NYHETER OCH RESULTAT 2021

2020 hittar du här.


6 maj En hälsning från Chicago han ser ut att ha det bra i Schweiz.


1 Maj   I dag säger vi GRATTIS till Maya och hennes alla syskon på Flaming Rockstars som fyller 9 år,, tiden går fort när man har skoj. Det var inte mycket som blev som planerat med denna fröken...Nya linjer skulle tillföras men Maya ville annorlunda efter ett flertal försök gav vi upp inga valpar blev det. Men mycket roligt har vi ändå haft ihop och Maya lever ett gott liv här, 2 championtitlar har vi uppnått tillsammans inom viltspår och rallylydnad. Uppe i nya lydnadsklass 2, men nu tränar vi mest på skoj för att hon ska trivas inga planer på att starta henne på någon tävling.
20 april efter relativt långt uppehåll  så blev det lite apportering med änder för Chessie och Hallon. Det uppskattades vill jag lova.Hallon som fyllt 7 år tyckte det va skoj med lite änder istället för lydnad och rallyträning12 April I dag har Maya varit på Vetlanda Djurklinik på seniorkontroll alla värden låg inom det normala så det var ju jättebra. Tid var ju igentligen bokad för att en tand var av och skadad som behövde åtgärdas. När jag hämtar henne på em så visade det sig att två hörntänder var skadade så nu är de utdragna. Och Maya är genomgången från topp till tå, känns tryggt att lämna henne i deras händer och Lotta är ju duktig på just tänder bland annat....


2 April Här går jag och väntar på besked om Monica är Coronanegativ så hon får resa med flyg till Sverige. Jodå vid 15 tiden kom det besked att allt var klart så vid 16.30 packade vi in allt i bilen och gav oss iväg till Landvetter. 19.45 skulle planet från Zyrish landa. Spännande. Jo de var med. Tyvärr tog hotellet på Landvetter inte emot hundar på rummet så det var bokat på Scandic i Mölndal så vi beger oss dit. Monica tyckte mycket om Chicago och det verkade ömsesidigt :-)  Alla papper gicks igenom och vi skulle ta farväl så kommer alla känslorna på samma gång, fy sjutton vad jag saknar honom, vilken rolig liten jycke helt orädd, nyfiken och social till tusen. Men man får ju inse sina begränsningar helt enkelt. På morgonen den 3 så flög de hem till Schweiz igen det tar ju inte merän 2 timmar och Chicago sov hela tiden i Monicas famn så allt gick toppen.
All lycka till er med ert nya lilla Tollartroll !!!

Flyger tryggt i mattes famn
Här på Scandic hotell i Mölndal      Jag tror de gillar varann :-)


Hemma hos de andra hundarna på Appalachians kennel i Schweiz de verkar också gilla varann tur att alla hundar pratar samma språk.....
Sista dagen hos oss ............Lycka till lille vän.


1 April
 Idag är valparna 10 veckor och än så är Chicago kvar på Klockargården den lille godingen. Liten eller liten 6,1 kg han växer så  det knakar.31mars I dag var det dags igen för en vetrinärbesiktning av Chicago igen, bilresan in till Vetlanda gick väl sisådär väl där charmade han alla och han fick OK i rumpan igen. Hemresan gick betydligt bättre. Nu hoppas vi att Monica kommer på fredag till Landvetter och hämtar honom. Jag kommer nog att sakna honom .....mycket.


24 mars Tänk att det är 4 år sedan Hallon och Redos 3 pojkar kom till världen i skinnfåtöljen i sovrummet! Tiden går fort. Men inte just då med all oro för Hallon som hade fått problem med ryggen men valparna skötte hon exemplariskt, så det var nog tur att det bara var 3 st. Som nu växt upp till 3 stiliga grabbar. GRATTIS !!!22 mars Nu har valpat börjat den stora flytten 3 på lördagen 2 på söndagen och en på måndagen nu är det bara Chicago kvar vi hoppas att Monica kan komma till påsk och vi kan mötas på Landvetter.

3  " gamla " valpköpare har hittat tillbaka, så nåt bra har jag väl kanske gjort så de vågar sig tillbaka hit. Jag tackar för förtroendet det gläder mig. Det är Jeanette och Göran som tidigare hade en Bill från Vårblommekullen, nu har dom en Olle. Monica i Schweiz som hade Onyx och nu Chicago och Tapio i Finland som hade Calle även den en Ädelsten Safir och nu en Cola.
Sidan uppdaterad

Tack för blommor och Tollartavla!!!!!

Lycka till alla med era musicaler.17 mars En massa nya bilder på valparna de är ju 8 v i morgon men Anna-Karin hjälpte mig idag!14 mars I dag har valparna varit ute och härjat runt några fina kort på 3 av dom kolla här .

12 mars Hann inte med allt jag skulle gjort igår så det fick bli idag istället nu är de i alla fall avmaskade vägda och klorna klippta och lite nya foton på 7 v valpar de är ju för söta och goa.

11 mars Idag har Staffan och Majvor Gustavsson varit här och gjort en valpbeskrivning på kullen för idag är dom 49 dygn!

8 mars Detta härliga kort tog Roland när han och Åsa var här på valptitt

4 mars Valparna 6 veckor
 nya bilder fattar inte hur alla andra kan få så fina kort på valparna men jag gör så gott jag kan.... Många kompisar samt valpköpare är här och gosar så sociala kommer de defintivt att bli :-)25 februari  Valparna 5 veckor idag Avmaskade, klorna klippta och invägda. Nu ökar dom rejält när de får hundmat utöver Chessies mjölk

Här är nya kort
 
22  Februari Nu börjar alla bitar falla på plats så om inget oförutsett händer så är alla valparna tingade !


18 februari   Valparna 4 v idag de ökar fint i vikt,  de får ju även nu Starter Royal Canin samma mat som Chessie får. Klorna är klippta och nya bilder inlagda på deras sida.  Nu har jag även fått till det med rätt bilder tror jag :-)

15 februari  
I dag har jag börjat med en egen valpsida med Chessie och Buddy valpar.  
3 veckors kort på valparna är där inlagda. Intresset fortfarande stort efter valp men har ännu inte bestämt vart 2 av hanarna ska bo i framtiden.  

6 februari Nu har valparna hunnit bli 2 veckor ögonen börjar öppnas och de utvecklas som de ska två av valparna har kommit upp i 1 kg vikt. Chessie är en suverän mamma och sköter om dom på bästa sätt.
29 januari valparna är nu en vecka och de växer och ser ut att vara nöjda och mår bra. Har kontaktat en del av er som visat intresse av kullen som jag inte fått svar från.  Läs under VALPPLANER


21 januari Ja så kom dom då till världen nya små Tollartroll!  Ganska fort gick det och helt utan problem. Duktig mamma som fattade direkt hur hos skulle göra med de små.

Många många som visat sitt intresse av denna kull men många kommer ju också bli utan. Jag kommer inom de närmaste dagarna gå igenom alla och kontakta de som jag vill träffa innan jag bestämmer något alls.
vad jag förväntar mig av en valpköpare och vad ni kan förvänta er av mig. Det är ju inte en soffliggarhund utan behöver få utlopp för det den är framavlad för. Välkomna att höra av er.
 18 januari  Hurra Hurra till Musikkullen som fyller 13 år idag!  Inte alla i kullen som fick uppleva denna dagen våra tankar finns hos er. Disco-Ella fick både ben och present av husse och matte.
På bilden letar Ella godsaker i den roliga mattan.


14 januari I dag var det dags för 2:a herpesvaccinationen på Chessie kollade också hennes vikt i jämförelse med när hon fick sin första spruta, nu väger lilla fröken 19,6 kg alltså har hon gått upp 3,4 kg och det är en vecka kvar till det är dags. Spännande.

11 jan i dag kom ett samtal från Jan-Inge, han mådde bra ingen Corona däremot så berättar han att Nisse ( Tollartrollets Triumph ) drabbats av cancer i magen så han fick inte behålla någon mat så tyvärr inget att göra utan han fick somna in. Han blev 11,5 år gammal Han var efter Hilda och Bruno.
Tack till Jan-Inge som gav Nisse ett fint liv trots sin dövhet och inte så bra höfter så jagade de tillsammans och resultat på prov blev 1:a i öppen klass tolling och en 1:a NKL på B-prov. Strongt gjort och roligt hade ni tillsammans.Denna fina bilden på Nisse fångade Maria när vi gjorde MH på kullen så han är ung på denna bildenChessie är dräktig ökar stadigt i vikt och mår alldeles förträffligt. Jag söker någon som kan tänka sig att ha en tik med bibehållen avelsrätt. Det ska va någon som vill meritera samt bo skapligt nära oss..
 Båda tikarna har jag hittat hem till med behålld avelsrätt

Vill önska er alla en bra start på det nya året hoppas detta året blir lite mer normalt än vad 2020 blev. Håll i och håll ut nu kan det bara bli bättre.