NYHETER OCH RESULTAT 2017
2016 ÅRS NYHETER HITTAR DU HÄR
31 december. Nu lägger vi snart 2017 till handlingarna...Det har varit både upp och ner som det är för de flesta kan jag tänka mig. Sorg och glädje samt oro och besvikelser...
Nu blickar vi framåt till 2018 som vi hoppas blir ett bra år för oss alla.


29 december Fick mess idag från Linn med Fox, de har kvalat in till Rasfestival i agility och Hopp . Festivalen går ut på att visa mångfalden av raser inom sporten. Vilket betyder att se i varje storleksklass tar ut de tre bästa hundarna i varje ras som sedan får göra upp. Ett hopplopp och ett agilitylopp så läggs poängen ihop och de 10 bästa ekipagen i varje storlek kör sedan en final. Detta blir den 17 februari i Ulricehamn. LYCKA TILL !!!
Dessutom är de 2:a bästa Tollare i Large 2017.
De ligger på plats 25 av 215 ekipage i Årets Agilitytollare
Imponerande resultat!


26 december Årets sista utställning SBHK i Moheda vi skulle dit och sälja och passar på att träna Chessie också så klart...Dömde gjorde Pierre Lago och han tyckte om vad han såg och Chessie sprang i ringen så som om hon vore tränad :-) vilket jag är ganska dålig på. Däremot stå fint en lång stund va inte lika skoj men jättefin kritik och BIR-valp och hon är ju precis 6 månader. Här kan du läsa hennes kritik.


Önskar er alla här en riktigt GOD JUL !

24 December Saga har fått 7 valpar på Amazing Tollers kennel 5 Tikar 1 hane och en 1 död. Pappa är Cairnton´s At JavaHill.


5 dec Nya bilder på Chessie igen.....

4 december Lite nya bilder på framsidan och uppdaterat mina 28 år med tollare...


2 december Hurra hurra Linn och Fox är klara för SM 2018 i Sundsvall!!!! Idag tog dom de 2 sista pinnarna i hopp i Kinnared och dessutom 2 pallplatser 3:e placeringar . Gu va ni är bra!!! Lycka till på SM!Bilden är från september när dom var här och hälsade på.26 november Lina och Tillo har tävlat Startklass i dag i Hallsberg det gick strålande även denna gång så nu är tre första pris i hamn. 171,5 poäng placering 3 av 18 tävlande. GRATTIS!! Nu får ni träna in ettan under vintern.21 november Mika har blivit pappa till 6 valpar ( 3 hanar och 3 tikar ) Mamma är Red Hot Chili´s Daydream of Viva som ägs av Agnieszka Matejczuk i Polen. Lycka till !

19 november Lina och Tillo har startat i Fortsättningsklass Rally och fixar två kvalresultat direkt! 75 poäng placering 31/43 och andra banan 93 poäng och placering 12/44 i Ulricehamn. GRATTIS! Snart är det dags att lära in högerhandling :-)

19 november. Upp i ottan på väg ner till Moheda med affären och hundarna. Chessie skulle göra debut i valpklass 1 idag. Lång dag för lilla fröken vi var väl i ringen runt 15 men det gick bra, Hp BIR och sen även BIG 4 i valpklass 1 grupp 8. Jätteroligt att en auktoriserad domare gillade henne så mycket domare var Fredrik Norgren. Kritik: Mkt god helhet. Utrycksfullt fem. huvud. Bra över och underlinje. Välvinklad. Effektiva rörelser. Bra hårlag. Mkt bra temperament. Mkt lovande!

5 november Årets sista Elitspår för Tusker och Håkan resulterade i 532,5 poäng Certpoäng och placering 7 av 12 tävlande. Tävlingen var på Tollarps BK. Nu väntar en välbehövlig vintervila.


2 november Tollartrollets Blues " Ville " har fått somna in knappt 10 år gammal. Tumörer nosryggen var orsaken till att han får springa omkring i de sälla jaktmarkerna. Stort TACK till Johan och Kerstin för ert tålamod med Ville, det var sannerligen ingen lätt hund men med ett hjärta av guld, snäll och go och den eftersökshund på gris,älg och rådjur som Johan så väl behövde. Ville var efter Kanadickens Snöstorm af Gibscha och Tollarbos Ädla Älsa.22 oktober Lina och Tillo har tävlat Rally i Tranås idag och det gick strålande 80 på första banan och placering 7 av 24 och på bana 2 blev det hela 96 poäng placering 5 av 21 så en ny titel blev det idag RLD N  GRATTIS!!

20 oktober Norton har idag blivit GODKÄND i Anlagsklass Viltspår Bra jobbat nu väntar Öppen klassen på er. GRATTIS!!
16 oktober 2 nya bilder på Chessie 16 veckor blir lite tokigt när man räknar veckor, men hon är ca 3,5 månad ung och tappat två små vassa tänder..


12 oktober Nääää det blir inga valpar efter Maya på detta löp heller och åren rusar iväg med henne snart är hon för gammal för sin första kull hon fyller 6 år nästa gång i maj. Sen kanske det inte alltid är meningen att tikar ska gå i avel överhuvudtaget., men visst tanken var ju det med att köpa in henne från Belgien spännande nytt blod. Men vi har gjort vad vi har kunnat och flera har ställt upp för oss många tester och blodprov och gu vet allt. TACK till er ni vet vilka ni är...

Hallon ska inte heller ha nån mer kull hon får nöja sig med 3 fina pojkar. så nu hoppas vi på Chessie att hon håller sig frisk och blir en duktig och snygg hund. Men det dröjer ju några år tills dess.
Det här med uppfödning är inte enkelt om nu nån trodde det.

Ett nytt mål är nu uppsatt för Mayas del men det vet hon inte om ännu, får se om vi kan få till ett championat till.

7 Oktober På fredagskvällen kom Margareta från Stockholm med sin Krusa, upp i ottan på lördagsmorgonen och iväg till viltspårsprovet vi skulle va där kl 9. Evert Eklund tog emot och han lotsade oss ner i skogen och upptagsrutan. Sen bar det iväg och 22 min senare så fann Krusa klöven och tredje ettan var i hamn så nu kan hon titulera sig SVENSK VILTSPÅRSCHAMPION! GRATTIS!!
F.ö den tredje i Gripa-Rillo kullen Tillo, Hallon och nu Krusa.7 oktober Lina och Tillo har debuterat i Rallylydnad och insåg att det var både roligt och inte helt lätt... Resultatet blev 64 poäng på ena rundan och 89 på andra rundan! Stort GRATTIS! Nu är ni fast i den sporten :-)

5 Oktober  Ytterligare en liten Ädelsten till hundhimlen Jade "JIPPI" har fått somna in i dag. Juvertumörer som även spridit sig till lungorna gjorde att det var slut på tryffelletandet åt Sune.Men så sent som söndagen den1 okt var hon ute och letade och hittade tryffel, alltså våra hundar dom ska minsann inte visa att de mår dåligt...TACK till Sune med familj som gett Jippi ett härligt liv.

25 september Allt är inte bara glädje i en kennel , idag fick jag meddelande från Monica att Onyx har fått somna....alltid tungt med såna besked men man tänker med glädje vilken otrolig hund detta var han blev värd sin vikt i guld i sitt letande efter tryffel. Han har även en del valpar efter sig som vi kan glädjas åt. Tack till familjen Weilenmann som har gett Onyx ett rikt liv. Onyx var efter Älsa och Banjo som föddes 20060405.24 september Idag var det ny tävling för Håkan och Tusker nu i Åseda/Lenhovdas regi. Dom slog verkligen till stort med fullt på spår och upptag en 9 på upplet och sen en bra lydnad gör att de får ihop 592,5 poäng med CERT och placering allra högst upp på pallen så himla bra jobbat av er två GRATTIS! Tusker är verkligen värd dubbelmackan. Det är inte lätt att komma med på spårprov nu för tiden tyckte Håkan sa att han anmält sig till 23 tävlingar i år och kommit med på 7 och sen att få cert är ju inte heller enkelt....
24 september Margareta och Krusa har spårat till sig andra 1 :an i öppen klass viltspår, nu fattas det bara en sen har vi ytterligare en svamp i Tollartrollsfamiljen .GRATTIS!  Nästa prov är inbokat och kommer att gå i Smålandsskogen framöver..

23 september Även Håkan och Tusker har varit iväg och tävlat äntligen kom de med på ett Elitspår blivit bortlottade på alla tävlingar i höst men nu kom de med och det på ett DM som var på Värnamo BHK. Det blev 521 poäng CERTPOÄNG placering 3 och även då 3:a på DM Bra jobbat av 12 tävlande var det 5 som bröt så det var inte helt enkelt i spårskogen idag Så GRATTIS till Håkan och Tusker som tog sig runt.

23 september Ny tävling för Lina och Tillo i startklassen nu på Njudungs Bk det blev nästan en repris på förra helgen, men ökade på med en halvpoäng :-) så 171,5 poäng och placering 2 av 13 tävlande.    GRATTIS!19 september Chessie har fått sin 3 månaders spruta idag och fick GODKÄNT på alla fronter och chippet är kollat också så att jag har fått rätt hund......
Har lagt in foto på hennes mamma och pappa Tack för dom!

17 september jag åkte till Vetlanda Bk för att titta när Lina och Tillo skulle tävla i Startklass, vilken tävling dom gör så duktiga korrekt uppförande på både matte och hund idag så det blev 171 poäng första pris och  en 2:a placering !! Grattis!
När jag var där så ringer Margareta och berättar att hon och Krusa hade varit i skogen och kört ett Viltspårsprov i öppen klass och dom fick ett 1:a pris ! Stort GRATTIS till er båda så bra jobbat!!


16 september Avancerad klass i rally i Oskarshamn lite varierande resultat en del mitt fel en del Mayas första banan fick vi 83 poäng på och andra banan bara 63 poäng där Maya gjorde fel övning 2 ! gånger oj oj.... Men vi behövde bara ett godkänt resultat så nu har hon RLD AVANCERAD och därmed upp i Mästarklass.. GRATTIS till oss!9 september Linn och Fox har blivit KLUBBMÄSTARE 2017 PÅ ÖREBRO BK.
På 4 starter blev det 4 nollade lopp  1:a placering i Hopp med CERT och en 2:a placering i Agility Nu har dom 3 SM pinnar i Agility och 2 SM pinnar i Hopp inför 2018 års SM
Stort GRATTIS Linn stor eloge till dig som för Fox till framgång efter framgång...5 september Tillo ( Tollartrollets Lingon ) är ögonlyst idag och det var alldeles utmärkt UA

2-3 september Linn och Fox har varit i Tidaholm och tävlat i agility och dom är lika duktiga som vanligt :-)  På 4 lopp så nollade dom 3 !!! Det blev en 3:e placering i Agility och de fick med sig SM pinne nummer 2 ! GRATTIS!!!Augusti  Rubus och Gunilla har startat på Tollingjaktprov i NKL det blev en 0 i prtokollet men mycket var bra så det är bara att träna på och starta igen ...Chatrin Molin tog en jättefin bild på Rubus så kolla här får ni se.

Nu har även Chessie fått en egen sida.

21 augusti En ny liten tjej på kenneln! Hon heter Fågelsjöns Schack men vi ska kalla henne Chessie hon föddes i kull där dom va 9 valpar, 6 tikar och 3 hanar. Välkommen till oss och hoppas du ska trivas i vår lilla flock


20 augusti Saga har gjort MH

20 augusti Jag och Maya åkte till Mönsterås för att tävla Rally första tävlingen i år...och premiär i Avancerad klass lite nervöst med tanke på högerhandlingen, men hon skötte sig utmärkt på första banan blev det 88 poäng placering 8 av 22. Andra banan på em tyckte jag hon va lite seg så första skylten blev fel -10 men sen gick det fint backade perfekt på högersidan som jag va så orolig för men snyggt blev det vi fick 87 poäng placering 4 av 22, det känns skönt nu har vi två rundor klara.

19 augusti Rubus och Gunilla har testat på class 2 i lydnad en del gick bra och en del krävs att tränas lite mer på....77 poäng blev det 0 i pris men placering 1/1 på Strömsunds Bk Bättre lycka nästa gång!


13 augusti Sista ettan i hamn för Lina och Tillo numera är han Svensk Viltspårschampion!!
15 juli Godkänd Anlag, 3 aug 1:a med HP, 9 aug 1:a, 13 aug 1:a och CHAMPION
GRATTIS!9 augusti Ytterligare ett 1:a pris till Tillo i öppen klass viltspår GRATTIS!

6 augusti utställningsdag  Tyvärr fick vi inte åka ner med vår lilla butik vi konkurreade med huvudsponsorerna :-(((  Får så här i efterhand veta att det fanns ingen försäljare med just vårt sortiment .....

Nog om detta  Lina och Tillo ställer i öppen klass blir kvar i gallringen ända fram till att det återstod 11 inte illa jättefin kritik

Dalton och Zorro gick i valpklass 1 båda fick HP och strålande kritik och skötte sig perfekt. Oplacerade.Zorro och Dalton på premiär i utställningsringen


5 augusti Lina och Tillo startar i Lydnadens Startklass de får 141 poäng en retlig nolla på apporteringen för övrigt riktigt bra poäng

3 Augusti nu är Specialen igång först ut är Elsebeth med Saga på Tollingjaktprov i Nybörjarklass på lödagens prisutdelning får de 1;a pris med HP Grattis!

3 augusti Lina med sin Tillo har varit iväg och kört sitt första öppen klass spår i Viltspår. Det gick alldeles strålande de belönades med ett 1:a pris med HP!  GRATTIS vägen mot championatet har börjat....

19 juli Linn med sin Fox kom på besök på väg ner till stugan i Västervik och hon blev givetvis gratulerad med championtavlan med Benilis Hekla på...Detta är Tollartrollets Solsken " Milla " hon fyllde 12 år i Mars och syster med Hilda alltså från Väderlekskullen livmodern bortoperard nu i juli och en juvertumör.


TACK till alla som kom på kennelträffen det är så roligt  att träffa er och Trollungarna!En glad Margareta med Krusa och Vandringspriset.

16 juli Klockan 10 skulle vi iväg och träna igen....men innan dess så åker jag iväg och lägger ett kort spår med blod till Krusa för Margareta vill ha lite koll på hur återgångsvinkeln funkar. I dag har jagäven tinat upp en kanin det har aldrig Krusa träffat på tidigare.
Det blir både sök vattenarbete dirigeringar för Krusa, Maya och Gunillas labbe Tess. De skötte sig fint. Krusa fixade att plocka in kaninen också. Håkan var med även idag med Tusker så han fick nya knepiga uppletande idag gick det betydligt snabbare.
Lotta och Zorro var med och tittade på och lärde sig väl en del tror jag Zorro fick känna på fåglarna och han tog både kråka och duva.
Därefter åkte vi hem och fikade fanns ju lite tårta kvar....Nu hade spåret legat i drygt 5 timmar så nu var det dags. I dag var Krusa lite mer nogrannare och spårade mer med näsan i backen så hon löste återgången och finner klöv även i dag.


15 juli  Dagen med stort är nu inne vilket är KENNELTRÄFF vid 10 tiden börjar det droppa in familjer med sina hundar. Vi börjar med Tipspromenad för de som åkt en bit är det skönt att sträcka på benen, därefter blir det kaffe , tårta och bullar. Medan alla håller på med det så följer jag med Jan-Inge till skogen för att visa var jag har lagt spåren ( jag snitslade upp två anlagsklasspår i torsdags) och han stannar kvar och lägger dom så dom får ligga till sig famåt eftermiddagen.
Därefter blev det prisutdelning och hedringar. Lite mer mingel och hundprat och även utställningsträning detta var ju nytt för Zorro och Dalton bra med träning innan debuten på specialen.
Dags att gå spår.... jag hänger med bakefter för att se så dom inte går vilse nu är ju snitslarna borta...Margareta och Krusa är först ut. Hon släpper iväg henne på spåret och dom travar på och efter dryga kvarten så är klöven hittad och därmed ett GODKÄNT i Anlagsklass Viltspår! GRATTIS! Sen är det dags för broder Lingon som ju kallas Tillo och Lina som håller i linan,  han vet precis vad som väntar honom men lugn och sansad precis som sin matte. Han släpps på spåret och han spårar målmedvetet och samma här efter dryga kvarten så har även han hittat klöven. även han är GODKÄND i anlagsklass Viltspår GRATTIS!
Sen åker vi hem och grillar.Margareta och Krusa, domaren Jan-Inge Glenberg och Lina med Tillo, båda Godkända i Anlagsklass den 15 juli

14 juli  Vid kl 11 kommer Margareta med Krusa och Håkan med Tusker dags för lite träning efter fikat.... Fåglar var upptinade vi åker till skogen och Krusa får hämta alla de sorters fåglar även Maya och Hallon gör bra arbete. Håkan ville ha besvärliga uppletanden med Tusker och det fick han. Tusker fick jobba för att finna föremålen i eländig terräng men lyckades. Framåt kvällningen dök även Lotta med Zorro upp kul att få se pricken igen men tyvärr pricken hade nästan vuxit bort men så fin han blivit lite längre ben.

14 juli Lewis har gjort ett GODKÄNT DOFTPROV Grattis!

Nu finns även en SOMMARSTUGA FÖR UTHYRNING . Hyr ett dygn eller längre om så önskas. Kontakta oss för information.

11 juni Linn och Fox har tävlat DM i agility och dom vann så numera är dom DISTRIKSMÄSTARE I LARGE 2017 !!!!!! GRATTIS!

10 juni Håkan och Tusker har tävlat Elit spår i Västbo startade upp med 10 på upptag 10 på spåret tyvärr "bara" 2 föremål i en slyig och besvärlig ruta. Sen körde dom en strålande lydnad med fina poäng 224 st. Totalt blev det 564 poäng och CERT poäng placering 2 av 13 tävlande. Bra jobbat och GRATTIS!

9 juni Idag fyller den Tecknade kullen 6 år Grattis till  Molle, Pluto, Lufsen, Scooby Doo och Snobben !!

4 juni  Håkan och Tusker ligger i......Ny tävling i dag igen , bakspår en pinne borta 4 föremål och en riktigt bra lydnad stannade på 555 poäng och certpoäng placering 8 av 18 tävlande ! GRATTIS !

3 Juni GRATTIS till vårblommekullen Gullviva, Mandelblom, Kattfot och Blå Viol på 10 årsdagen !!! Hoppas ni får nåt riktigt smaskigt att gnaga på.

28 maj  Håkan och Tusker begav sig till Norrtälje för en första tävling i Nordic Style Spår. Det är en ny tävlingsform i Sverige, man tävlar i spår i två dagar sen läggs det ihop med lydnad. Tusker fick ihop 74 av totalt 80 p på lydnaden spåret ena dagen bakspår och 3 föremål på uppletandet, andra dagen det snyggaste spårupptaget domarna sett på länge, en pinne borta men det var ju jättevarmt så det va mycket bra jobbat. Totalt blev det 621,25 poäng och en hedrande andraplacering GRATTIS!


27 maj Gunilla och Rubus har tävlat Rallylydnad i Ånge och på två tävlingar fick dom med sig ett kvalresultat på 89 poäng på tävling två blev det 59 poäng men i o m detta resultat så fixade dom titeln RLD F! Grattis !

20-21 maj Nu har valparna flyttat hemifrån Vi önskar dom lycka till i stora världen . Här ser ni deras sida !

18 maj  Valparna har nu blivit besiktade av Lena Mattsson vetrinär på Vetlanda djurklinik Alla fick OK stämpel i rumpan.

16 maj   7 v bilder på valparna hittar du här

14 maj Linn och Fox ligger verkligen i, och det gör dom med strålande resulta,t dom vinner i kamp bland alla BC, dom vinner klassen och tar ett CERT i agility och därmed är titeln i hamn SVENSK AGILITYCHAMPION Kenneln första så himla duktiga ni är med tanke på att Fox är en döv hund och bara körs med tecken från Linn och snabbt ska det gå också så är jag mäkta imponerad av ert samarbete stort GRATTIS!

13 maj Linn och Fox har tävlat hoppklass 3 och de fick med sig en Pinne placering 4 av 26 deltagare, detta var i Stockholm bra jobbat bland alla BC!!

7 maj  Linn och Fox har varit och tävlat agility i Falköping och hur bra gick inte det eller vad sägs om 2 SM pinnar och CERT  nu hoppas vi dom kommer med till SM  Stort GRATTIS och Lycka till !!!


7 Maj  Tollartrollets har fått ytterligare en champion idag, nämnligen i Viltspår det är Susanne och Mika som är i Sverige och gick spår och det gick riktigt bra de belönades med 1:a pris och HP och därmed blev dom Svensk viltspårschampion GRATTIS !!!

6 maj Håkan och Tusker tävlat även denna helg och nu slog sommarvärmen till så lydnaden vart lite seg ...men det blev 527 poäng och certpoäng placering 9/15

1 Maj Idag säger vi GRATTIS till Maya som fyller 5 år !

30 april Inga och Mikkel har klarat den officiella Search and Rescue Dog i Tyskland  med CERTIFICAT!

29 april Linn och Fox har tävlat agility i Tranås  3 nollade lopp och ett med endast 5 fel resultatet blev 2 SM pinnar !

  29 april Håkan och Tusker till Kalmar och Elitspår det blev 528 poäng en tredje placering och CERT!          
 

  23 april Håkan och Tusker startar tävlingsäsongen med att få Certpoäng på 539,5 poäng och en fjärde placering av 12 ekipage.

12 april I dag var det ögonlysning för Maya samtidigt skulle såret på hasen kollas upp och det såg jättebra ut tyckte Lena vi fortsätter en vecka till med gelen. Eva Gustavsson tyckte hennes ögon såg alldeles utmärkta ut. 

8 april Krusa och Margareta har kört ett WT och skrapade ihop 66 poäng ( 12,14,18,18,4 ) GRATTIS!5 april Stackars Stackars Maya....Hon har haft ett litet sår på hasen som jag skött om med hjälp av koksalt och sen även klorhexidin, hon haft lite svårt att låta bli det och kommit åt även med krage på sig. Så det ville inte läka så jag såg ingen annan utväg än att uppsöka vetrinär och Lena inne på djurkliniken tog snabbt hand om Maya. Hon fick söva ner henne skrubba såret och klippa rent ta bort allt dökött huha usch stackars....Så det blev jättestark pencillin i 15 dagar och Metacam i 7 dagar plus att jag ska sköta om det med hjälp av nån Gel, tydligen nåt nytänk...Hoppas det läker snabbt och att det inte är nåt värre för det skickades iväg lite för analys

25 mars Fox och Linn har varit i farten igen denna gång i Täby och agility, dom får med sig 2 SM pinnar och 2 fjärdeplaceringar Imponerande! Så duktiga ni är GRATTIS!!!!


24 mars Nu är dom här Hallon och Redos små pojkar. Vad vi har väntat på detta , några oroliga dagar. På söndagen den 19 hade det gått 63 dagar men då ville inte Hallon att det var dags det gick hela 68 dagar innan de tittade ut.Hade fått en tid på Läckeby på fredagsem. för att vi skulle kolla upp dom små hur de hade det i magen. Men det behövdes aldrig för på morgonen sänkte hon tempen och det satte igång. Inte speciellt jobbigt för Hallon verkade det som ,de ploppade ut så galant. 3 stora fina pojkar med en vikt på dryga 400 gram styck. STORT TACK till vetrinären på Läckeby som hade telefonkontakt med mig under dagen det kändes tryggt.23 mars Idag har hundhimlen fått en ny stjärna nämnligen Igloo. Som var Kaysas första kull ihop med Chip. TACK till Linda och hennes familj som tagit så väl hand om henne. Tävlat i både Agility och Rallylydnad med goda resultat.
17 mars Har gjort en ny sida till Hallon och Redo

17 mars Idag fyller Hallon 3 år och väntar sin första kull som ska födas i dagarna. På bilden är det dag 61.17 mars GRATTIS till Bärkullen på er 3 års dag!

8 mars Idag säger vi GRATTIS till Äppelkullen som fyller 8 år!6 mars Nu går vi in i V 7 för Hallon och Redos valpar och vi kan defintivt säga att nåt är det på gång i Hallons mage hoppas bara inte det är en massa god mat om 2 veckor vet vi......


5 mars SSRK- utställning i Moheda åkte iväg i busväder till utställningen med butiken inga hundar med, med tanke på smittorisken. Vill ju inget ska hända med Hallon och Redos valpar. Så jag ägnade mig åt att heja på Tollarfolket och rapportera till Gun och Anette med resultat. En trevlig dag med andra ord.

4 mars Träning med Tillo och Lina idag. Hann inte tina några änder så det fick bli duva,kråka och kaja dom tinar ju ganska snabbt :-) Både Tillo och Maya skötte sig jättebra4 mars Rubus har tävlat i Fortsättningsklass Rally och det blev kvalificeringsresultat med 80 poäng och klassvinst tävlingen var i Strömsund GRATTIS!2 Mars GRATTIS till Väderlekskullen som idag fyller 12 år ! Vi sänder våra tankar till Änglahundarna Åska, Kuling,Soldis, Dunder,Tornado och Snöflinga. De som finns kvar är Solsken och Dimma hoppas dom får nåt riktigt smaskigt att gnaga på :-)

28 februari. Idag kom Margaretha och Krusa på besök. Vi började med Kaffe och våfflor :-) och mycket hundprat förståss, sen gav vi oss i väg till skogen med en kasse med änder och även Maya fick följa med och Hallon fick stanna hemma till hennes stora förtret. I skogen började vi med några linjetag därefter markeringar och sen sök. Dom jobbade på bra men visst har vi en del att träna på. Glädjande nog reagerade inte Krusa ett dugg på vildsvinen som rumstrerar runt i våra skogar.25 februari Prisutdelningsfest på Njudungs Bk. Håkan med Tusker vann Bruksbarometern och blev hedrad för sitt Spårchampionat med tavla och blommor.Jag med Hallon kom 3:a Bruksb, 2:a Lydnadsb, 3:a Rallylydnadsb och 1:a på Jaktb. Dessutom fick vi en uppflyttningstallrik i brukset för uppflytt till Högre!
Trevlig kväll med andra ord och go mat och ett härligt gäng.
 


20 februari Ytterligare en ur Väderlekskullen ( Älsa-Molle ) har fått somna in.Han blev nästan 12 år. TACK till Therese,Patrik,Alicia och Melvin för ni tagit så god hand om honom. Nu springer Charlie ( Tollartrollets Dunder ) i hundhimlen ihop med mamma och syskon. Saknad av alla.15 februari Nu har det gått ca 4 veckor sedan Hallon hade dejt med Redo och ännu kan vi inte säga säkert om det finns valpar eller ej i Hallons mage vi väntar med spänning.....


5 februari SSRK-utställning i Mjölby Birgitta var där med lilla Joy i valpklass 2 och hon blev BIR-valp, Katrin visade Redo för första gången på utställning, han ställdes i Jaktklass och det blev Excellent med CK och 2 i jkk. GRATTIS till er båda!22 januari Fin utmärkelse av Retriverklubben i Schweiz Onyx har fått för sina avkommer ett avelspris på Bilden är han 10 år och 9 månader still going strong Grattis Monica!


19 januari Både Hallon och Maya löper nu,  det vore väl sjutton om inte nån av dom skulle kunna ge oss lite valpar på Tollartrollets kennel igen. Det är ju snart 3 år sedan det hände sist så det är på tiden tycker jag. Säkert inte bara jag som väntar på valp. Den 9 januari tog jag progrestoronprov på dom båda skulle va ungefär dygn 12 det visade på 1,6 på hallon och 1,4 på Maya så det var ju lungt.. Lördagen den 14 åkte vi upp till Stockholm först till Katrin och hennes Redo ( Redrivals Pintail For Fox ) kände väl att det var lite för tidigt men hellre för tidigt än för sent. Därefter åkte vi till Monica och Åke och deras Arrac ( Agrosofens Röd Topp ) Dom bekantade sig med varann men även här lite för tidigt.
Söndag den 15 då blev det en parning mellan Redo och Hallon, bra så långt. Likaså måndag kväll ytterligare en parning mellan Hallon och redo.Så nu hoppas vi...
Vi träffade Arrac både morgon och kväll t.o.m torsdag morgon men det ville sig inte riktigt men vi hoppas på att Hallon är dräktig sen får vi se om Maya ska få nån mer chans...
Stort TACK till Monica, Åke och Katrin för all stöttning och kaffe.

Här är dom ... Redo och Hallon.9 januari kunde börjat annorlunda......Fina Kuling har vandrat över Regnbågsbron 19 dagar efter syster Hilda. Han hade enligt  ultraljudsundersökning tumörer i mjälten. TACK till Ulrika och hennes familj allt ni gjort för Kuling , han har på ålderns höst fått bli en resvan kille och fått se mycket annat än bara Sverige. Bevara alla dessa härliga minnen i hjärtat. Han kommer aldrig att bli bortglömd.