NYHETER OCH RESULTAT 2022
2021 hittar du här

7 Maj Idag tävling på klubben i Rally FKL och Mästare. På fredagen gjorde vi ordning banorna och fixade så allt skulle vara klart inför tävlingen. Kl 8 var jag på plats på lördagsmorgonen plockade fram min lilla butik på verandan sen började det droppa in tävlande. Extra skoj var att Lina hade anmält sin Tillo ( T. Lingon ). Hon är ju igentligen klar i FKL men inte tävlat sen innan pandemin så nu var det dags. Bana A var uppvärmning med 53 poäng för på bana B slår de till med en 100 poängare. Strålande GRATTIS. Nu blev de så taggade så redan anmält till vår Avancerad klass i juni :-)


Jag tävlade med både Hallon och Chessie i Mästarklass och de skötte sig som vanligt helt ok lite småfel här och där och nåt fick jag också ta på mig som att domaren bedömde mitt backande som att jag gjorde det i språng med en -10 på det och även att jag sprang ett par steg efter målskylten  så  är det det går upp och det går ner men inga dåliga poäng i alla fall Hallon 79 och 84 poäng och Chessie 88 och 89 poäng såååå nära.....skjuter ingen hare :-)

Allt ihopplockat städat och klart hemma vid 18 tiden en lång dag till ända nu ska vi in på crusing i Vetlanda och lufta Plymouthen lite....

Domare för dagen Lena Mattsson.


1 Maj Hipp hipp hurra för Maya som fyller 10 år idag!
Bilder tagna idag den 1 maj.Hon fick besöka vetrinären den 27 april upplever att hon blivit gammal och orkeslös :-(  Inga konstigheter på blodproven har inte fått svar på sköldkörteln ännu för det måste skickas för analys. Det hon hade var en godartad tumör i munnen och inflammation så den ska bort på onsdag den 4 maj. Hon är även svag i höger bak hasar med bakbenen. Atros fanns det också, ja med ålderns rätt får man väl ha lite krämpor. Vetr. skrev ut smärtlindring och inflammationshämmande. Nu får vi se vad vi får för besked på onsdag.
30 april Dags igen för Rally nu i Hultsfred inte så långt att åka.... Hallon ville ha lite bättre poäng än i Ulricehamn hon fick nummer 2 på båda banorna och Chessie nummer 10. Första banan var inte Hallon på samma planet som jag tyvärr inte Chessie heller :-) Hallon 79 och Chessie 77 Carina Ljungberg dömde.

Bana B samma ordning först in med Hallon men tror ni inte på sjutton att jag klantade till det igen stackars Hallon med vimsig matte. Jag gick fel i frestelsen... -10  så retligt det blev 88 poäng. Däremot gick jag inte fel med Chessie så vi fick 96 poäng CERT och placering 2!!!!
Foto: Majvor24 april Vi packar bil och kärra och styr iväg till Labrador Smålands utställning i Moheda. Är alltid trevligt att komma dit. Passade även på att ställa både Chessie och Hallon för träning. De är fantastiska att ha med sig händer inget så sover och slappar dom i bilen tar man ut dom så är de hur lugna och fina som helst.
Hur det gick jo Chessie visade sig från bästa sidan och blev BIR sen oplacerad i BIG Kritiken finns här om ni vill läsa. Hallon var för första gången veteran men uppförde sig som en unghund, pigg som sjutton vilket är härligt. Hon ställer upp sig som om hon inte gjort annat, men så är det ju absolut inte..... Hon blev Bästa veteran och gick direkt till Bis finalen men det var ju 10-11 st veteraner så oplacerad, vann gjorde en schäfer.

Hallons kritik: Veterantik i mycket god kondition. Glad pigg och alert. Bra huvud och uttryck. Bra bett, ngt framskjuten skuldra. Välplacerad överarm. Stark rygg, bra revbensvälvning. Bra underlinje välvinklad bak, rör sig med stor energi, bra päls Bästa veteran !
Domare Anette Erlandsson
17 april I dag styrde vi kosan till Ulricehamn hade anmält både Hallon och Chessie till Mästarklass i Rally. Tävlingen var flyttad inomhus så en chansning... Fick snartnr 13 med Hallon och 20 med Chessie. Första rundan upplevde jag och hundarna lite svår konskicket där det stod slalomkoner bredvid även fast vi tränat på det var det knepigt särskilt för Hallon så efter det blev det ena felet efter det andra jag brydde mig inte så det blev fel sida m.m vi fick behålla bara 30 poäng Chessie gjorde något fel som jag inte vet vad och belönades med -10 så hon fick behålla 82 helt ok...
Bana B Med Hallon va det visst jag som inte hade koll missade helt enkelt en skylt har aldrig hänt innan men nu har vi gjort det och därmed disk, annars hade vi en superfin runda och hade haft 99 poäng om vi sluppit min lilla fadäs.....Chessie hade 1 sned och 2 bris treor så vi fick behålla 93 poäng och därmed sista CERTET så nu är även hon CHAMPION!!


16 april Mikkel har gått igenom flera DNA tester med N/N som resultat fantastiskt bra! Kärnfrisk gosse!
Gomspalt, läppspalt, CDDY, DM, JADD = N/N  plus allt annat som är ok och normalt.... Härligt nu hoppas vi på att det kommer nån tjusig tik som kan matcha honom :-)


8 april Ytterligare ett Tollartroll har fått somna in i en ålder av 13 år och 1 månad nämnligen Lobo från Äppelkullen till vardags kallades han för Kenzo. Vi tänker på Mats och Gudrun som mist sin trogne kompis TACK för ni gav honom ett innehållsrikt liv medallt vad det innebär, spår, svampletande, utställning, lydnad m.mKenzo 13 år

4 april  Mikkel i Tyskland är nu även DNA testad för DE  ( Degenerative Encephalopathy ) Och det var CLEAR ! Grattis till alla fina resultat.


3 april I dag har Ella ( Tollartrollets Disco ) efter ett långt och härligt liv fått somna in. I januari fyllde hon 14 år en aktningsvärd ålder för en fröken Ella.
Hon drabbades troligtvis av en hjärnblödning för benen styrde inte längre och med ålderns rätt fick hon somna in. Tänker på Bo och hela familjen Sandin som nu mist sin kompis alltid svårt hur gamla de än är. Man har många fina minnen att vårda och bilder att plocka fram. TACK för ni tagit hand om Ella på bästa sätt!
Bild på när hon fyllde 14 år den 18 januari
24 mars Grattis till Hallon och Redos pojkar som idag fyller 5 år. Zorro, Dalton och Lukke!!!!

17 mars Hurra för Bärkullen som idag fyller 8 år veteraner!

Gripa och Rillo är föräldrar till denna kull TACK för att det gick att genomföra och så bra det blev.
Jag fick ju ett litet Hallon :-)

13 mars Brittmarie och Dalton ( Hallon-Redo) har idag fixat Godkänt doftprov Eukalyptus Bra jobbat GRATTIS!


12 mars Idag var vi anmälda till Rally i Linköping MEN eftersom Chessie är i höglöp så bestämde jag mig för att lämna återbud. Ingen mening att röra om i hennes huvud mer än nödvändigt... det blir ju fler tävlingar så nu är hon anmäld till Ulricehamn istället.


2 Mars Chessie ögonlyst av Eva Gustavsson + en elev, på Vetlanda Djurklinik  resultatet blev även denna UA!

26 februari Idag kom ett mejl från Inga i Tyskland. Mikkel ( T. Hjortron ) har gjort en del DNA tester för att få sin breedinglicens. Det som är testat hitintills är CDDY with IVDD shortlegs och diskbråck  samt CEA collie eye anomaly  båda visade sig helt normalt N/N så han bär inte på dessa sjukanlag.
Nu ska han även testas för DE.

6 februari Dags för årets första rallytävling inomhus i Värnamo. Jag och Lotta gav oss i väg i ottan kan ju va halt det är ju faktiskt vinter.
Från början var det 122 starter men med lite återbud kom runt 100 till start alla reserver kom med. Jag och Chessie hade startnummer 16. Lotta och Lyra nummer 18 vilket gjorde att hon inte kunde mig men jag hann med henne.
Första banan vet jag faktiskt inte vad som hände på första skylten som var sitt skicka över hinder står det missar sitt hmmmm -10 sen vart det lite småmissar här och där men bara -1 or så vi hamnade på 79 poäng men känslan var hur go som helst och detta inomhus!!
Bana B gick in med den goa känslan, en bana med massor av sitt skyltar i olika utföranden. även denna banan kändes hur bra som helst och se där vi fick CERT. 90 poäng men det räcker ju och vi är hur glada som helst. Nu ska vi kämpa för sista certet tyvärr inga tävlingar just nu men i april kör vi igen bara hoppas man kommer med....
För Lotta och Lyra gick det hur bra som helst 2 cert fick dom med sig hem...

24 januari Lite nya 1 års kort på Musicalkullen fattas några ännu ......


Grattis till 1-åringarna i Musicalkullen idag den 21 januari !!!


18 januari I dag kom ett mejl från Ella ( Tollartrollets Disco ) hon fyller nämnligen 14 år idag. Aktningsvärd ålder på lilla fröken . Tack för mejl och information om hur Ella mår, hon har det fint hör lite sämre och får lite smärtlindring har ont i en tass. annars hänger hon med på promenaderna.
Ella är efter Tollarbos Ädla Älsa och Kanadickens Snöstorm Af Gibcha.8 januari I dag har har Tollartrollets Lucky Luke, Lukke debuterat i fortsättningsklass rally på Strömsunds Bk. Slår till med en trippeltävling! Resultat
Bana a 73 p och plac 3  Bana b 73 p plac 4  Bana c 92p !!!! plac 2. Snyggt jobbat av er båda. GRATTIS!
1 januari I dag kontaktade Evelina mig och berättade att Tindra fått somna in i går på nyårsafton :-(  Hennes bakdel styrde inte längre och det var dags att ta farväl. Ett långt hundliv till ända TACK till Evelina som gav Tindra ett fantastiskt roligt liv. Tindra hette Tollartrollets Mandelblom och var efter Bella Novas Ess Copiad och Tollartrollets Minerva.Tindra blev 14,5 år