NYHETER OCH RESULTAT  2023

Här kan du läsa vad som hände 20223 juni Idag har vi premiärtävlat med nya regler nu var det Chessies tur i Jönköping. En trevlig tillställning och lagom varmt nya domare för oss Kristina Wendel och Ylva Malm. Bra och lagom kluriga banor Chessie som vanligt full av energi och lite tokigt här och var resulterade 75 och 78 poäng. Hon var i både hinder och skyltar så lite yvigt om man säger så men jag känner mig nöjd ändå och så kul att träffa på gamla bekanta jag inte sett på åratal Susanne och Yvonne så kul!!!


3 juni Åsa har varit med sin Deena på utställning idag i Norrköping Birgitta Svarstad dömde och det blev Very Good i öppen klass och 2 ökk
25 maj  Lite uppdatering på Chessie. Nu 3 månader sedan vi kastrerade henne. Vi kan numera ha dom lösa och under kontroll utomhus vilket känns bra de verkar inte bry sig speciellt om varann. Inne har vi ännu inte vågat för skulle det ringa på affärsklockan vet jag inte vad som häder...Riskerar inget här och dom är så vana vid detta nu så känns inte som ett problem.
MEN den 16 april efter vi varit på BPH med hennes valpar så var det många fästingar på hundarna så jag gav dom Bravecto på söndagskvällen. På natten kräktes Chessie flertal gånger samma dagen efter. Jag gör som man brukar med kräkningar så på onsdagen var hon som vanligt igen. Söndagen åkte vi till Moheda på utställning hon var precis som vanligt. Natten mellan söndag och måndag diarèe samma tisdagen också  så jag tänker nä nu måste jag ha ID mat. Åker in till Vetlanda djurklinik  och Lotta tycker hon ska kollas upp. Så blodprov togs visade för mycket vita blodkroppar skulle även komma in med urinprov morgonkiss efter en lugn natt :-)Torsdag morgon var en sådan. De ville kolla upp för Cuchings sjukdom. Jag har även reagerat på att hon gått ner i vikt sedan kastreringen vilket ju brukar va det motsatta. Hon vägde 15,2 när vi kastrerade henne och nu 13,8 känns inte bra. Ryggraden stod också upp.

Detta var den 25 april Fått svar på urinprovet det var INTE Cuchings puh så skönt...

8 maj varit inne och tagit nya prover nu var allt helt normalt igen och hon har gått upp 8 hg så nu känns allt mycket bättre och hon är pigg som en mört och är igång med träningen igen.
Det var första gången denna hunden var helt kass i magen i sitt liv en teori enl vetr. kan satt igång något i magen med hormoner och bravecto på det och stress. Men nu är hon bra igen.

Om man nu trodde att en kastrering skulle göra henne lugnare så var det fel tänkt hon är ännu mer på tårna men vi kämpar på ......


30 april  Hade anmält båda jyckarna till rallytävlingen i Vetlanda det är ju så nära och få anmälningar så vi kör på båda. MEN Chessie var ju inte riktigt ok så henne fick jag lämna återbud till men istället fick ju Hallon lite egentid med matte vilket hon uppskattar till max.
Hon har ju varit lite låg när vi går in på tävlingsbanan men älskar att träna så idag blev det träning på det att ha skoj även på tävling. Det må jag säga det nappade hon på...Första banan 57 poäng. En chans till en trevlig bana hade Pia Sävner fått till inga konstigheter den passar oss. Hallon lika glad. Började med två hopp i vinkel tjohooo där stod en fotograf jag bara måste kolla in henne och säga hej och där blev vi diskade. Men vi fortsätter och hon gör resten strålande, med stor glädje! Ja ja det är sånt som händer hon är ju 9 år och livet leker fortfarande och det är väl det rally handlar om att ha skoj eller hur?!

På kritiken stod det Härlig positiv och social hund :)  Snygga lägganden :)Fotograf Lisa Thorsell.

23 april Labrador Småland dags för deras vårutställning i Moheda. Alltid lika trevligt fint bemötande och så bra när man kan vara inomhus och inte beroende av vädret. Toppen!
Jag passade på att visa upp både Hallon och Chessie för Jan Herngren han dömer ju på officiella utställningar så jag tänkte att han ger nog en korrekt bedömning av mina jyckar. Hur det gick jo vars Chessie är ju inte så van att bli hanterad men skötte sig bra  jättefin kritik som ni kan läsa här. Hon fick 1 ÖKK med HP och sen 2 BTKL. Hallon in som Veteran överlycklig att visa upp sig och springa det är kul... Så hon blev Bästa veteran med HP och BIR.! Kritik
I grupp 8 var det många representanter så tack och adjö. I Veteranbiset var det 11 st och likadant där tack och adjö.

Butiken var ju med och välbesökt tack alla trevliga goa kunder som kommer och pratar och handlar till era jyckar.
Detta är något som jag kommer sakna väldigt mycket.....

15 april I dag bar det iväg på BPH beskrivning närmare bestämt till Blädinge och anläggningen Work for Fun. ( Utanför Alvesta ) Chessies 4 valpar som bor i Sverige skulle beskrivas och det fixade dom galant, så roligt att se deras olika reaktioner på momenten. TACK till er valpköpare som kom och visade upp era valpar som nu vuxit på sig och blivit stiliga unghundar.Deena                       Nova                               Nova                         OlleOlle                                  Olle                                                     AstonAstonDeena, kunde lika gärna ha varit Maya, så otroligt lika......29 mars Ingen lever för evigt så idag var det dags att säga farväl till Tollartrollets Harley " Fox " 13 år 9 månader ett långt och ett helt fantastiskt liv. Han blev helt döv i 1 års åldern men Linn gav inte upp för det utan de blev ännu mer tajtare i sin träning och med hjälp av tecken så tog de sig upp till höga höjder inom Agility de var nog lika envisa båda två. 2017-2018 så tog de championat i både Agility och Hopp de deltog även på flera SM både inviduellt och i lag med strålande resultat.
Många hade nog gett upp med tanke på Fox handikapp men inte Linn blev nog mer som en utmaning att det ska gå stort TACK för det Linn att du inte gav upp utan gav Fox ett rikt och långt liv hos er. Tänker på er hela familjen Hammarbäck det gör ont att mista sin kompis. Kommer så väl ihåg när ni var första gången och tittade på valparna det var så varmt så vi visste vart vi skulle ta vägen och likaså när ni skulle hämta, ångrar inte en sekund att ni fick Fox.
Fox var efter Tollartrollets Snöflinga-Hilda och Vildandens Blåmussla af Spirtas


Ett ömt farväl.....
24 mars Nu är det dags att fira Hallon och Redos kull de fyller nämnligen 6 år! Grattis till er Zorro,Dalton och Lukke!!

23 mars Rätt många beslut har jag tagit senaste halvåret... Bland annat inga mer valpar på Chessie, Chessie är kastrerad och nu nästa beslut kommer att avveckla butiken under detta året, så jag kommer inte beställa hem mer varor utan kom och köp av det som finns mycket har jag redan sänkt priset på.
Har haft butiken i 23 år så det är kanske dags att ta pension. Bearbetar detta i mitt huvud kommer att sakna detta alla kunder som man får en pratstund med och löser alla världsproblem med.


21 mars Nya bilder på Rubus och Lukke TACK Gunilla!17 mars Hurra hurra för bärkullen som fyller 9 år idag !!!


Hallon 9 år


8 Mars Nu är det officiellt att Tollartrollets Molle "Mika" har fått somna in. Han fick vandra över regnbågsbron den 18 februari. Susanne bad mig att inte lägga ut detta förrän hon själv skrivit om det, det är tungt. Alltid ledsamt när de ska gå vidare men vilket liv han fick Mika. När Susanne köpte honom hamnade han i Tyskland och skulle bli räddningshund. Susanne var här hos oss på valpträff och jag introducerade dom inom jakten och Mika var en naturbegåvning och det var även Susanne och på den vägen var det... De kom även hit för att göra MH på Njudungs BK. Viltspår blev också något de tränade på och gjorde 4 starter i Sverige och Mika blev Viltspårschampion. Utställning i början var han inte tillräckligt utvecklad växte sakta men säkert och han blev Tysk Utställningschampion.  På tollingjaktprov blev det en hel del starter i Sverige. Till slut med hjälp av Håkan Linde ( Susanne med familj flyttade till Canada) så blev de även Svensk Tollingjaktchampion! Kennelns enda...än så länge :-) Därefter flyttade även han till Canada med på resan var ju även hans son.  Han lever vidare genom sina valpar som han fått i Polen, Sverige och Norge.
Han fick Lymfcancer och på två veckor var han borta.

TACK Susanne för du gav Mika ett rikt och långt liv.

Molle är efter Tollartrollets Snöflinga-Hilda och Renarders Papaya Tamarillo-Rillo

Tollingjaktchampion!!!!


1 Mars Nu har det gått en vecka sen kastreringen på Chessie, hon är pigg och galen när tratten åker av...men det måste hon ha ett tag till stygnen tar vi på måndag nästa vecka.

28 februari I dag kom en bild på Olle som har sportlov i fjällen med gott om snö, härligt.22 februari Detta året har inte varit så skojigt med Chessie och Hallon, något har hänt de kan inte mötas i dörren, inte ens vara lösa ihop ute i skogen utan att de ryker ihop, ordentligt! Så det vart stängda grindar koppel i avstånd från varann. Det är Chessie som flyger på Hallon i nacken och så klart blir Hallon osäker och undrar när hon kommer flygande. Men efter noga övervägande och prat med hundkunniga och vetrinärer så beslutade jag mig för att kastrera Chessie. Hoppas på hormoner. Hon har ju inte löpt på ett år märkligt bara det hon brukar ha 8-9 månader emellan. Sagt och gjort fick snabbt en tid på Växjö Nya Djurklinik, blev väl omhändertagen fick vara med när hon blev nersövd så hon skulle känna sig trygg.
Så nu hoppas vi på det bästa.
15 februari  Äntligen fick vi till en gemensam träning Gunilla med Stella och jag med Chessie. Ibland är det tydligen bra att ha lite paus i fågelträning. Idag överträffade hon sig själv lilla fröken Chessie. Kråka och duva tränar vi inte vanligtvis med, utan bara änder. Men se där även dom kom in och levererades i hand. Vi började med sök på 5 vilt, därefter två enkelmarkeringar och sen linjetag. Ja det verkar som det finns lite hopp. Men snart blir det påtvingad vila hon ska in på operation om en vecka.... därefter får vi se hur dan hon blir då....
23 januari Nu finns lite nya bilder på Chessievalparna

21 januari I dag kom även röntgenresultatet på Chicago från Tyskland han röntgades i höstas så det tog lång tid för resultatet att komma men nu är den här... Höfter: A2   ED: 2
Höfterna prima och pålagringar fram.


21 januari  Idag säger vi GRATTIS till två-åringarna Deena,  Nova, Cola, Aston, Olle och Chicago! Sänder en tanke till Fox som inte längre finns bland oss fick ju somna in alldeles för tidigt.
Några nya bilder finns på sidan

7 januari Första tävlingsresultatet för i år står Lotta och Zorro för. De debuterade i Avancerad klass på Olofströms Bk och det gick alldeles strålande 97 poäng och placering 1! Stort GRATTIS vilket team ni är!

1 januari . Vi välkomnar ett nytt år 2023 spännande att se vad det kommer att erbjuda. Säkert en hel del.