NYHETER OCH RESULTAT 2021

2020 hittar du här.


5 september Lång dag på klubben idag åkte dit så jag var där innan kl 8. Fram med grejer från butiken sen allt annat som man hjälper till med. Vilket gott gäng vi är allt flyter liksom bara på....Strax innan kl 11 kommer Hasse med Hallon hon skulle ju tävla idag den andra för detta året....vid 14 tiden var det dags ca på bana A. Hon tyckte det va roligt på klubben idag och allt kändes hyfsat bra nån småmiss men vadå ett CERT blev det på 91 poäng. Bana B flöt också på fint förutom en miss i en vändning men känslan var himla bra och vi slutade på 88 poäng.
Kritiken från Anna Kruger: Ett mjukt sätt att handla hunden. Man blir glad av att ser jobba ihop :-)
Alla moment lugnt och fint utförda, hela ekipaget har ett härligt lugn över sig !
Kl 18.30 var jag hemma igen......30 augusti Tollartrollets har fått ytterligare en champion Björn har för fram Lukke ( Tollartrollets Lucky Luke efter Hallon och Redo ) till Vilspårschampion! Bra jobbat stort GRATTIS!
 
Detta var champion nummer 47 på kenneln :-)Mika ( T. Molle ) med Susanne; Working certificate Jakt och det fick även sonen Indy !Deena  ( T. Dreamgirl ) Åsa har blivit Godkänd för utbildning till Hundassisterad psykoterapi!


Elsebeth och Saga ( T Rönnbär ) har tagit en 2:a i öppen klass tollingjaktprov. !21 augusti I dag har Lotta med sin Zorro debuterat i Fortsättningsklass Rally de fick med sig en godkänd runda på 87 fina poäng stort GRATTIS till er!!


15 augusti I dag har jag och Chessie varit i Mönsterås och tävlat avancerad klass rally. Bana A domare Carina Eliasson Thulin där blev en missuppfattning mellan mig och Chessie så hon satte sig där hon skulle stå men vi fick 81 poäng så jag var nöjd. Bana B där dömde Nalle några småfel och 97 poäng så nu är hon i Mästarklass lilla Chessie...Nu blir det nya moment att träna in så roligt. Grattis också till Majvor och Loke som även dom nu är uppe i Mästarklass.8 augusti Idag för 30 år sedan föddes första kullen här på Tollartrollets kennel, glädje men även sorg har jag fått dela med mina fina och härliga valpköpare, jag är så tacksam över att få lära känna er alla vi är som en enda stor familj. Nu får vi se vad framtiden har att utvisa .....

Drögstas Perdita " Titti " fick bli mamma till valparna och Lyonhouse Andrew var pappan
7 augusti  Ett fint resultat damp ner från Lotta och Zorro ( T. RaTaTa ) de hade varit på SÖK tävling appellen är nu avklarad med bravur 229,5 poäng och placering 2. På lydnaden blev det inte mindre än 4 st 10: or i protokollet! På söket delade båda domarna ut 9,5 så  himla bra det blev !!!
Stort GRATTIS bra jobbat av er båda två!1 augusti Hade anmält Hallon till Mästarklass i Hultsfred hon har ju långt mellan sina löp men så klart så skulle alla tre börja löpa samtidigt vilket såklart är ju också bra då är det ju avklarat inför hösten...jag säger till att jag har löptik i god tid, ok starta sist när alla är klara. Men vi ska ändå va på plats kl 9. Kl 14 är det vår tur 5 timmar i bilen är inget bra alls självklart rastar man lite då och då. Bana A för Ida Wessberg blev det tokigt redan på skylt 5 så sen bara körde vi på och det blev 64 poäng och placering 25 av 36. Sen direkt in på bana B för Lena Mattsson, där kände jag mig nöjd bara små detaljfel som tjyv på inkallningen hmmmm ja men det blev 88 poäng och placering 15. Detta lägger vi på erfarenhetskontot inga mer starter med löptik om de inte ändrar så att man kan komma senare och gå banan medan domarna äter lunch....planeringen går ju att ordna bättre kan jag tycka.17 juli Har inte tävlat rally med Chessie sen maj 2019 har gjort annat :-) Precis börjat träna in högerhandling vilket ju inte är enkelt...men i torsdags kväll kontaktade jag Marjo för att kolla om det gick att efteranmäla till lördag, jodå det fixar vi.... Måste ju pejla av om nåt har fastnat och sen är det ju andra störningar än hemma på trädgården
Absolut ingen skugga på planen 30 grader plus. Sagt och gjort startnummer 10 rastade i skogen mycket dofter så de moment jag testade där fattade hon ingenting...Bana A domare Susanne Klug, inga konstigheter Chessie gjorde så gott hon kunde det mesta gick bra men matte tog ett litet,litet steg i vändningen för att få med Chessie så det vart -10 förarfel och 75 poäng totalt ( man ska ha 80 ) plac 12 av 32 tävlande.
Bana B domare Pia Sävner ingen komplicerad bana två backningar en på varje sida hon gör det perfekt på träning nu backade hon ut från mig...men nu hade vi turen på vår sida 85 poäng och kvalificeringsresultat Tjohoooo hem och leta fler tävlingar det är inte så många avancerade. Placering 9.15 juli Ett tag sedan jag uppdaterade men det har varit fullt upp med både det ena och andra. Vi har haft första valpträffen med senaste kullen som hunnit bli 5,5 månad. Hela veckan utlovades störtregn och åska och med säker prognos, men inte över Alseda inte en droppe kom och inte heller åska men varmt var det. Som vanligt vart det bullar och jordgubbstårta och mycket hundprat. Jag visade med Chessie lydnad i startklassen plus lite annat. Därefter åkte vi ner till Aspödammen alla valparna hade stor vattenpassion de simmade och apporterade dummies för glatta livet. Jag visade tolling med Chessie och markering på land. Ville inte ha i henne i vatten med tanke på hennes skada. Därefter grillade vi hamburgare och jag trimmade ett par av valparna så de fick fina öron det  hade dom innan men nu blev de ännu finare.:-)Härlig dag i Aspödammen.27 juni Idag är det 12 år sedan MC-Kullen föddes kommer ihåg att då var det jättevarmt precis som vi haft det men just idag har vi bara 16 grader. Av de 6 valpar som då föddes efter Hilda och Bruno är det bara Harley-Fox som lever idag och får uppleva sin 12 åriga födelsedag hoppas det bjuds på lite agilityträning som är det bästa han vet efter matte Linn förståss :-)
Bilden är från förra året när de kom och hälsade på.
Fox25 juni Hurra för Chessie som idag fyller 4 år Grattis till dig och till dotter Linda som fyller lite fler år!

En härlig dag vid Aspödammen och apporteringsträning18 juni Hurra, Hurra för Glasskullen som idag firar 11 år!!! Nogger och Calippo får fira sin dag på de eviga jaktmarkerna, Spirello har jag rätt bra koll på tyvärr hör man inte mycket från de andra Piggelin, Magnum och Top Hat men hoppas ni blir ordentligt firade i alla fall.
12 juni Upp tidigt i ottan för idag är det tävlingar i rally på klubben. Nybörjar och avancerad. Vi hade en hel del Njudungar med bl.a några som jag och Lotta haft på kurs, det blev lite blandat resultat för dom men det är bara att fortsätta träna på. Jag hade butiken med mig och när allt var undanplockat och städat så vart det kväller. Mycket trevligt var det! Kul att allt äntligen är på gång igen självklart mycket att respektera fortfarande, men i alla fall.

11 juni I dag har vi fullt upp för barnbarnet Eddie tar studenten. Firandet blir här med lite släktingar och kompisar så jag har lagat mat och bakat tårta. Allt funkade precis som planerat t.om vädret höll vad de lovat.


10 juni  Idag har Lucky Luke Lukke gått viltspårsprov och han gjorde det så himla bra att han belönades med både ett 1:a pris och HP,   Björnbär-Rubus gick också spår idag men han hade lite andra tankar nån annanstans så tyvärr inget pris idag.


9 juni Den tecknade kullen fyller idag 10 år !!!
Grattis till Molle, Pluto, Scooby Doo och Lufsen, tyvärr finns inte Snobben med oss här längre utan han firar i hundhimlen.
Molle-Mika  10 år  Foto: Susanne R


3 juni Idag firar vi 2 st 14 åringar nämligen Tindra och Isa. Bill springer i hudhimlen sen i höstas men vi skickar en hälsning till han också tyvärr inget hör från Sally på jättelänge..... Vårblommekullen är efter Sindy och OttoNytagna kort på " Tanterna " med stor livserfarenhetChessie är sugen på att apportera :-)2 juni En liten hälsning från Dreamgirl Deena hon börjar bli stora damen 43 cm hög och väger 11 kg !
TACK för foton Åsa !


1 juni Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig......med noga planering den perfekta kullen de föds allt är frid och fröjd en supermamma som ger sina valpar den perfekta starten, lyckliga valpköpare kommer och hämtar sina valpar jag behåller båda tikarna med kvarstående avelsrätt. De är verkligen jättefina. Har kontakt med alla och valparna är busiga precis som det ska vara utom en som är lite dålig på att äta, är trött, men går på valpkurs och är klassens stjärna. Vid 12 v är det dags för sprutan och någon dag senare så är matte orolig och har kontakt med mig som råder dom att gå till vetrinären man ska inte behöva vara orolig som ny valpägare då är det bättre att rådfråga. De gjorde så och blodprover togs och något förhöjda levervärden annars var det ok.  Dagen efter vart han sämre togs till Ultuna las in med dropp dagen efter det fick han åka hem igen med skonkost och tid för skiktröntgen. den 11 maj. Efter det kom besked om att han hade en missbildning i levern, vilket kunde opereras vid 1 års ålder :-(  Den 23 maj blev han sämre och beslut togs att han fick somna in vilket var det bästa för honom. Man måste tänka på djurets bästa i dessa lägen och inte ha kvar för sin egen skull.
Denne lille killen blev bara 4 månader och jag är jätteledsen över detta, men inget man kunde ana att det skulle bli så här, tänker på valpköparen som nu letar en annan valp att ösa kärlek över, ingen tollare utan av annan ras.
Man gör så gott man kan, en klok uppfödarkollega sa när jag ringde och berättade " Tänk på alla fina valpar du fött upp som fått leva långa liv men dom tänker man inte på just nu " Av alla valpar jag fött upp så är det ingen som har behövt sluta leva så här tidigt.

  Den 3 juni har vi två valpar som fyller den aktningsvärda åldern av 14 år inte illa.29 Maj  Idag är det 32 år sedan min första tollare föddes på Drögstas kennel, Perdita till vardags kallad för Titti. Min läromästare mycket skoj har vi haft ihop och med henne startades kenneln hon fick två fina kullar här. Titti blev nästan 13 år felade endast 5 veckor.6 maj En hälsning från Chicago han ser ut att ha det bra i Schweiz.


1 Maj   I dag säger vi GRATTIS till Maya och hennes alla syskon på Flaming Rockstars som fyller 9 år,, tiden går fort när man har skoj. Det var inte mycket som blev som planerat med denna fröken...Nya linjer skulle tillföras men Maya ville annorlunda efter ett flertal försök gav vi upp inga valpar blev det. Men mycket roligt har vi ändå haft ihop och Maya lever ett gott liv här, 2 championtitlar har vi uppnått tillsammans inom viltspår och rallylydnad. Uppe i nya lydnadsklass 2, men nu tränar vi mest på skoj för att hon ska trivas inga planer på att starta henne på någon tävling.
20 april efter relativt långt uppehåll  så blev det lite apportering med änder för Chessie och Hallon. Det uppskattades vill jag lova.Hallon som fyllt 7 år tyckte det va skoj med lite änder istället för lydnad och rallyträning12 April I dag har Maya varit på Vetlanda Djurklinik på seniorkontroll alla värden låg inom det normala så det var ju jättebra. Tid var ju igentligen bokad för att en tand var av och skadad som behövde åtgärdas. När jag hämtar henne på em så visade det sig att två hörntänder var skadade så nu är de utdragna. Och Maya är genomgången från topp till tå, känns tryggt att lämna henne i deras händer och Lotta är ju duktig på just tänder bland annat....


2 April Här går jag och väntar på besked om Monica är Coronanegativ så hon får resa med flyg till Sverige. Jodå vid 15 tiden kom det besked att allt var klart så vid 16.30 packade vi in allt i bilen och gav oss iväg till Landvetter. 19.45 skulle planet från Zyrish landa. Spännande. Jo de var med. Tyvärr tog hotellet på Landvetter inte emot hundar på rummet så det var bokat på Scandic i Mölndal så vi beger oss dit. Monica tyckte mycket om Chicago och det verkade ömsesidigt :-)  Alla papper gicks igenom och vi skulle ta farväl så kommer alla känslorna på samma gång, fy sjutton vad jag saknar honom, vilken rolig liten jycke helt orädd, nyfiken och social till tusen. Men man får ju inse sina begränsningar helt enkelt. På morgonen den 3 så flög de hem till Schweiz igen det tar ju inte merän 2 timmar och Chicago sov hela tiden i Monicas famn så allt gick toppen.
All lycka till er med ert nya lilla Tollartroll !!!

Flyger tryggt i mattes famn
Här på Scandic hotell i Mölndal      Jag tror de gillar varann :-)


Hemma hos de andra hundarna på Appalachians kennel i Schweiz de verkar också gilla varann tur att alla hundar pratar samma språk.....
Sista dagen hos oss ............Lycka till lille vän.


1 April
 Idag är valparna 10 veckor och än så är Chicago kvar på Klockargården den lille godingen. Liten eller liten 6,1 kg han växer så  det knakar.31mars I dag var det dags igen för en vetrinärbesiktning av Chicago igen, bilresan in till Vetlanda gick väl sisådär väl där charmade han alla och han fick OK i rumpan igen. Hemresan gick betydligt bättre. Nu hoppas vi att Monica kommer på fredag till Landvetter och hämtar honom. Jag kommer nog att sakna honom .....mycket.


24 mars Tänk att det är 4 år sedan Hallon och Redos 3 pojkar kom till världen i skinnfåtöljen i sovrummet! Tiden går fort. Men inte just då med all oro för Hallon som hade fått problem med ryggen men valparna skötte hon exemplariskt, så det var nog tur att det bara var 3 st. Som nu växt upp till 3 stiliga grabbar. GRATTIS !!!22 mars Nu har valpat börjat den stora flytten 3 på lördagen 2 på söndagen och en på måndagen nu är det bara Chicago kvar vi hoppas att Monica kan komma till påsk och vi kan mötas på Landvetter.

3  " gamla " valpköpare har hittat tillbaka, så nåt bra har jag väl kanske gjort så de vågar sig tillbaka hit. Jag tackar för förtroendet det gläder mig. Det är Jeanette och Göran som tidigare hade en Bill från Vårblommekullen, nu har dom en Olle. Monica i Schweiz som hade Onyx och nu Chicago och Tapio i Finland som hade Calle även den en Ädelsten Safir och nu en Cola.
Sidan uppdaterad

Tack för blommor och Tollartavla!!!!!

Lycka till alla med era musicaler.17 mars En massa nya bilder på valparna de är ju 8 v i morgon men Anna-Karin hjälpte mig idag!14 mars I dag har valparna varit ute och härjat runt några fina kort på 3 av dom kolla här .

12 mars Hann inte med allt jag skulle gjort igår så det fick bli idag istället nu är de i alla fall avmaskade vägda och klorna klippta och lite nya foton på 7 v valpar de är ju för söta och goa.

11 mars Idag har Staffan och Majvor Gustavsson varit här och gjort en valpbeskrivning på kullen för idag är dom 49 dygn!

8 mars Detta härliga kort tog Roland när han och Åsa var här på valptitt

4 mars Valparna 6 veckor
 nya bilder fattar inte hur alla andra kan få så fina kort på valparna men jag gör så gott jag kan.... Många kompisar samt valpköpare är här och gosar så sociala kommer de defintivt att bli :-)25 februari  Valparna 5 veckor idag Avmaskade, klorna klippta och invägda. Nu ökar dom rejält när de får hundmat utöver Chessies mjölk

Här är nya kort
 
22  Februari Nu börjar alla bitar falla på plats så om inget oförutsett händer så är alla valparna tingade !


18 februari   Valparna 4 v idag de ökar fint i vikt,  de får ju även nu Starter Royal Canin samma mat som Chessie får. Klorna är klippta och nya bilder inlagda på deras sida.  Nu har jag även fått till det med rätt bilder tror jag :-)

15 februari  
I dag har jag börjat med en egen valpsida med Chessie och Buddy valpar.  
3 veckors kort på valparna är där inlagda. Intresset fortfarande stort efter valp men har ännu inte bestämt vart 2 av hanarna ska bo i framtiden.  

6 februari Nu har valparna hunnit bli 2 veckor ögonen börjar öppnas och de utvecklas som de ska två av valparna har kommit upp i 1 kg vikt. Chessie är en suverän mamma och sköter om dom på bästa sätt.
29 januari valparna är nu en vecka och de växer och ser ut att vara nöjda och mår bra. Har kontaktat en del av er som visat intresse av kullen som jag inte fått svar från.  Läs under VALPPLANER


21 januari Ja så kom dom då till världen nya små Tollartroll!  Ganska fort gick det och helt utan problem. Duktig mamma som fattade direkt hur hos skulle göra med de små.

Många många som visat sitt intresse av denna kull men många kommer ju också bli utan. Jag kommer inom de närmaste dagarna gå igenom alla och kontakta de som jag vill träffa innan jag bestämmer något alls.
vad jag förväntar mig av en valpköpare och vad ni kan förvänta er av mig. Det är ju inte en soffliggarhund utan behöver få utlopp för det den är framavlad för. Välkomna att höra av er.
 18 januari  Hurra Hurra till Musikkullen som fyller 13 år idag!  Inte alla i kullen som fick uppleva denna dagen våra tankar finns hos er. Disco-Ella fick både ben och present av husse och matte.
På bilden letar Ella godsaker i den roliga mattan.


14 januari I dag var det dags för 2:a herpesvaccinationen på Chessie kollade också hennes vikt i jämförelse med när hon fick sin första spruta, nu väger lilla fröken 19,6 kg alltså har hon gått upp 3,4 kg och det är en vecka kvar till det är dags. Spännande.

11 jan i dag kom ett samtal från Jan-Inge, han mådde bra ingen Corona däremot så berättar han att Nisse ( Tollartrollets Triumph ) drabbats av cancer i magen så han fick inte behålla någon mat så tyvärr inget att göra utan han fick somna in. Han blev 11,5 år gammal Han var efter Hilda och Bruno.
Tack till Jan-Inge som gav Nisse ett fint liv trots sin dövhet och inte så bra höfter så jagade de tillsammans och resultat på prov blev 1:a i öppen klass tolling och en 1:a NKL på B-prov. Strongt gjort och roligt hade ni tillsammans.Denna fina bilden på Nisse fångade Maria när vi gjorde MH på kullen så han är ung på denna bildenChessie är dräktig ökar stadigt i vikt och mår alldeles förträffligt. Jag söker någon som kan tänka sig att ha en tik med bibehållen avelsrätt. Det ska va någon som vill meritera samt bo skapligt nära oss..
 Båda tikarna har jag hittat hem till med behålld avelsrätt

Vill önska er alla en bra start på det nya året hoppas detta året blir lite mer normalt än vad 2020 blev. Håll i och håll ut nu kan det bara bli bättre.