det med besked i Stockholm idag nollade de båda loppen 2:a placering i agility och 3:e placering i hopp och 2 SM pinnar av 2 möjliga!!! Ni är otroliga! GRATTIS!!!8 september  Händer mycket denna lördag syskonen Dalton och Zorro har varit i Älmhult och tävlat Rallylydnad Dalton fixade till 2 godkända rundor på 77 och 84 poäng så numera kan han titulera sig RLD N! Lotta tävlade för första gången någonsin med hund och gör detta mycket bra en godkänd runda på 76 poäng och den andra banan med 57 poäng så duktiga ni är!!!

Vi tillbringade dagen på bröllop dottern Linda gifte sig med sin Daniel!  
3 september en vanlig måndag men med ovanliga gäster på besök inte ofta vi träffas men desto trevligare när det sker...Gunilla och Björn från Östersund med hundarna Rubus och Lukke ( T. Björnbär och T. Lucky Loke. )  Vi hann också med lite träning nere vid Emån så det blev med änder så klart. Det visade sig att Lukke var rena naturbegåvningen med tanke på sin ringa ålder. Rubus var även han jätteduktig plockade in allt som han skulle lite små skönhetsfläckar bara att träna på.Ansmygning, full focus vid vattenapporteringen och där kommer anden in så fint.


Duktig Lukke och duktig Björn som tar emot så fint och får anden i hand både på land och vattenTolling
Även jag fick lite kontakt med Chessie :-))

2 september Ytterligare ett jättefint arbete av Krusa idag gjorde hon ett strålande långt linjetag på vatten tyvärr var inte söket så kul idag tog in en and bara så ytterligare en nolla men så mycket som hon gjorde bra så tyckte en domare på plats att hon va värd nolla med HP...

1 september Tollingjaktprov i Mönsterås och Krusa är där med Margareta. Gör en jättefin ansmygning, tolling, passivitet, dubbelmark, 3 änder på svårt sök kom in däremot vart linjetaget lite svårt idag så tyvärr en nolla i protokollet. Men så mycket som var bra och i morgon en ny chans vi håller tummarna.
Valparnas pappa Redo startade också, han gick till pris ett 3:e pris blev det. GRATTIS!


Bild från en träning hos oss.


1 september Nytt spår inbokat idag, hade tänkt avstå det ösregnade hela natten men sen tänkte jag hon klarade ju att spåra när det va 30 + i somras då hon klarade anlaget galant och en massa regn kan väl inte stoppa henne. Sagt och gjort vi startar. I väg till Hultsfred och domaren Claes " Bobby " Sköld en ny bekanskap. In i rutan och leta spår inte så lätt efter allt regn men till slut hittade hon och det bar iväg, lite strul i oblodad vinkel men reder ut det inga problem i återgången skott ok och finner klöven ytterligare ett 1:a pris! Så himla gott nu är hon champion 3 st ettor på 10 dagar! Anlaget fixade hon när hon var precis 1 år gammal och nu är hon 14 månader. Check på det nu väntar nya utmaningar....
Med Chessies championat har jag själv tagit fram 14 champion och 1 Mästare i rally. 26 augusti i dag kl 9 bar det iväg på ett nytt viltspårsprov med Chessie , denna gången till Urshult och hemma hos Eva och Evert Ekelund alltid lika trevligt att träffas. Hon hittar spåret direkt i rutan och sen bär det iväg, får ringa i bloduppehållsvinkeln och återgången men fixar det som man ska göra. I skott är hon lugn och tyst men när jag säger spår så går det aningen fort men klöven hittas och ytterligare en 1:a är klar. Grattis till oss!

När allt var klart där så direkt åkte jag iväg på träningsjaktprov...Majvor och Staffan med labbar, Patrik med golden, Gunilla med labbe och jag med lilla Chessie. Vi hade blandat vilt men jag valde änder på vatten, duva och kråka på sök och markeringar. Jag körde lite tolling först tycker det går riktigt bra, litar inte riktigt på henne i kasst på vatten så då fick hon ha kopplet runt halsen men det gick bra.25 augusti vi hade en inoff utst på min brukshundklubb Njudungs Bk endast 80 hundar anmälda så en domare valdes att döma samtliga och valet föll på mopsuppfödaren Janet Holm som inte är auktoriserad. Jag visade Chessie för tränings skull hon skötte sig utmärkt i ringen och travade runt fint utan att hoppa och skutta. MEN jag tror inte Janet gillar tollare :-(  hon skriver i kritiken: 13 mån. Feminin tik, vackert huvud, får inte bli större, kunde vara rakare i överlinjen. ngt urfälld päls, rör sig bra, trevligt temperament, men ngt busig. Enda tollaren men inget Hp :-((( Tur att det inte var första gången jag ställer hund för då hade jag väl gråtet och aldrig ställt mer...Nu tar jag för vad det är, tycke och smak för dagen.


23 augusti Idag var det dags att se om träning gett resultat med Chessie i viltspår, och visst hade det ...1:a pris i öppen klass blev det. Grattis till oss!


18 augusti Mästarklass med Maya i Mönsterås Bana A gick hur fint som helst men den lilla fröken Maya var emot två skyltar och 6 minus gör att vi hamnar på retfullt nära certet med 85 poäng placering 8 av 23 tävlande. Bana B där satte hon sig en extra gång och 10 minus direkt så vi fick 78 poäng på den banan men man får ändå säga att hon är rätt så jämn bara vi nu kan få till det så att det inte är lite små missar här och där. Men nu blir det inget mer tävlande på en månad....Nu får hon vila sig i form...

17 augusti I kväll hade vi rallytävling i nybörjarklass på Njudungs Bk och Brittmarie och Dalton kom dit och premiärtävlade och det gick alldeles utmärkt två kvalificerade rundor på 74 och 75 poäng GRATTIS till er!

11 augusti I dag var det dags för mig och Maya att besöka Åseda/Lenhovda Bk där har jag inte varit sen jag tävlade med Pepsi i Elitspår så det är lääääänge sedan. Men nu var det rally som skulle tävlas i. Maya var enormt taggad det ligger nämnligen vid en sjö och hon trodde väl äntligen ska vi träna lite apportering...Första rundan gjorde hon fint inga större missar så det blev 77 poäng. Däremot nästa runda skylt 5 så ska vi vända ut från varann och hon hamnar utanför bandet med bakbenen så där fick vi vår första diskning, jag gick sen rundan för tränings skull. Men visst var det lite snopet. Vi får väl fler chanser förhoppningsvis. Vi gläds åt Karin med sin Hudson som kämpat så, nu fick de sitt efterlängtade championat och Martina är ju verkligen outstanding i fortsättningsklass med sin nya lilla gula två 100 poängs rundor imponerande. Grattis till er!!!

Linn och Fox har varit med på U-SM i agility och tävlat i lag med 2 Bc och det gjorde de så bra så de vann och kammade hem GULDET! Inte utan att man blir imponerad hela tiden av Linn och Fox!!! GRATTIS!


4 augusti Rallytävling en jättestor sådan i Jönköping 56 x 2 i Mästarklass var anmälda och däribland Maya. Bana A dömde Lena Mattsson lite sneda sättningar och lite sena och nos gjorde att det blev 22 p avdrag så vi fick 78 poäng med kommentar: Trevligt ekipage med bra följsamhet.
Bana B dömdes av Jan-Olof Andersson Här gick hon strålande lilla Maya gjorde en miss när vi skulle svänga ut båda två jag stannade upp lite för att få med henne så 6 minus vi fick 91 poäng och vårt första CERT! Så otroligt glad blev jag...Kritik: Synd på skylt 18 annars jättefin runda.. 4-5 augusti Rubus och Lukke har tävlat Rally i dagarna två på Strömsunds Bk med blandade resultat.
Lukke i NKL 80,62,87 och 46 poäng hade ett godkänt sedan innan så nu är titeln hans RLD N. Grattis!
Rubus i AKL 64,43,70 och 67 så inget kvalresultat denna gång men på´t igen bara.

Tollarspecialen på Muskö 2-5 augusti
Tollingjaktprov i Öppen klass Mika och Susanne belönades med ett 1:a pris och därmed redo att starta i Elitklass GRATTIS!
Krusa skulle startat men tyvärr blev skadad och får äta pencillin istället :-(
Saga gillade inte gås så det blev en nolla.
På utställningen deltog Dalton i juniorklass där han blev oplacerad Mika deltog i jaktklass.Underbar bild på mamma Hallongrotta och Mikas valpar Foto Anna F


19 juli Nu hade Margareta åkt hem så kvar att träna var Katrin så efter fikat åkte vi ner till Ädelfors bra att byta ställe vi började med Redo som fick ett linje tag helt i hans stil fixade det galant men nu var det inte fullt så långt, därefter ett sök, idag körde vi bara med dummies och alla plockades hur snabbt som helst. Sen fick Chessie komma ut och en markering på vatten, det var långt tyckte hon vänder och kommer tillbaka får en ny lite närmare den fixar hon, sen skickar jag på den längre ut och då simmar hon ut och hämtar den också duktig tös. Även hon får söka dummies och hon är duktig på att följa upp vittringen så det gick också bra. Gripa fick också komma ut och göra detsamma och visade att visst kan även hon.
2 bra träningsdagar och jag vet nu vad jag ska träna på...
18 juli vid 13 tiden så dyker Katrin och Margareta upp, nu skulle det tränas men först lite fika. Därefter ner till Emån där vi varit förut. Vi hade änder och gås med oss samt även Chessie. Hon fick börja med lite tolling gick bra tycker jag därefter två enkelmarkeringar på vatten inga problem. Sen sök där blev jag jätteförvånad helt plötsligt skulle hon inte ta upp änderna vilket inte varit nåt problem innan. De andra trodde det kunde bero på att det inte va min vittring på hmmmmm . Ja ja vi måste ju ha nåt att träna på sen avslutade vi med en markering på land med and inga problem alls.
Katrin och Margareta hade ungefär samma upplägg fast dubbelmarkeringar och gås på söket det var Krusa och Redo som stod för det.
Gripa och Asta fick sig ett rejält dummiesök upp i backen men alla kom in.
Sen åkte vi hem och fixade lite middag
Därefter var det dags för lite mer träning vi åkte till Aspödammen långa linjetag kan man få till där vilket vi också gjorde kanske va liiite väl långt för det va inte lätt. Därefter sök med änder och gås. Chessie va hemma och vilade sig i form.


14 juli Kennelträff i sol, värme, åska, regn och sol igen. Men vad gör väl det vi har trevligt ändå mycket stod på programmet börjar som alltid med att rasta både hundar och ägare med en tipspromenad. Därefter fika med bullar och jordgubbstårta. Samtidigt har jag rättat tipsraden och den vanns av Jan-Inge men alla fick pris t.om dubbla vinster...Jan-Inge som är viltspårsdomare hade lagt 3 anlagsspår i skogen på morgonen så vid 13 tiden var det dags att gå ut dom samtidigt började det mullra i skogen åska på ingång.
Britt-Marie och Dalton skulle börja hade lottningen bestämt de tog sig an spåret och sen gick bara så perfekt genom olika terränger det är inga dåliga näsor dom har våra hundar. Imponerande att de kan gå över ett stort hygge i gassande sol och spåra i kärnan roligt att se.
Sen var det Karin och Smilla och det gick precis lika bra som Dalton sist ut Lotta och Zorro, nu var åskan närmare och himlen öppnade sig, domaren frågade om Lotta ville vänta men nej Zorro och matte va taggade och i bubblan så det va bara att köra på och regnet var ju varmt, även dom hittade klöven galant. Så roligt att se 3 duktiga spårhundar in action.
När det va klart och vi hade satt på oss torra kläder, var det dags för hedringar.
Margareta fick championtavla och mugg, Linn fick vandringspriset samt en tavla för årets prestation på agility och på SM! Jan-Inge fick en liten gåva som tack för han kom och dömde spåren .
Därefter var det Hopp och Lek.
Några stannade kvar och grillade och pratade hund och annat.
Tack alla för en trevlig dag! 10 juli Tog ut lite semester på eftermiddagen fick med mig Hasse och styrde kosan mot Ödeshög. Rallylydnad för Hallon stod på programmet. tävlingen skulle starta kl 17.00 vid 20 minuter i så öppnade sig himlen och det vräkte ner regn, men vi hade tur det slutade lagom till start och sen inget mer på hela kvällen. Första rundan var det en hel del springande som man skulle komma ihåg mellan skyltarna men det gick, en hel del hundar kissade på häckarna som va runt banan så många disk. Men Hallon skötte sig utmärkt och vinner klassen med 97 poäng vi var bara 4 av 21 som fick kvalificeringspoäng så extra skoj. Kritik från Therese Arvestrand Mycket samspelt ekipagemed fin följsamhet, snyggt ställande!
Andra banan var inte speciellt invecklad tyckte jag men det var 3 st snurrar och det hade Hallon glömt hon man gjorde så genast försvann 30 poäng ja ja sånt händer och målet va ett godk resultat och det fick vi så nu har hon RLD F så nu gäller det att träna in högerhandling och det kommer nog att ta tid. Therese kommentar på protokollet Fin bakbenskontroll, snyggt läggande. Placering 14/21 med 54 poäng :-)


 1 Juli Lukke har med sin husse Björn varit ute i skogen på Viltspårsprov det blev GODKÄNT i Anlagsklass. Grattis!


Linn och Fox har varit på SM i agility !!!
29juni-1 juli i Sundsvall
 En prestation att bara ta sig dit med en hund som inte hör.
Dag 1 agilityloppet plats 7 av 49. Dag 2 Hopploppet det nollar dom och Jippie en FINALPLATS! Dag 3 FINAL och ibland behövs inte mycket förrän pallplatsen ryker missar ett hinder...om inte så hade det blivit brons. Men som sagt jättebra att ta sig till final och vilken erfarenhet med sig i bagaget.
Stort GRATTIS till Linn och Fox ett strålande team!

28 juni Idag var det dags att testa ifall all träning gett resultat. En hel del spår har det blivit i värmen och idag har de sagt att det skulle bli över 30 grader varmt, tack och lov va det inte fullt så mycket vid kl 10 idag. Hon letar reda på spåret och går som på räls hela spåret. I protokollet så är det i kryssat på allt Klarar utan tvekan! Samt perfekt tempo inget kryssande idag över spåret så det gick på 12 minuter. Duktiga Chessie stolt matte!
Så det blev med beröm GODKÄNT! Nu får vi träna på öppen klassen.

27 juni I dag fyller MC-kullen 9 år! Triumph-Nisse, Norton, Indian-Sture och Harley-Fox. En tanke går till Electra-Meja och Boss-Zack som som får busa i hundhimlen ihop med mamma Hilda, ni andra hoppas jag får nåt extra gott.

25 juni Hipp Hipp Hurra idag fyller både dottern Linda och Chessie år. Chessie blir 1 år och Linda några fler.:-)Ändrat lite på Valpplaner.......

9 juni. Idag var det så dags igen för Rallytävling och lika varmt som innan. Denna gång enkeltävling på Jönköpings Bk. Först ut va Maya i Mästarklass, första skylten var stå framför och snabbt åkte rumpan ner en hundradels sekund men domaren var också allert så han såg det och -10 vart det där. Sen hade vi en go känsla genom hela banan allt flöt på och vi fick ihop 81 och hade vi inte missat skylt 1 så hade certet varit vårt attans otur men på´t igen.
På eftermiddagen var det då dags för Hallon som inte tävlat sen okt -16 hon har ju haft annat för sig :-) Det gick strålande så bra att vila sig i form tydligen, hon vann Fortsättningsklassen med 90 poäng. Så det kändes riktigt bra idag för kapacitet har båda två och inget känns omöjligt just nu i alla fall.
9 juni Hipp hipp hurra för den Tecknade kullen Snobben, Scooby Doo,Lufsen,Molle ochPluto som idag fyller 7 år!


6 juni Gunilla och Rubus har gått ett viltspårsprov och det blev GODKÄNT i Anlagsklass GRATTIS!! 5 juni I kväll var vi inbjudna upp till Kantarellens bostadsområde det skulle vara Sommarfest för barnen där. Jag och Maya visade Rally, Ewa lite lydnadsmoment med Saga och även Orwar med Tindra gjorde det. Christina och Tomas var också med de hade Flame med sig.Sen fick barnen gosa med våra hundar först va dom lite rädda men sen gick det hur bra som helst och Maya älskar ju barn som tur är.


5 juni Har uppdaterat Valpplaner.

3 juni Grattis till Vårblommekullen Gullviva,Mandelblom, Kattfot och Blå Viol som denna dag fyller 11 år. Hoppas ni får nåt smaskigt att tugga på.

1 juni I natt föddes Mikas ( Tollartrollets Molle ) kull här i Sverige på Arbetsviljans kennel mamma är Arbetsviljans Hallongrotta Lycka till med de små valparna ! Kullen består av 3 hanar och 5 tikar.

20 maj Nästan ångest i dag för idag var det dags för Trippeltävling i Rally i Jönköping varmt som sjutton och ingen skugga på planen. Vi började med bana C ingen konstig bana alls utom ett av hopphindren som va en svart pinne konstigt sa Maya, check måste träna på olika hinder :-) Men  jag får jobba som sjutton för att få med henne runt måste hitta nån super belöningsgrej hmmm. På den banan dömde Anna Kryger och vi fick  55 poäng, inget hjärnsläpp på mig.
Nästa bana va A banan domare Lena Mattsson lite missar här och där Maya gjorde ett par felövningar 45 poäng. Jag hade banan i huvudet även här.

Bana B Domare Mona Bratt när jag gick banvandring tänkte jag det här går aldrig och tänkte avstå den va klurig och lurig gällde att plugga på men vi startade som nummer 2 ja ja vi kör väl då .....Bästa rundan med 73 poäng!!!! med mycket lock och pock höll jag ihop även den runda:-)
Mycket träning och erfarenhet men det känns inte helt omöjligt men det kommer inte att va lätt och antagligen gå åt en del tävlingar till.

19 maj Otroliga Fox med matte Linn har fixat till 2 SM pinnar i agility! GRATTIS !!!

13 maj I dag har vi haft besök av 2 kennelkonsulenter och vi fick med beröm GODKÄNT!


10 maj Maya har debuterat i Rallyns Mästarklass i Tranås... Ja vad ska man säga en del var mitt fel och en del va Mayas fel att det gick tokigt. Första banan vi gick ut som nummer 21 eftersom hon löper och känslan när vi gick av banan var att det kändes helt ok inte att vi skulle få 90 poäng men 70 kanske men se det tyckte inte domaren vi fick 59 med kommentaren Bra kämpat! Matte får tänka på fötterna speciellt vid sidbyte. Hmm jag som inte vet om att jag rör på fötterna så mycket.
Andra rundan varmt och lång väntan.. skylt 8 då var det inåtsnurr på vänster sida och det hade Maya glömt hur man gör så även denna runda fick bli som en träningsrunda för det va ju redan kört så att säga. Mycket strulande så det bidde bara 35 poäng. Kommentar från domaren: Bra kämpat i värmen!
Ja ja det blir väl nya tävlingar nån gång kanske..

 
5-6 maj Susanne har varit i Sverige och startat tollingjaktprov med sina båda hundar i Sjöbo. På lördagen fick Mika en nolla men sonen Indy fick 1:a pris i öppen klass på söndagen gick det bättre för Mika ett 2:a pris i öppen klass och Indy tog även en 1:a denna dag så nu är de klara för ELITKLASS Snyggt jobbat!
6 Maj Fox och Linn har tävlat ihop med sitt lag i agility Fox levererar som vanligt 5 nollade lopp av 6 ! Fox lag tog hem vinsten i 3 av helgens klasser i Örebro.
5 maj Håkan och Tusker ytterligare ett Godkänt resultat i Elit-spår nu på Sommenbygdens bk 511,5 p blev det och en 6:e placering.

1 Maj Grattis till Maya som fyller 6 år idag, inget blev riktigt som jag hade tänkt med denna lilla fröken. Nytt blod tänkte jag när jag importerade henne från Belgien. Men se det ville sig inte.....nu är hon för gammal för att få sin första kull. Men det är en snäll och go hund som kommer att få träna och tävla precis som vanligt fast inga valpar efter henne kommer det att bli .....

1 maj Idag har bären Hallon och Jordgubbe Smilla haft en träningsdag det blev vattenträning, sök och rally en härlig dag.

29 april Håkan och Tusker har varit i Mönsterås och tävlat elitspår. Det blev Godkänt resultat även denna gång 493,5 poäng placering 5. Skallet sätter käppar i hjulet det blir inget bra :-(

29 april städning på klubben roligt att så många kunde komma och hjälpa till.


22 april Upp i ottan och iväg till Labrador smålands utställning i Moheda vi var inbjudna med affären vi passar också på att ställa ut Chessie för tränings skull. Alltid lika trevlig utställning det gör ni bra Labradorklubben!
Chessie fick fin kritik och HP sen blev hon slagen av öppenklass tiken domare Martin Adner tyckte att Chessie behövde utvecklas mer ....ja det hoppas jag också hon behöver ju inte vara färdig redan i kroppen som knappt 10 månader gammal.
 

22 april nu är Håkan och Tusker i Jönköping och tävlar men det vill sig inte riktigt så Håkan väljer att bryta tävlingen.
21 april tävlar Håkan och Tusker i Oskarshamn det blir en Godkänd tävling 526 poäng och placering 4.
15 april Årets första Elitspår för Håkan och Tusker det blev Godkänt resultat med 469,5 poäng och en placering 6 av 10 tävlande. Växjö Bk.
11 april Än en gång kom min bild med i SmÖkks almanacka alltid roligt när mina bilder uppskattas denna gång på en ung Chessie.
 6 april I dag kom Margareta med Krusa för lite träning och hundprat m.m Både Krusa och Hallon fick ett tufft träningspass ( vi också, inget lätt att gå i skogen ) det blev markeringar linjetag och sök på duva och and. På bilden en fin avlämning av duvan till Margareta.
5 april Idag fyller Ädelstenarna 12 år GRATTIS till Malakit-Bella, Topas-Gibson, Granat-Guinness och Rubin-Gino! En tanke till Änglahundarna som springer i hundhimlen.

2 april I dag var det dags igen för en liten tollarträff vi startade upp som vanligt med fika..sen bar det iväg till skogen vilt var upptinat.
Först fick Dalton och Zorro ett dummiesök, därefter lade jag ut 6 vilt, förflyttade oss och skickade ut Hallon hon plockade in allt. Sen blev det riktade linje tag till Smilla och Tillo på vilt. Även Hallon fick det förståss. Zorro och Dalton fick känna på viltet och vilket sug dom grabbarna har här gäller det att tygla dom i rätt riktning för viltbegäret är det banne mig inget fel på.
När alla åkt hem så fick även Maya och Chessie lite träning på viltet.
Tack för idag.
Nya bilder på Smilla, Tillo, Dalton och Zorro samt Chessie
25 mars nya bilder på Zorro, Lukke och Chessie.

24 mars Tänka sig ett år har gått sedan Dalton, Lucky Loke och RaTaTa kom till världen GRATTIS på er och hoppas det vankas både bus och godis!
Snart träffas vi igen nämnligen på Annandag påsk för lite träning ska bli kul att ses igen!

18 mars Vi hade en prisutdelningsfest på Njudungs BK Maya fick en pokal för sin tredjeplacering på Rallylydnadsbarometern 2017
Håkan och Tusker tog hem Bruksbarometern även detta år GRATTIS! Nu hoppas vi på att dom kommer med på lite spårtävlingar även i år och inte blir bortlottade.


Det minskar med Väderlekskullen efter Älsa och Molle nu har även Dimma vandrat vidare tumörer i magen satte stopp. Den 16 mars.

 17 mars Idag firar vi Bärkullen som fyller 4 år hoppas ni gjort nåt kul och fått nåt extra gott i matskålen, det har i alla fall Hallon fått.8 mars Hipp Hipp Hurra till Äppelkullen som idag fyller 9 år hoppas ni fick nåt riktigt smaskigt att gnaga på. Kaysa är mamma och Enzo är pappa till denna kooikerkull.


4 mars Då är SSRK utställningen i Moheda avklarad. Chessie för sista gången i valpklass. Det blev placering 2 utan HP denna gången läs kritiken här.
Vi hade ju även butiken med oss förena nytta med nöje tack och lov för bra väglag både dit och hem.

2 mars Tollartrollets Safir till vardags kallad för Calle har vandrat över Regnbågsbron han skulle bli 12 år i april. Mina tankar går till Lotta och Tapio som nu mist sin kompis Tack för allt ni gjort för honom !     Ädelstenskullen efter Älsa och Banjo.


Bilden tagen av Tapio den 2 mars -18Nya bilder på det renoverade sovrummet i sommarstugan.

 I dag kom ett mejl från Challe på SmÖkk s kansli hon skrev att min bild hade kommit med i årets almanacka kul! Det är ju inte första gången dom väljer ut min bild :-)

 2 mars GRATTIS till tonåringarna i Väderlekskullen, Solsken ( Milla ) och Dimma som idag fyller 13 år! En tanke sänder vi till dom som inte fick uppleva den här dagen.

17 februari Gunilla är först ut att tävla i år. Lukke som knappt är 11 månader startade i Nybörjarklass Rally första rundan blev det 51 poäng placering 14 den andra rundan gick mycket bättre 84 poäng kvalresultat och placering 7. Jättebra att han höll ihop hela förmiddagen. Rubus tävlade i avancerad klass han gjorde på första rundan 51 poäng placering 10, även han bättrade upp sig på bana 2 då blev det 86 poäng kvalresultat och placering 4. Strömsunds BK stod som arrangör.

14 februari Idag kom svaret på Joys röntgen och det som brev från SKK på avelsdata står det fortfarande inte...Resultat A höfter och (0) UA på armbågarna.Skönt nu kanske jag och Birgitta kan planera lite om framtiden Hon ska även DNA testas när det gäller PRA. Joy heter i stamtavlan River Fox Mavi By Lefi  SE42826/2016

9 Februari GRATTIS till Kaysa och Chips Underverkskull som idag fyller 12 år!!!!

7 februari Idag har Birgitta varit nere hos oss och till Vetlanda Djurklinik för att röntga höfter och armbågar på Joy så nu håller vi tummarna för att de ska vara godkända men de såg fina ut runt om...


2 februari Nya bilder på Zorro och Dalton från den 28 januari när vi hade valpträff här och tränade rallylydnad . Ny bild även på Hallon. Bra reportage i Brukshunden om Linn och Fox läs den!


Nya bilder på Maya, Hallon och Chessie

18 januari Idag säger vi GRATTIS till Musikkullen som fyller 10 år! Disco-Ella, Jazz-Jazza, Rock a Billy-Casper, Rock n Roll-Rocco och Soul. Sänder en tanke även till de båda som springer i hundhimlen Dixie och Blues-Ville.


Fick detta foto av Disco-Ella idag TACK Bo för det.Nu blickar vi framåt mot 2018 och ser vad detta året har att erbjuda. Min förhoppning är att komma ut på tävlingsbanan igen. Målet med Maya är att starta i Mästarklass Rally ev nån lydnadstävling i class 2. Hallon är ju fortfarande lite ovisst med, men funkar allt som det ska så blir det rally och lydnad. Givetvis tränar vi apportering också för skojs skull....
Chessie är fortfarande ung och valpig för hon är ju en valp....vi tränar lite av varje så får vi se vart det bär hän..

Lycka till alla nu med era hundar och med hopp om att vi får hålla oss friska både två och fyrbenta


Hallon, Maya och Chessie har koll åt alla håll.