NYHETER OCH RESULTAT 2018
2017 Hittar du här

14 juli Kennelträff i sol, värme, åska, regn och sol igen. Men vad gör väl det vi har trevligt ändå mycket stod på programmet börjar som alltid med att rasta både hundar och ägare med en tipspromenad. Därefter fika med bullar och jordgubbstårta. Samtidigt har jag rättat tipsraden och den vanns av Jan-Inge men alla fick pris t.om dubbla vinster...Jan-Inge som är viltspårsdomare hade lagt 3 anlagsspår i skogen på morgonen så vid 13 tiden var det dags att gå ut dom samtidigt började det mullra i skogen åska på ingång.
Britt-Marie och Dalton skulle börja hade lottningen bestämt de tog sig an spåret och sen gick bara så perfekt genom olika terränger det är inga dåliga näsor dom har våra hundar. Imponerande att de kan gå över ett stort hygge i gassande sol och spåra i kärnan roligt att se.
Sen var det Karin och Smilla och det gick precis lika bra som Dalton sist ut Lotta och Zorro, nu var åskan närmare och himlen öppnade sig, domaren frågade om Lotta ville vänta men nej Zorro och matte va taggade och i bubblan så det va bara att köra på och regnet var ju varmt, även dom hittade klöven galant. Så roligt att se 3 duktiga spårhundar in action.
När det va klart och vi hade satt på oss torra kläder, var det dags för hedringar.
Margareta fick championtavla och mugg, Linn fick vandringspriset samt en tavla för årets prestation på agility och på SM! Jan-Inge fick en liten gåva som tack för han kom och dömde spåren .
Därefter var det Hopp och Lek.
Några stannade kvar och grillade och pratade hund och annat.
Tack alla för en trevlig dag! 10 juli Tog ut lite semester på eftermiddagen fick med mig Hasse och styrde kosan mot Ödeshög. Rallylydnad för Hallon stod på programmet. tävlingen skulle starta kl 17.00 vid 20 minuter i så öppnade sig himlen och det vräkte ner regn, men vi hade tur det slutade lagom till start och sen inget mer på hela kvällen. Första rundan var det en hel del springande som man skulle komma ihåg mellan skyltarna men det gick, en hel del hundar kissade på häckarna som va runt banan så många disk. Men Hallon skötte sig utmärkt och vinner klassen med 97 poäng vi var bara 4 av 21 som fick kvalificeringspoäng så extra skoj. Kritik från Therese Arvestrand Mycket samspelt ekipagemed fin följsamhet, snyggt ställande!
Andra banan var inte speciellt invecklad tyckte jag men det var 3 st snurrar och det hade Hallon glömt hon man gjorde så genast försvann 30 poäng ja ja sånt händer och målet va ett godk resultat och det fick vi så nu har hon RLD F så nu gäller det att träna in högerhandling och det kommer nog att ta tid. Therese kommentar på protokollet Fin bakbenskontroll, snyggt läggande. Placering 14/21 med 54 poäng :-)


 1 Juli Lukke har med sin husse Björn varit ute i skogen på Viltspårsprov det blev GODKÄNT i Anlagsklass. Grattis!


Linn och Fox har varit på SM i agility !!!
29juni-1 juli i Sundsvall
 En prestation att bara ta sig dit med en hund som inte hör.
Dag 1 agilityloppet plats 7 av 49. Dag 2 Hopploppet det nollar dom och Jippie en FINALPLATS! Dag 3 FINAL och ibland behövs inte mycket förrän pallplatsen ryker missar ett hinder...om inte så hade det blivit brons. Men som sagt jättebra att ta sig till final och vilken erfarenhet med sig i bagaget.
Stort GRATTIS till Linn och Fox ett strålande team!

28 juni Idag var det dags att testa ifall all träning gett resultat. En hel del spår har det blivit i värmen och idag har de sagt att det skulle bli över 30 grader varmt, tack och lov va det inte fullt så mycket vid kl 10 idag. Hon letar reda på spåret och går som på räls hela spåret. I protokollet så är det i kryssat på allt Klarar utan tvekan! Samt perfekt tempo inget kryssande idag över spåret så det gick på 12 minuter. Duktiga Chessie stolt matte!
Så det blev med beröm GODKÄNT! Nu får vi träna på öppen klassen.

27 juni I dag fyller MC-kullen 9 år! Triumph-Nisse, Norton, Indian-Sture och Harley-Fox. En tanke går till Electra-Meja och Boss-Zack som som får busa i hundhimlen ihop med mamma Hilda, ni andra hoppas jag får nåt extra gott.

25 juni Hipp Hipp Hurra idag fyller både dottern Linda och Chessie år. Chessie blir 1 år och Linda några fler.:-)Ändrat lite på Valpplaner.......

9 juni. Idag var det så dags igen för Rallytävling och lika varmt som innan. Denna gång enkeltävling på Jönköpings Bk. Först ut va Maya i Mästarklass, första skylten var stå framför och snabbt åkte rumpan ner en hundradels sekund men domaren var också allert så han såg det och -10 vart det där. Sen hade vi en go känsla genom hela banan allt flöt på och vi fick ihop 81 och hade vi inte missat skylt 1 så hade certet varit vårt attans otur men på´t igen.
På eftermiddagen var det då dags för Hallon som inte tävlat sen okt -16 hon har ju haft annat för sig :-) Det gick strålande så bra att vila sig i form tydligen, hon vann Fortsättningsklassen med 90 poäng. Så det kändes riktigt bra idag för kapacitet har båda två och inget känns omöjligt just nu i alla fall.
9 juni Hipp hipp hurra för den Tecknade kullen Snobben, Scooby Doo,Lufsen,Molle ochPluto som idag fyller 7 år!


6 juni Gunilla och Rubus har gått ett viltspårsprov och det blev GODKÄNT i Anlagsklass GRATTIS!! 5 juni I kväll var vi inbjudna upp till Kantarellens bostadsområde det skulle vara Sommarfest för barnen där. Jag och Maya visade Rally, Ewa lite lydnadsmoment med Saga och även Orwar med Tindra gjorde det. Christina och Tomas var också med de hade Flame med sig.Sen fick barnen gosa med våra hundar först va dom lite rädda men sen gick det hur bra som helst och Maya älskar ju barn som tur är.


5 juni Har uppdaterat Valpplaner.

3 juni Grattis till Vårblommekullen Gullviva,Mandelblom, Kattfot och Blå Viol som denna dag fyller 11 år. Hoppas ni får nåt smaskigt att tugga på.

1 juni I natt föddes Mikas ( Tollartrollets Molle ) kull här i Sverige på Arbetsviljans kennel mamma är Arbetsviljans Hallongrotta Lycka till med de små valparna ! Kullen består av 3 hanar och 5 tikar.

20 maj Nästan ångest i dag för idag var det dags för Trippeltävling i Rally i Jönköping varmt som sjutton och ingen skugga på planen. Vi började med bana C ingen konstig bana alls utom ett av hopphindren som va en svart pinne konstigt sa Maya, check måste träna på olika hinder :-) Men  jag får jobba som sjutton för att få med henne runt måste hitta nån super belöningsgrej hmmm. På den banan dömde Anna Kryger och vi fick  55 poäng, inget hjärnsläpp på mig.
Nästa bana va A banan domare Lena Mattsson lite missar här och där Maya gjorde ett par felövningar 45 poäng. Jag hade banan i huvudet även här.

Bana B Domare Mona Bratt när jag gick banvandring tänkte jag det här går aldrig och tänkte avstå den va klurig och lurig gällde att plugga på men vi startade som nummer 2 ja ja vi kör väl då .....Bästa rundan med 73 poäng!!!! med mycket lock och pock höll jag ihop även den runda:-)
Mycket träning och erfarenhet men det känns inte helt omöjligt men det kommer inte att va lätt och antagligen gå åt en del tävlingar till.

19 maj Otroliga Fox med matte Linn har fixat till 2 SM pinnar i agility! GRATTIS !!!

13 maj I dag har vi haft besök av 2 kennelkonsulenter och vi fick med beröm GODKÄNT!


10 maj Maya har debuterat i Rallyns Mästarklass i Tranås... Ja vad ska man säga en del var mitt fel och en del va Mayas fel att det gick tokigt. Första banan vi gick ut som nummer 21 eftersom hon löper och känslan när vi gick av banan var att det kändes helt ok inte att vi skulle få 90 poäng men 70 kanske men se det tyckte inte domaren vi fick 59 med kommentaren Bra kämpat! Matte får tänka på fötterna speciellt vid sidbyte. Hmm jag som inte vet om att jag rör på fötterna så mycket.
Andra rundan varmt och lång väntan.. skylt 8 då var det inåtsnurr på vänster sida och det hade Maya glömt hur man gör så även denna runda fick bli som en träningsrunda för det va ju redan kört så att säga. Mycket strulande så det bidde bara 35 poäng. Kommentar från domaren: Bra kämpat i värmen!
Ja ja det blir väl nya tävlingar nån gång kanske..

 
5-6 maj Susanne har varit i Sverige och startat tollingjaktprov med sina båda hundar i Sjöbo. På lördagen fick Mika en nolla men sonen Indy fick 1:a pris i öppen klass på söndagen gick det bättre för Mika ett 2:a pris i öppen klass och Indy tog även en 1:a denna dag så nu är de klara för ELITKLASS Snyggt jobbat!
6 Maj Fox och Linn har tävlat ihop med sitt lag i agility Fox levererar som vanligt 5 nollade lopp av 6 ! Fox lag tog hem vinsten i 3 av helgens klasser i Örebro.
5 maj Håkan och Tusker ytterligare ett Godkänt resultat i Elit-spår nu på Sommenbygdens bk 511,5 p blev det och en 6:e placering.

1 Maj Grattis till Maya som fyller 6 år idag, inget blev riktigt som jag hade tänkt med denna lilla fröken. Nytt blod tänkte jag när jag importerade henne från Belgien. Men se det ville sig inte.....nu är hon för gammal för att få sin första kull. Men det är en snäll och go hund som kommer att få träna och tävla precis som vanligt fast inga valpar efter henne kommer det att bli .....

1 maj Idag har bären Hallon och Jordgubbe Smilla haft en träningsdag det blev vattenträning, sök och rally en härlig dag.

29 april Håkan och Tusker har varit i Mönsterås och tävlat elitspår. Det blev Godkänt resultat även denna gång 493,5 poäng placering 5. Skallet sätter käppar i hjulet det blir inget bra :-(

29 april städning på klubben roligt att så många kunde komma och hjälpa till.


22 april Upp i ottan och iväg till Labrador smålands utställning i Moheda vi var inbjudna med affären vi passar också på att ställa ut Chessie för tränings skull. Alltid lika trevlig utställning det gör ni bra Labradorklubben!
Chessie fick fin kritik och HP sen blev hon slagen av öppenklass tiken domare Martin Adner tyckte att Chessie behövde utvecklas mer ....ja det hoppas jag också hon behöver ju inte vara färdig redan i kroppen som knappt 10 månader gammal.
 

22 april nu är Håkan och Tusker i Jönköping och tävlar men det vill sig inte riktigt så Håkan väljer att bryta tävlingen.
21 april tävlar Håkan och Tusker i Oskarshamn det blir en Godkänd tävling 526 poäng och placering 4.
15 april Årets första Elitspår för Håkan och Tusker det blev Godkänt resultat med 469,5 poäng och en placering 6 av 10 tävlande. Växjö Bk.
11 april Än en gång kom min bild med i SmÖkks almanacka alltid roligt när mina bilder uppskattas denna gång på en ung Chessie.
 6 april I dag kom Margareta med Krusa för lite träning och hundprat m.m Både Krusa och Hallon fick ett tufft träningspass ( vi också, inget lätt att gå i skogen ) det blev markeringar linjetag och sök på duva och and. På bilden en fin avlämning av duvan till Margareta.
5 april Idag fyller Ädelstenarna 12 år GRATTIS till Malakit-Bella, Topas-Gibson, Granat-Guinness och Rubin-Gino! En tanke till Änglahundarna som springer i hundhimlen.

2 april I dag var det dags igen för en liten tollarträff vi startade upp som vanligt med fika..sen bar det iväg till skogen vilt var upptinat.
Först fick Dalton och Zorro ett dummiesök, därefter lade jag ut 6 vilt, förflyttade oss och skickade ut Hallon hon plockade in allt. Sen blev det riktade linje tag till Smilla och Tillo på vilt. Även Hallon fick det förståss. Zorro och Dalton fick känna på viltet och vilket sug dom grabbarna har här gäller det att tygla dom i rätt riktning för viltbegäret är det banne mig inget fel på.
När alla åkt hem så fick även Maya och Chessie lite träning på viltet.
Tack för idag.
Nya bilder på Smilla, Tillo, Dalton och Zorro samt Chessie
25 mars nya bilder på Zorro, Lukke och Chessie.

24 mars Tänka sig ett år har gått sedan Dalton, Lucky Loke och RaTaTa kom till världen GRATTIS på er och hoppas det vankas både bus och godis!
Snart träffas vi igen nämnligen på Annandag påsk för lite träning ska bli kul att ses igen!

18 mars Vi hade en prisutdelningsfest på Njudungs BK Maya fick en pokal för sin tredjeplacering på Rallylydnadsbarometern 2017
Håkan och Tusker tog hem Bruksbarometern även detta år GRATTIS! Nu hoppas vi på att dom kommer med på lite spårtävlingar även i år och inte blir bortlottade.


Det minskar med Väderlekskullen efter Älsa och Molle nu har även Dimma vandrat vidare tumörer i magen satte stopp. Den 16 mars.

 17 mars Idag firar vi Bärkullen som fyller 4 år hoppas ni gjort nåt kul och fått nåt extra gott i matskålen, det har i alla fall Hallon fått.8 mars Hipp Hipp Hurra till Äppelkullen som idag fyller 9 år hoppas ni fick nåt riktigt smaskigt att gnaga på. Kaysa är mamma och Enzo är pappa till denna kooikerkull.


4 mars Då är SSRK utställningen i Moheda avklarad. Chessie för sista gången i valpklass. Det blev placering 2 utan HP denna gången läs kritiken här.
Vi hade ju även butiken med oss förena nytta med nöje tack och lov för bra väglag både dit och hem.

2 mars Tollartrollets Safir till vardags kallad för Calle har vandrat över Regnbågsbron han skulle bli 12 år i april. Mina tankar går till Lotta och Tapio som nu mist sin kompis Tack för allt ni gjort för honom !     Ädelstenskullen efter Älsa och Banjo.


Bilden tagen av Tapio den 2 mars -18Nya bilder på det renoverade sovrummet i sommarstugan.

 I dag kom ett mejl från Challe på SmÖkk s kansli hon skrev att min bild hade kommit med i årets almanacka kul! Det är ju inte första gången dom väljer ut min bild :-)

 2 mars GRATTIS till tonåringarna i Väderlekskullen, Solsken ( Milla ) och Dimma som idag fyller 13 år! En tanke sänder vi till dom som inte fick uppleva den här dagen.

17 februari Gunilla är först ut att tävla i år. Lukke som knappt är 11 månader startade i Nybörjarklass Rally första rundan blev det 51 poäng placering 14 den andra rundan gick mycket bättre 84 poäng kvalresultat och placering 7. Jättebra att han höll ihop hela förmiddagen. Rubus tävlade i avancerad klass han gjorde på första rundan 51 poäng placering 10, även han bättrade upp sig på bana 2 då blev det 86 poäng kvalresultat och placering 4. Strömsunds BK stod som arrangör.

14 februari Idag kom svaret på Joys röntgen och det som brev från SKK på avelsdata står det fortfarande inte...Resultat A höfter och (0) UA på armbågarna.Skönt nu kanske jag och Birgitta kan planera lite om framtiden Hon ska även DNA testas när det gäller PRA. Joy heter i stamtavlan River Fox Mavi By Lefi  SE42826/2016

9 Februari GRATTIS till Kaysa och Chips Underverkskull som idag fyller 12 år!!!!

7 februari Idag har Birgitta varit nere hos oss och till Vetlanda Djurklinik för att röntga höfter och armbågar på Joy så nu håller vi tummarna för att de ska vara godkända men de såg fina ut runt om...


2 februari Nya bilder på Zorro och Dalton från den 28 januari när vi hade valpträff här och tränade rallylydnad . Ny bild även på Hallon. Bra reportage i Brukshunden om Linn och Fox läs den!


Nya bilder på Maya, Hallon och Chessie

18 januari Idag säger vi GRATTIS till Musikkullen som fyller 10 år! Disco-Ella, Jazz-Jazza, Rock a Billy-Casper, Rock n Roll-Rocco och Soul. Sänder en tanke även till de båda som springer i hundhimlen Dixie och Blues-Ville.


Fick detta foto av Disco-Ella idag TACK Bo för det.Nu blickar vi framåt mot 2018 och ser vad detta året har att erbjuda. Min förhoppning är att komma ut på tävlingsbanan igen. Målet med Maya är att starta i Mästarklass Rally ev nån lydnadstävling i class 2. Hallon är ju fortfarande lite ovisst med, men funkar allt som det ska så blir det rally och lydnad. Givetvis tränar vi apportering också för skojs skull....
Chessie är fortfarande ung och valpig för hon är ju en valp....vi tränar lite av varje så får vi se vart det bär hän..

Lycka till alla nu med era hundar och med hopp om att vi får hålla oss friska både två och fyrbenta


Hallon, Maya och Chessie har koll åt alla håll.